• BRIARWOOD HIGH


                      BEGINNING                        

    Het is dinsdag 18 september. De nieuwe directeur heeft net in zijn ochtendpraatje vermeld dat er komende vrijdag een gala zal zijn. Dit is het allereerste gala sinds jaren, dus iedereen is acuut in rep en roer. Daarna kwam hij ook nog met een schokkende mededeling aan: iedereen is verplicht met een date te komen en een jongen dient een meisje te vragen. Het gala is verplicht. Ben je niet aanwezig? Een week nablijven. Heb je geen moeite gedaan voor een date? Twee weken nablijven. Het schoolhoofd hoopt hiermee te bereiken dat jongens en meisjes elkaar met respect behandelen.
    Tijd: 15:15u (de school is net klaar voor die dag)
    Temperatuur: ☼ 20 ºc
    Thema: Fall

    * Als een personage iemand op date gaat vragen, vermeld dat even in het praattopic. Dan houd ik een lijstje bij.


    Big girls cry when their hearts are breaking

    MT


    To the stars who listen — and the dreams that are answered

    MT.


    The soul is like an appendix: I literally don’t even use it.

    MT


    We've lived in the shadows for far too long.

    Mt ^^


    The purpose of a writer is to keep civilization from destroying itself.

    Mijn


    Spinning around, I'm weightless.

    ARDEN • EVERLY • SCHULTZ


    17 • The Fuck-up • Outfit • Cafeteria • Aziz

    Een schoolgala? Met verplichte date? Arden moest er niet aan denken. Zeker 90% van de jongens op school had het woord "respect" niet in hun woordenboek staan dus hoe kon het schoolhoofd bedenken om de jongens verplicht te stellen een meisje mee te nemen als date? Arden begreep er weinig van en ze liet het dan ook maar aan haar voorbij gaan. Waarschijnlijk kreeg ze haar moeder wel zover om haar ziek te melden op vrijdag. De laatste keer dat ze een goede date met een jongen had, was een niet-bestaand moment dus tot zover haar positieve ervaringen met mannen en dates.
          Ietwat in gedachten slenterde Arden door de gangen heen. Erg druk was het niet meer op school, dus dat gaf haar alle ruimte om te dromen in de gangen. Ze gooide enkele boeken in haar kluisje en wandelde toen richting de kantine om te kijken of ze nog iemand leuks zag zitten. Al snel concludeerde ze dat er weinig interessants rondliep, dus ze zakte nonchalant neer achter een tafel en greep haar telefoon erbij. Ergens was ze wel nieuwsgierig of iemand de moeite zou nemen om haar op date te vragen. Ze wist vervolgens niet hoe ze erop zou reageren. Weinig meisjes op Briarwood High waren het gewend om goed behandeld te worden en misschien hadden ze dat ergens ook wel aan zichzelf te wijten, maar dat zou nooit volledig de waarheid zijn. Veel jongens zagen hen als een lustobject en Arden ging daar zelf helaas veel te vaak in mee. Arden dacht na over een potentiële jurk die ze kon dragen, maar haar kledingkast bevatte weinig wat door kon als een galajurk. Gelukkig voor haar kende ze een goede tweedehandswinkel om wat moois te scoren. Ze zuchtte eens diep en stopte haar telefoon weg. Ze had met zichzelf afgesproken als ze op donderdag nog geen date had, dan liet ze zich ziek melden. Liever niet gaan dan zonder date.

    OH, FUCK OFF


    Big girls cry when their hearts are breaking

    Mt


    I could be your perfect disaster, you could be my ever after.

    Illyrians schreef:
    MT.


    •

    Mt ^^


    El Diablo.

    Mine.


    'Three words, large enough to tip the world; I remember you.'

    Jules Northfall
    outfit | @Not-so-secret Hide Out close to school | The Wild Card | Alone |

          Vanmorgen was ik aanwezig geweest op school, alleen maar om aan te moeten horen dat we verplicht naar één of ander bal moesten. Dat is wat er gebeurd als ik naar school ga, slechte dingen, meer bewijs dat ik gewoon beter niet naar school kan gaan. Het idee is achterlijk, maar de straf nog achterlijker. Als ik niet kom opdagen, wat geeft ze het idee dat ik dan wel kom opdagen bij het nablijven? En als ik geen date heb, hoe is dat mijn schuld, als een jongen mij moet vragen? Zuchtend laat ik mij neerzakken op de oude versleten bank die ik en wat vrienden in het kraakpand hebben neergezet. De laatste twee lesuren had ik maar overgeslagen, maar als ik naar huis zou zijn gegaan, dan had mijn vader dat ook meteen geweten. Daarom zit ik nu hier. Ik kijk even naar de spuitbussen die nog op de grond staan en laat mijn blik daarna naar de muurtekening glijden. Nog lang niet af, maar toch zeker wel goed halverwege. Ik heb helemaal gen concentratie voor school. Soms sluit ik twee seconde mijn ogen en ineens zijn we vijf pagina's verder. Over verder gesproken, ik moest maar eens verder met mijn muurtekening. Maar eerst een sms'je.


    To; Reese
    Als we vaker van die verplichte activiteiten krijgen wordt dit een lang jaar ;p Interesse in samen 'shoppen' van de week voor het unlikely geval dat we gaan?


    Shoppen is misschien niet het goede woord. Wie geen geld heeft om uit te geven kan niet shoppen, maar wie geen geld heeft om uit te geven kan wel nog aan een leuke jurk komen. Nee, foei Jules, zo moet je niet denken. Misschien dan toch maar mijn spaarpot leeg trekken? Of gewoon niet gaan. Of misschien toch... Ik pak een spuitbus met rooie verf en ga verder met waar ik mee bezig was.


    Vincent Loeuff
    Outfit |@ the Schoolyard | The Fighter | With Joelle |

          Tevreden steek ik mijn handen in mijn zakken, nadat ik alle onnodige troep uit mijn rugzak in mijn kluisje heb gedumpd. Ik ben waarschijnlijk één van de weinige, maar ik ben zeker wel blij met het nieuwe initiatief om meer activiteiten met de school te doen. Een schoolfeest klinkt nou niet bepaald perfect, maar het is zeker een goed begin als ik er even overnadenk.
    "Denk je dat de directeur serieus was over het nablijven als je niet komt opdagen bij het schoolfeest?" vraag ik Joëlle, waarmee ik zojuist het laatste lesuur had afgerond. "Ik denk oprecht dat ze niet zo veel zouden kunnen laten nablijven." Het klinkt als een grapje, de manier waarop het uit mijn mond komt, maar was was bloedserieus bedoelt. De school staat nou niet bepaald bekend om haar enthousiaste leerlingen en hoge opkomsten. Eenmaal op het schoolplein zet ik mezelf neer op één van de bankjes die er staan. Ik vind Joëlle aardig. Ze is misschien een beetje anders, maar bij haar in de buurt gebeurde niet veel dat mijn agressieprobleem naar boven haalde.
    "Heey, vind je het erg als we nog even hierblijven? Of desnoods even in een koffiezaak gaan zitten, desnoods ga ik met je mee kijken voor een jurk voor dat feest," vraag ik haar. Ik heb het nooit hardop gezegd, maar volgens mij begonnen mensen wel door te hebben dat ik eigenlijk liever niet thuis ben. Ik bied nooit aan om bij mij thuis huiswerk te maken, of bij mij thuis te chillen, ik heb nog nooit iemand gevraagd om bij mij thuis te komen eten. Ik laat mensen graag in de waan dat mijn moeder maar met één agressieve man in haar leven hoeft om te gaan. Ik laat mijn blik even over het schoolplein glijden, terwijl ik probeer te bedenken wie ik mee zou kunnen vragen naar het feest. Zelfs als ze nee zegt hoef ik dan tenminste niet twee weken na te blijven omdat ik het niet geprobeerd heb.


    We've lived in the shadows for far too long.

    Joëlle Mary Manderson


    18 years • The Virgin • Schoolyard • Vincent • outfit

    Wat ongeduldig wachtte de blondine tot Vincent dan eindelijk zijn spullen in zijn kluisje had gedumpt. Mannen klaagden altijd dat vrouwen sloom waren - maar mannen konden ook behoorlijk treuzelen. 'Denk je dat de directeur serieus was over het nablijven als je niet komt opdagen bij het schoolfeest? Ik denk oprecht dat ze niet zo veel zouden kunnen laten nablijven.' Ze keek op naar Vincent en zuchtte eens. Ze wilde er niet eens aan denken. Er waren een aantal meiden geweest die nog net niet zaten te gillen bij het nieuws maar als het aan Joëlle lag dan ging ze niet. Helaas bleek dat geen optie te zijn en moest ze maar hopen dat ze door een jongen gevraagd zou worden, anders zou ze voor schut staan.
          ''Ik vrees van wel.'' verzuchtte ze. ''Helaas.'' mompelde ze er achteraan. ''Ik denk dat de helft al zo gelukkig is dat er überhaupt een gala is, dus die helft zal heus wel gaan. Als het niet meer dan de helft is.'' Ze nam haar tas weer van de grond zodra Vincent naar buiten begon te lopen en ze liep met hem mee. Joëlle liet zich op het bankje zakken, naast Vincent en ze zette haar tas bij haar voeten met een zucht.
          'Heey, vind je het erg als we nog even hierblijven? Of desnoods even in een koffiezaak gaan zitten, desnoods ga ik met je mee kijken voor een jurk voor dat feest.' Ze grinnikte zacht en wendde haar blik af om de leerlingen op het schoolplein te bestuderen. ''Ik vind het prima.'' antwoordde ze met een glimlachje. Het begon haar wel op te vallen dat Vincent nooit naar zijn huis wilde maar ze vond het niet erg - er konden wel tien redenen zijn waarom hij dat niet wilde dus ze vroeg er ook niet naar. Hij kwam er vanzelf wel mee als het iets was waar hij over wilde praten.
          ''En laat ik eerst maar afwachten of ik überhaupt meegevraagd word, voordat ik een jurk ga kopen.'' zei ze en ze rekte zich eens uit. ''Maar we kunnen zo wel koffie gaan halen? Al zit ik hier ook wel prima voor nu.'' Het zonnetje scheen en de temperatuur was aangenaam. ''Weet je al wie jij mee gaat vragen?'' vroeg ze nieuwsgierig aan hem. ''En moet ik helpen om een pak voor je uit te kiezen?'' vroeg ze plagerig aan hem. Hij stelde dan wel voor om een jurk voor haar te gaan halen maar ze vroeg zich af of hij wel nette kleren had voor een gala.

    mt.


    - thank you for existing -

    AMANI IKANDE
    status is coming || seventeen || alone || hallway somewhere idk || outfit

    Dat er halsoverkop een gala gegeven wordt, dat is één ding, maar dat we verplicht met een date moeten komen? Nee. Dat de jongen perse het meisje moet vragen? Hell, fucking, no. Het is 2018 (?), niet 1918. Ik voel er verdomd weinig voor om afhankelijk te zijn van een jongen, laat staan van een jongen van deze school. In één woord: ugh. Ik heb eigenlijk de neiging om zelf iemand te vragen, het is niet alsof ze kunnen weten of de jongen het gevraagd heeft of het meisje, tenzij ze ineens all Black Mirror op ons gaan.
          Het nieuwe schoolhoofd is in elk geval niet helemaal bij de tijd. Then again, ik gok zo dat je niet bepaald veel potentie hoeft te hebben om hoofd van Briarwood te hebben. Dan nog niet te spreken van de tacky versieringen die waarschijnlijk op het feest zullen zijn. Ik ga ook een manier moeten vinden om popcorn mee te krijgen, want drama gaat er sowieso zijn. Misschien is die entertainment het wel waard om te gaan.
          Met een zucht prop ik een aantal lesboeken in mijn tas, waarna ik mijn kluisje dichtdoe en een lolly uit het voorvakje van mijn rugzak pak. Cherry, my favorite. Het papiertje gooi ik netjes in de prullenbak, en het snoepje in mijn mond.
          Terwijl ik rustig de uitgang loop, probeer ik me te bedenken of ik thuis nog iets fatsoenlijks in de kast heb hangen. Of... Ze hebben niks gezegd over een bepaalde dresscode, dus in principe zou ik gewoon in mijn pyjama kunnen gaan. Of een onesie. Het idee is erg verleidelijk en het bespaart een hoop gedoe. Gewoon een pyjamagala. Het was toch niet alsof iemand op deze school genoeg geld heeft voor ontzettend fancy kleding.


    To: Jules
    Skipped class again? Misschien doe ik wel met je mee met dat voor het "gala". Fucking hell.

    To: Aziz
    Enig idee hoe popcorn in een klein tasje gepropt kan worden?


    To the stars who listen — and the dreams that are answered

    Johan Boyd van Helsing

    boyd ━ 18 ━ the inker ━ Joëlle en Vincent ━ coffee

          Ongeduldig tikte ik met mijn voet op de grond, wachtend op het koffieapparaat. Na er een ram tegen aan te hebben gegeven stroomde er eingelijk koffie uit en in het bekertje. Zodra het bekertje gevuld was nam ik hem onder het apparaat vandaan en drukte ik er een dekseltje op.
          'héhé,' mompelde ik tegen mezelf terwijl ik richting de uitgang van de school liep. Zodra ik de deur door ging werd ik omarmd door frisse lucht, waardoor ik even diep in ademde. Sloffend ging ik richting een bankje, waar ik met een plof op neer kwam. In mijn zak zat een pakje sigaretten, waar ik er één uit had gehaald en die op stak, waarna ik een hijs nam. Uit verveling nam ik ook mijn mobiel in mijn hand en ik begon een berichtje te tikken.
    TEXT to Amandi:
    hey mop, heb je al een date?
    Zonder twijfel verstuurde ik het berichtje en nam ik weer een hijs van mijn sigaret. De rook kwam in de vorm van rondjes mijn mond weer uit en gefascineerd keek ik naar hoe ver ze door gingen. Zodra alle rook uit mijn longen was nam ik een slok van de koffie, die nog veel te heet was.
          'Godkolere!' kwam er luid uit mijn mond terwijl ik de koffie half uitspuugde. Ik had de koffie weg gezet en mijn handen in mijn hoofd laten zakken, in de hoop dat ik mijn haar niet in de fik zou steken met de sigaret. Over een paar dagen was dat gala en ik had er niet erg veel zin in, gala's waren nooit echt mijn ding geweest. En dan waren er ook nog meiden die persé de koningin wilde worden en dan moest je maar hun koning zijn, je had dan gewoon geen keuze. Een zucht verliet mijn lippen terwijl ik weer recht op ging zitten en weer een hijs van de sigaret nam. Verder op zag ik Joëlle en Vincent op een bankje zitten, ik kon er best bij gaan zitten... Met een zucht stond ik op en liep ik richting de twee leerlingen, waarna ik met een plof neer kwam op het bankje waar zij op zaten.
          'Hola señorita, señor,' zei ik waarna ik een hijs van mijn sigaret nam en de koffie weer naast me neer zette.

    [ bericht aangepast op 27 mei 2018 - 15:36 ]


    - thank you for existing -