Crew Geschiedenis
Location

Oprichting van Quizlet!

Op 1 november 2004 maakte Rutger een account aan op zijn eigen nieuwe website: Quizlet.nl.

Benieuwd naar het design van de website toendertijd? Klik op 'Lees meer'.

Lees meer 1 nov 2004
Location

Nieuw design 2006

Rutger blijft bezig met het ontwikkelen van Quizlet.

Wil je weten hoe Quizlet er in 2006 uitzag? Klik op 'Lees meer'.

Lees meer 1 sep 2006
Location

Nieuw design 2007

Inmiddels heeft Quizlet weer een nieuw design. Dit is het bekendste oude design.

Klik op 'Lees meer' als je het design uit 2007 wil zien.

Lees meer 10 feb 2007
Location

Het Forum

Een nieuw stukje Quizlet: het forum!

Lees meer 12 sep 2007
Location

Series

Omdat veel users quizzen maakten die aan elkaar gelinkt waren, werden de series geïntroduceerd. Zo kon je eerst een serie aanmaken en vervolgens quizzen daar aan toevoegen. De volgorde was achteraf nog aanpasbaar.

1 nov 2007
Location

Fotoboek

Voor elk profiel was iets nieuws beschikbaar: het fotoboek. Deze kun je vullen met maximaal 100 foto's.

Lees meer 2 nov 2007
Location

Quizlet Awards

In de week van 20 april was het voor het eerst mogelijk om te stemmen op creaties zodat deze een Quizlet Award konden winnen. Er konden creaties genomineerd worden, users konden zich opgeven als jurylid en vervolgens stemmen op hun favoriete creaties. Aan het einde van elke week werd bekend gemaakt wie de awards hadden gewonnen.
De volgende categorieën werden gebruikt:
- Beste Quizlet Algemeen
- Beste FanFiction Algemeen
- Beste Serie
- Mooiste Profiel
- Beste FanFiction Tokio Hotel
- Beste Quizlet Tokio Hotel

Hieronder staat een link naar het eerste bekendmakingstopic van de Quizlet Awards.

Lees meer 20 april 2008
Location

Het Niveau Systeem

Op deze dag is het niveau-systeem geprogrammeerd. Dit hield in dat naarmate je meer actief op de site bent, je naar een hoger niveau gaat. Het niveau werd getoond op het profiel van elk lid.

Het niveau systeem bestaat echter niet meer. Dit is nu vervangen door het Badges-systeem.

16 mei 2008
Location

Usernames veranderen

Vanaf vandaag was het mogelijk om je username te veranderen. Het zou je maar overkomen: je in 2004 als achtjarige aanmelden als K3-fan en daar moet je vervolgens nog vier jaar het mee doen.
Er is wel, zoals al bekend, een limiet gezet op het veranderen van usernames: eens in de maand.

25 juni 2008
Location

Forumbans

In de afgelopen tijd voor deze instelling waren er nogal wat users die 's nachts het forum onderspamden met forumposts. Daarom is er toen besloten om de forumban te programmeren.
Wanneer wordt de forumban gebruikt?
- Wanneer leden zich meerdere malen niet aan de forumregels houden.
Hoelang duurt deze forumban?
- 48 uur en deze wordt automatisch opgeheven.
Kan ik nog wel op het forum kijken?
- Dit kan inderdaad, maar echt alleen kijken.

15 aug 2008
Location

Abonneren op series

Net zoals we nu de functie hebben dat je je kunt abonneren op stories, kreeg je toen de functie om te abonneren op series. Je kreeg dan automatisch een e-mailtje wanneer er een nieuw deel van de serie, die je volgde, klaar was.

20 aug 2008
Location

Einde Quizlet Awards

Op deze dag zijn de Quizlet Awards afgeschaft. Het zorgde voor veel te veel ruzies en vriendjespolitiek. Daarbij werd de site af en toe een heel stuk trager.

26 aug 2008
Location

100.000.000 pageviews

Op deze dag is de mijlpaal van 100 miljoen pageviews overschreden. Om dat te vieren is er toen iets nieuws ingesteld: "Prijsvragen". Deze kon je vinden onder het kopje 'prijsvragen' (links in het menu). Hier stond een overzicht van allerlei prijsvragen waar je gratis leuke prijzen mee kon winnen.

Dit is later afgeschaft, maar het is niet bekend wanneer dit is gebeurd.

30 sep 2008
Location

Signatures

Vanaf deze dag kun een signature invoeren via "instellingen". Je kunt je signature zien op je profiel, onder "een kort stukje over jezelf" en op het forum, onderaan je post.

7 nov 2008
Location

De Banfunctie

Omdat een aantal users zich nogal buiten proportie hadden gedragen, is op deze dag de banfunctie ingesteld. Moderators kunnen nu users voor een bepaalde tijd van Quizlet bannen. Dit verschilt van één week tot een permanente ban (je kan nooit meer op Quizlet komen).

18 nov 2008
Location

Templates

Heel veel users wilde graag hun profiel en creaties versieren met een eigen design. Dit is op deze dag beschikbaar gesteld onder de naam "Templates". Templates zijn ook nu nog bruikbaar.
Tegelijkertijd is er ook meteen de functie gecreëerd om terug te gaan naar het standaard design van Quizlet.
Klik op de onderstaande link om naar jouw templates te gaan.

Lees meer 2 dec 2008
Location

Bemiddelaars

Omdat ook moderators wel eens onenigheid hebben met leden, zijn er de bemiddelaars aangesteld. Zij luisteren naar beide kanten en kijken onpartijdig naar de situatie en proberen de ruzie op te lossen. Dit is natuurlijk niet alleen mogelijk tussen moderators en users, maar ook tussen users onderling.
Inmiddels heeft een bemiddelaar veel meer taken en dat is onlangs nog uitgelegd. Klik op 'lees meer' voor een uitgebreide uitleg over de functie van een bemiddelaar.

Lees meer 4 dec 2008
Location

Win een Tokio Hotel pakket

De maand januari van het jaar 2009 heeft Quizlet een Tokio Hotel pakket verloot onder de users. Hoe kon je meedoen? Wanneer je een quiz of profiel in de spotlight zette, werd je naam onthouden en stond je tussen de personen onder wie het pakket werd verloot. Dat betekende: hoe vaker je jouw quiz of profiel in de spotlight zette, hoe meer kans je maakte op het pakket. Het pakket bestond uit:
- Een TH T-shirt naar keuze
- Een TH post naar keuze
- Een TH DVD naar keuze

De gelukkige winnaar was xGUITAR

1 jan 2009
Location

Moderators in staking

Begin 2009 waren de moderators het niet eens met hoe zij behandeld werden door sommige leden van Quizlet. Ze doen hun werk vrijwillig en steken heel veel tijd en energie in Quizlet. Het zat ze dwars dat dit door een bepaalde groep users niet gezien werd. Daarnaast werkte het bansysteem niet goed. Hierdoor konden de moderators er niet voor konden zorgen dat leden die te ver over de scheef gingen permanent van Quizlet werden geband. Zo ontstond het idee van een staking, wat inhield dat alle moderators voor een bepaalde periode allemaal niet meer online zouden komen op hun moderator account.
Rutger werd hiervan pas op de hoogte gesteld toen de moderators begonnen met staken. Zijn eerste reactie was woede en onbegrip, maar nadat hij er langer over nadacht begreep hij steeds beter waarom de moderators staakten.

Rutger heeft vervolgens het bansysteem verbeterd om aan de wens van de moderators te voldoen. Na een paar dagen chaos op het forum was voor veel users ook duidelijk dat moderators onmisbaar zijn en zoals Rutger zei in zijn nieuwsbericht hierover 'wel wat meer respect verdienen'. Hij gaf aan dat hij hoopte dat alle leden zouden inzien dat deze site moderators nodig heeft en dat er wat beter geluisterd wordt.

Toen de moderators weer aan het werk gingen, hebben zij netjes het forum opgeruimd.

17 jan 2009
Location

Stories

Het serie-systeem dat eind november ontstond, wordt in 2009 vervangen door de story. In de story kun je hoofdstukken maken en op die manier echte verhalen schrijven. In een quiz hoorden die verhalen namelijk toch niet echt thuis. Om het de users gemakkelijker te maken, konden users de quizzen uit hun series omzetten naar hoofdstukken in een story.
Het hele serie-systeem zou uiteindelijk verdwijnen. De hoofdstukken die niet zijn omgezet in hoofdstukken zijn automatisch omgezet in losse quizzen. Er is de afgelopen tijd hard gewerkt om deze hoofdstukken in quizzen weg te werken om de kwaliteit van Quizzen te verhogen.

Lees meer 3 mei 2009
Location

Oude loginnamen beveiligd

Vanaf nu kun je bij het kiezen van een nieuwe inlognaam, geen namen meer kiezen die ooit al door een ander lid zijn gebruikt maar die een nieuwe naam hebben gekozen.

Dit om verwarring te voorkomen en het geeft leden de mogelijkheid om na een maand hun eigen naam weer terug te kiezen. Ze lopen dan niet meer het risico dat iemand anders in de tussentijd hun naam snel heeft ingepikt.

21 juni 2009
Location

Spotlight betalen per SMS

Veel users wilden graag credits kopen via SMS, om de spotlight mee te betalen. Vanaf juli 2009 was dat mogelijk. Eén smsje kostte 1,50 euro.
Er is geld nodig om Quizlet.nl in de lucht te houden. Door credits te kopen kun je hier aan bijdragen. Vervolgens kun je zelf creaties in de spotlight zetten of Golden Membership kopen voor een bepaalde periode.

Door verandering in de Nederlandse en Belgische regelgeving is het inmiddels helaas niet meer mogelijk om per telefoon/SMS credits te kopen.
Er zijn nog wel andere mogelijkheden om credits te kopen.

Lees meer 21 juni 2009
Location

Polls

Weer een nieuwe functie op Quizlet; de poll!

Lees meer 21 juni 2009
Location

Einde series ontwerpen

Vanaf nu is het niet meer mogelijk om series te ontwerpen.
Hierdoor komt het einde van 'de serie' steeds meer in zicht.

3 aug 2009
Location

Lettertypes

Quizlet introduceert de lettertypes. Op het forum, in reacties op creaties en op andere plekken op Quizlet kun je vanaf nu je tekst een ander lettertype geven. Het begon in eerste instantie met:

face=times
face=courier
face=arial

Je kunt je tekst beginnen met [face=xxx] en eindigen met [/ face] (zonder spatie)

17 aug 2009
Location

Series afgeschaft

Vanaf nu is bestaan series niet meer. Losse quizzen die onderdeel waren van een serie, kon je nog wel omzetten naar een hoofdstuk in een story.

17 aug 2009
Location

Quizlet gehackt

Quizlet lag er uit voor enkele uren en de reden daarvan was het werk van een hacker.
Rutger loste het probleem op en maakte daarover het volgende topic aan:

Vandaag vond een of ander kansloos figuur het leuk om Q. te 'hacken'.
Het was een zeer eenvoudige en kortstondige hack en er is gelukkig geen permanente schade aangericht.
Voordeel van de actie is dat we op vrij veilige gewezen werden op enkele beveiligingsfoutjes in de site. Deze zijn inmiddels opgelost.
Geen reden voor paniek dus.

21 aug 2009
Location

Populair vandaag

Vanaf nu wordt bij de quizzen bijgehouden hoe vaak deze vandaag is gemaakt. Elke nacht om 12 uur wordt deze teller weer op nul gezet.

Lees meer 9 okt 2009
Location

Quizlet bestaat 5 jaar! - Nieuw logo

Om het 5 jarig jubileum van Quizlet te vieren heeft Rutger door een designer een nieuwe logo en header laten ontwerpen. Het leuke van de nieuwe header was dat je de kleur aan kunt passen wanneer je een template maakt.

Wil je zien hoe het design er toen uit zag? Klik op 'Lees meer'.

Lees meer 1 nov 2009
Location

Nieuwe functie: Bèta-readers

Op Quizlet zijn veel users actief die hun schrijfvaardigheden willen verbeteren. Zij schrijven stories en willen graag tips krijgen om nog beter te gaan schrijven.

In februari 2010 worden daarom voor de eerste keer Bèta-readers gezocht. Beta-readers zijn leden die mee helpen om de kwaliteit van quizzen en stories op Q te verhogen.
Je kunt een hoofdstuk laten bèta-readen, wat betekent dat één van hen je hoofdstuk nakijkt op spelling en/of verhaallijn, net wat je wilt. Je kunt daarbij ook aangeven of je wilt dat de bèta-reader je verhaal meteen al aanpast, of dat je alleen tips wilt krijgen zodat je het zelf kan doen.

8 feb 2010
Location

Kudos voor stories

Vanaf juni 2010 kon je + en - kudos geven aan stories. Inmiddels kun je alleen maar + kudo's geven. Het is net zoals een like op facebook.

Onderaan elke pagina was een Top stories te zien; de stories die die dag de meeste kudo's hadden gekregen stonden in die top. Later is dit zelfde systeem ingevoerd voor quizzen. Inmiddels is de Top Stories iets aangepast. Elk uur staan er andere creaties in de top die kudo's hebben gekregen.

9 juni 2010
Location

Nieuw design 2010

Quizlet blijft zich ontwikkelen en het is weer zo ver; Quizlet heeft een nieuwe layout! De grootste verandering is de stap van 3 naar 2 kolommen, waardoor er meer ruimte vrij is gekomen voor echte content.
Het menu dat eerst links stond is nu een uitklapmenu bovenaan de pagina geworden. De links die eerst rechts stonden zijn naar de linkerkant verhuisd.

De voordelen van dit nieuwe design waren:
- Meer ruimte voor je quizzen en stories. Ook het forum komt wat beter tot zijn recht.
- Het nieuwe menu bevat geen plaatjes meer en is dus volledig aan te passen via templates! Je kunt nu dus de hele pagina de kleuren geven die je zelf mooi vindt.
- Het menu is iets anders ingedeeld zodat er meer logica in zit.

Wil je zien hoe het design er uit zag in 2010? Klik op 'Lees meer'.

Lees meer 30 aug 2010
Location

Database crash

Dat was even schrikken! In december 2010 laat Rutger weten dat de database waar alle gegevens van Q in opgeslagen zitten, was gecrashed. Gelukkig heeft hij weten te regelen dat de server weer herstart werd en Quizlet weer bereikbaar was. Helaas was de database beschadigd geraakt en het heeft wat langer geduurd voor hij dat weer gerepareerd had.

14 dec 2010
Location

Vragenlijsten.

Vanaf 28 december 2010 konden leden ook vragenlijsten ontwerpen/invullen en op hun profiel zetten! Het is niet verplicht om vragenlijsten in te vullen. Vul je niets in, dan komt er ook niets op je profiel te staan.

28 dec 2010
Location

Officiële Polls

Dit zijn polls die over Quizlet zelf gaan of gebruikt worden voor onderzoek naar nieuwe features en mogelijkheden. Deze polls zijn uiteraard alleen in te vullen door ingelogde Q-leden. Neem dus zeker een kijkje!

4 jan 2011
Location

Het begin van columnisten.

Op deze dag, was het- het begin van columnisten! Rutger opende voor het eerst een topic waarin het bekend werd dat we op zoek waren naar columnisten. Een columnist is iemand die columns schrijft op Quizlet. De definitie van een column vind je op Wikipedia. Een paar weken later waren de eerste columnisten van Quizlet bekend.

6 jan 2011
Location

Gedichten.

Vanaf 10 januari 2011 konden leden ook gedichten maken op Quizlet. Je kunt gedichten vinden bij het menubalkje.

10 jan 2011
Location

De crash.

Op 17 january 2011 is de server van Quizlet gecrashed. Er ontstond een enorme grote load op de server en dan vooral op de database. Hierdoor liep de database vast en moest de server gereset worden. Hierbij is een deel van de database beschadigd geraakt waardoor users hun creaties van maandenlang kwijt raakten. Door miscommunicatie bleek dat er geen recente backups meer aanwezig waren. De backup die Rutger wel terug vond was van februari 2010. Hierdoor waren alleen de volgende functies en creaties verdwenen:
- Vriendschappen gesloten na feb 2010.
- Ingevulde vragenlijsten.
- Favortiete gedichten.
- Forum categories.
- Forum sessions.
- Hoofdstukken geschreven na feb 2010.

Helaas is de tabel van stories verloren gegaan waarin informatie over hoofdstukken bewaard was. De hoofdstukken zelf waren nog wel aanwezig, maar waren niet meer gekoppeld aan de stories. Ze zweefden als het waren los rond op het internet. De hoofdstukken moesten worden teruggevonden en weer aan de stories gekoppeld worden.

Een week later hebben een hoop leden hun hoofdstukken weer aan hun stories weten te koppelen. Helaas bleek dat niet iedereen zijn hoofdstukken terug heeft kunnen vinden. In een poging nog meer hoofdstukken terug te kunnen vinden, heeft Rutger een aantal extra knoppen en functies geprogrammeerd, waardoor het zoeken makkelijker werd. Elk hoofdstuk bestond immers nog wel gewoon. Leden konden zich vrijwilliger aanmelden om andere leden te helpen met het zoeken naar hoofdstukken.
Daarnaast heeft Rutger het bestaande zoekscript aangepast zodat je ook de hoofdstukken die anderen hebben geschreven, kon koppelen aan hun stories.

Om te zorgen dat zo'n crash als deze nooit opnieuw gebeurd, wordt er elke nacht een back-up gemaakt. Quizlet is dan even niet bereikbaar. Dus we kunnen allemaal gerust even adem halen. Het gevaar is voorbij.

17 jan 2011
Location

Badges

Vandaag is het Badges-systeem geïntroduceerd en het niveau-systeem afgeschaft, omdat het niveau-systeem "nogal log was en af en toe voor een tragere server zorgde". Hieronder is een link naar jouw behaalde badges.

Lees meer 7 feb 2011
Location

Profiel afgeschermd voor geblokkeerde leden

Vanaf nu kunnen geblokkeerde leden je profiel niet meer bekijken wanneer je bij Instellingen hebt aangegeven dat niet-leden je profiel niet mogen zien.

10 feb 2011
Location

Credits

Quizlet schakelt over naar het credits-systeem om creaties in de spotlight te zetten. Hiermee gaan een heleboel voordelen gepaard! Zo komen er meer mogelijkheden om te betalen vrij, is er de functie om credits aan andere users te schenken en is het zo'n 10 procent goedkoper!

3 maart 2011
Location

Rutger stopt met Quizlet en users kunnen users bannen

Op 1 april 2011 werd bekend dat Rutger zou stoppen met Quizlet. Dit was natuurlijk een 1 april grap. Ook de foutmelding die op de homepagina stond, waardoor je als user andere users kon bannen, was een grap.
Toch waren er nog 198 bans uitgedeeld.

Enkele voorbeelden:

# HeyIamAlice bant Suusijsje (99 dagen)
Omdat het kan!
# Clueless bant Rutger (0 dagen)
KOM ONLINE! WE HEBBEN JE NODIG. 8D
# noatje bant huh o.o (0 dagen)
ik kan mensen bannen!!!!!!!!

Lees meer 1 april 2011
Location

Golden Membership

Vanaf nu kun je een Golden Membership aankopen. Wat houdt dit in? Als Golden Member krijg je beschikking tot een reeks handige functies! Bovendien help je er het voortbestaan van Quizlet mee.
De voordelen van een Golden Member zijn:
- 20 extra smilies
- Extra ruimte in je Vriendenlijst
- Geen reclame meer op de site
- Extra ruimte in je Fotoboek
- De mogelijkheid om Backups te maken van al je creaties (.pdf)
- Een zelf in te stellen filter voor de Actieve Topics
- Extra mogelijkheden op het forum
- Recente Activiteiten van je Vrienden op de voorpagina
- Een teken bij je naam om te laten zien dat je een GM hebt
Klik op de link voor meer info!

Lees meer 22 april 2011
Location

Wallie

Vanaf nu kun je met je Wallie card credits aankopen!

Lees meer 4 mei 2011
Location

Paypal

Vanaf nu kun je ook via Paypal credits aankopen!

Lees meer 15 juni 2011
Location

Dashboard

We hebben weer een handige nieuwe functie: Mijn Dashboard. Het is een overzichtspagina waar je al je creaties direct kunt benaderen.

Lees meer 24 aug 2011
Location

10 miljoen

Quizlet heeft een nieuwe mijlpaal bereikt! In de maand augustus van 2011 werden er voor het eerst meer dan 10 miljoen pagina's bekeken op de site! 10.402.284 om precies te zijn.

2 sep 2011
Location

Co-auteurs

Op deze dag was het voor users mogelijk om samen te werken zonder daarvoor een speciaal account aan te maken. In deze gevallen kunnen mensen ervoor kiezen om een co-auteur aan te stellen. Deze mensen konden dan hoofdstukken toevoegen en aanpassen, maar als hoofdschrijver had je nog steeds de controle over wat er online kwam of wat er verwijderd werd.

7 okt 2011
Location

Template van de maand

Bij de vorig layout hadden we een wedstrijd; 'Template van de maand'. Hierbij kon iedereen zich opgeven en een template insturen. Van vier van de uiteindelijke winnaars werden de templates openbaar gemaakt en kon iedereen zijn of haar profielen, stories, quizzen, polls of gedichten aanpassen met deze templates.

29 okt 2011
Location

Extra rechten co-auteurs

Om het werken wat te vergemakkelijken, kregen de co-auteurs toch wat meer rechten dan ze eerst hadden. Nu kwam er de mogelijkheid bij dat iedereen de hoofdstukken konden lezen voor deze geactiveerd werden en kregen ze de mogelijkheid om zelf hoofdstukken te (in)activeren.

21 april 2012
Location

Boeken winnen

Op 25 april 2012 kreeg Rutger een berichtje van een studente die stage liep bij een grote Nederlandse boekenketen. Zij had voor haar afstuderen een enquete gemaakt en was nog op zoek naar deelnemers tussen de 12 en 18 jaar die van lezen hielden. Onder de deelnemers werden één of meerdere boeken verloot.

Een soortgelijke actie werd op 2 mei 2012 nog eens gehouden toen Rutger in samenwerking met Bruna vijf gratis boeken mocht verloten onder alle Golden Members. Het ging om het boek Sevenster van Alexandra Penrhyn Lowe, het solodebuut van de (anonieme) succesauteur achter de populaire boekenserie van Het Huis Anubis. Het enige wat mensen toen hoefden te doen, was ervoor zorgen dat ze een golden membership hadden op 4 mei 2012. De computer zocht willekeurig vijf winnaars uit die het boek thuis gestuurd kregen.

25 april 2012
Location

Krull werd Admin

Vandaag besloot Rutger dat het tijd werd om een extra Admin aan te stellen. Hij wilde zich voornamelijk bezig houden ben het design en programmeren, en iedereen kende Emma al een hele lange tijd als moderator. Dit hield in dat Emma een aantal extra taken kreeg, waaronder het plaatsen van belangrijke berichten, doorvoeren welke crewleden erbij komen en weer gaan, en mochten er verschillende zaken zijn waar mensen niet uit konden komen, als user of crewlid, dan was Emma nu de persoon om naartoe te stappen.

27 sep 2012
Location

Nieuw design 2012

Dit design is de laatste, grote verandering geweest als het gaat om het uiterlijk van Quizlet. Het oude design gebruikten we al vijf jaar en was nodig aan vervanging toe omdat het ook nieuwe functies in de weg stond. Dit design is een stuk sneller en past zich netjes aan op een tablet of mobiele telefoon.

Lees meer 10 okt 2012
Location

500.000.000

pageviews hadden we op deze dag! Voor andere, en actuele, statistieken kun je op de link hieronder klikken.

Lees meer 28 feb 2013
Location

Story overdragen aan co-auteur

Vanaf deze datum kun je stories waar jij de hoofd-auteur van bent overdragen aan een van de co-auteurs. Hiermee gaan stories niet verloren waar je aan werkt met iemand anders en waarvan je later tot de conclusie komt dat je er zelf niet meer mee verder wil/kan gaan.

22 juli 2013
Location

JUSTIN BIEBER <3

Het bericht dat Rutger op 1 april plaatste als grap:

Het roer gaat om!
(1 april 2014 - 11:59)

Hoi allemaal,

Na lang wikken en wegen is dan eindelijk de kogel door de kerk: Quizlet gaat een compleet nieuwe richting op!

Al maanden kampt Q met teruglopende bezoekersaantallen en daarmee inkomsten. Nu is het tijd voor een oplossing en die oplossing komt in de vorm van specialisatie. Voorheen waren Tokio Hotel en One Direction al populair en werd Q daardoor ook veelvuldig in google gevonden op die zoekwoorden.

Vanaf vandaag zal begonnen worden met het omzetten van een verhalensite naar een Justin Bieber fansite (Y)

Justin Bieber was al een van de populairste onderwerpen op Q en door ons te richten op 1 artiest kunnen we veel meer nieuwe leden binnenhalen. Zo zal er bijvoorbeeld ook een Engelse versie komen zodat we binnenkort misschien wel de grootste JB fansite ter wereld zijn!

Ik hou niet van Justin Bieber
Kan gebeuren. Misschien dat je zijn liedjes vanzelf beter gaat waarderen als je wat meer over hem te weten komt. Check daarom binnenkort zijn speciale biografie pagina!

Kan ik nu geen verhalen meer over andere onderwerpen schrijven?
Nee, dat zal niet echt passen binnen het nieuwe concept.

Zullen mijn oude verhalen nu verwijderd worden?
Daar zijn we nog over aan het overleggen.

Gaat Quizlet nu ook van naam veranderen?
Ook dit zijn we nog aan het overleggen. Het is handig om de oude naam te houden, maar een nieuwe naam zal beter passen. Suggesties voor een nieuwe naam kunnen in dit topic!

TL;DR
Justin Bieber is liev!

Naast dit topic werd ook de achtergrond aangepast. De hele dag kon men genieten van de foto's van JB. Op twee april was alles echter weer gewoon in de oude staat te vinden, tot opluchting van veel users.

1 april 2014
Location

Mobiele versie van Quizlet

Op 4 april werd de lang verwachte mobiele versie van Quizlet gepresenteerd. Veel mensen hadden moeite met de desktop versie op de mobiele telefoon en de nieuwe versie zorgde er toch voor dat alles een stuk gemakkelijker werkte. Qua uiterlijk is de site wel iets anders, de mobiele versie gebruikt veel oranje kleuren en de desktop versie juist meer met groen.

4 april 2014
Location

Virals

Om Quizlet weer een beetje te laten groeien en nieuwe leden aan te trekken, kennen we sinds mei de Viral van de Dag.

Wat is de Viral van de Dag
Een viral is een quiz die door moderators uit is gezocht die een dag lang in de schijnwerpers komt te staan. Deze quiz is via een apart design te bekijken/in te vullen. Dit design is zo gemaakt dat mensen aangespoord worden om de quiz te delen op facebook. We roepen dan ook iedereen op om dit te doen!

12 mei 2014
Location

Langere usernames

Je kunt vanaf nu een username kiezen van maximaal 15 karakters lang in plaats van maximaal 12 karakters.
Daarnaast mag je voortaan ook een underscore in je naam gebruiken.

23 juli 2014
Location

Credits niet meer per sms/telefoon

Op deze datum kondigde Rutger aan dat het niet meer mogelijk was om credits via SMS/telefoon te kopen. Mede dankzij een enorme berg aan papieren die erbij komt kijken en de kosten, was het voor Quizlet niet haalbaar om deze betaal methode aan te blijven bieden. Het is echter nog steeds mogelijk om via PayPal, iDeal of overschrijving te betalen.

30 juli 2014
Location

10 jarig jubileum van Quizlet

Vandaag bestaat Quizlet alweer 10 jaar. Dit vonden Rutger en de crew een uitgelezen moment om iets leuks te doen met de site en activiteiten te organiseren voor de users. Naast de feestelijke lay-out werd er een nieuwe functie gelanceerd, de lijstjes, kwamen er een tal aan korte wedstrijden bij die met dit jubileum te maken hadden, werd er een loterij georganiseerd en kwam deze tijdlijn tot stand.

1 nov 2014
Location

Het jaar van Quizlet

De Qrew probeerde in een lijstje te vertellen wat er in 2014 allemaal gebeurd was. Het was een samenvatting van wat voor geweldig jaar 2014 was en dat 2015 nog fantastischer zou moge zijn. Op naar nog meer leuke Quizletjaren!

Lees meer 1 jan 2015
Location

Doel: actiever Quizlet

Na een topic gingen users en crewleden wat meer nadenken over het dalend actieve ledenaantal. Langs beide kanten kwamen er leuke ideeën uit. Maar om te voorkomen dat er teveel naast elkaar zou gewerkt worden, maakten de moderators een topic aan. De weken en maanden erna kwamen er vanuit de crew enkele verbeteringen uit.
Tot op heden zal het dalend ledenaantal een bezorgdheid van de crew blijven en zullen zij hun best doen om zoveel mogelijk verbeteringen en acties uit/door te voeren.

Lees meer 4 april 2015
Location

Overname officiële Facebookpagina

Tot op dit moment was de facebookpagina van Quizlet niet zo actief. Niet zo gek, want Rutger stond er helemaal alleen voor. Vanaf nu kunnen alle moderators berichten posten en privéberichten verstuurd naar de pagina beantwoorden.

Lees meer 9 april 2015
Location

Vraag: de kudotop opnieuw veranderen?

Het was de moderators opgevallen dat meerdere users het systeem omtrent de huidige top niet bepaald motiverend vonden, en dat de zin om te schrijven hierdoor was afgenomen. Deze top werd als vervelend ervaren, maar er waren ook users zijn die het huidige systeem wél prettig vonden, Daarom had de crew besloten om deze keuze aan de users over te laten. Hieruit kwam de volgende vraag:

'Moet de top weer terugkomen zoals hij was?'

Er werden maar liefst 173 stemmen uitgebracht. Bijna 75% koos ervoor dat de top terug in zijn oude staat hersteld moest worden. Dit werd dus ook zo doorgegeven aan Rutger. Alleen hij zou dit aan kunnen passen.

Lees meer 16 april 2015
Location

De grote Quizlet-enquête

Het hele crewteam is en blijft iedere dag in de weer om iedereen een optimale Quizlet-ervaring te bieden. Af en toe hoort daar ook een feedbackronde bij. Het was namelijk sinds 2013 geleden sinds de laatste moderatorenquête. Om die schade in te halen, waren er niet één, maar drie enquêtes voorzien: voor de moderators, bemiddelaars en bèta-readers. Dus ontstond de grote quizlet-enquête.
Iedereen had 2 maanden de tijd om Quizlet onder de loep te nemen en zijn feedback door te geven. De informatie werd achteraf verwerkt achter de schermen.

Lees meer 30 juni 2015
Location

De kudotop is veranderd

Nadat de vraag gesteld was, werd de opdracht doorgegeven aan Rutger. Tegen het einde van de zomervakantie was het dus een feit. Natuurlijk kon men het niet zomaar voorbij laten gaan en maakte de crew een aankondigingstopic. Ook werden enkele kudoregels versoepeld.

Hop hop hop, er is een nieuwe top!

Lees meer 31 aug 2015
Location

Like en win

We vierden deze dag het 11-jarig bestaan van Quizlet. Door onze verjaardagspost op Facebook te liken en te delen maakte je kans op 100 credits! Wat een feest! Benieuwd naar de winnaar? Klik.

Lees meer 1 nov 2015
Location

Een zomer vol verkiezingen

We sloten een zomer vol verkiezingen af. Er werden maar liefst 3 verkiezingen vlak na elkaar georganiseerd. Er kwamen 20 nieuwe crewleden bij: 6 nieuwe bèta-readers, 3 nieuwe bemiddelaars en 11 nieuwe moderators!

2 nov 2015
Location

Nieuwjaarswensen

Om het nieuwe jaar leuk in te zetten, zette de crew deze actie op poten. Iedereen mocht een Quizletwens inzenden. Dit kon een droom of een goede voornemen op Quizlet zijn, die je in het jaar 2016 werkelijkheid wou maken. De crew mocht vele leuke wensen ontvangen en de 3 leukste kregen een prijsje.

Hier vind je een greep uit de leukste inzendingen.

Lees meer 1 jan 2016
Location

2015 in vogelvlucht

Dit jaar geen topic, maar een écht lijstje waarin we enkele leuke dingen van het afgelopen jaar hebben opgesomd. Welke herinner jij jezelf nog?

Lees meer 17 jan 2016
Location

Users eren (nieuwjaarswens)

Iedereen vindt het leuk om aandacht te krijgen, om zich speciaal te voelen en ook iedereen verdient dit. Met dit in het achterhoofd ging een team aan de slag om iedere week iemand opnieuw in het zonnetje te zetten.

Lees meer 6 feb 2016
Location

Nieuw geslachtspoppetje

Ook Quizlet moet meegaan met zijn tijd. Omdat steeds meer en meer mensen zich niet kunnen vinden in 'man' of 'vrouw' en dus eigenlijk ook niet in het blauwe of roze poppetje, kwamen de moderators met het idee om een nieuw poppetje te voorzien: een grijs. Het zegt niets over jouw geslacht en geeft je de mogelijkheid om aan te duiden hoe je jezelf wel voelt.

Lees meer 8 feb 2016
Location

Zoek die eieren!

Maak dat mee! De moderators veranderen voor één dag in de paashaas en verstopten. Er werden 75 paaseieren verstopt over heel Quizlet. Je kreeg 2 weken de tijd om zoveel mogelijk paaseieren te zoeken. Hoeveel had jij er gevonden?

Benieuwd naar de winnaars? Klik.

Lees meer 18 maart 2016
Location

Fishlet?

De aprilvis is een beschermde diersoort en leeft helemaal op op 1 april. (fish)

Om deze beschermde diersoort wat meer bekendheid te geven, toverde de crew Quizlet voor 1 dag om tot Fishlet.
Een nieuwe lay-out kon niet ontbreken! Overal waren visjes en we hadden een nieuwe huisstijl: Comic Sans. Wat een verbetering!

Heb je het gemist? Herbeleef hier Fishlet!

Lees meer 1 april 2016
Location

Emma stopt als admin

Het was tijd voor Emma om een nieuw pad in te slaan. Nadat ze dit nieuws vertelde, ging men met de hele crew op zoek naar een nieuwe admin. Zodra deze bijna gekozen was, vond Emma het tijd om ook de rest van Quizlet te laten weten dat ze haar functie zou doorgeven.
De perfecte dag om af te sluiten zou 27 september zijn, op die dag werd ze ook aangesteld.

Lees meer 18 aug 2016
Location

Scandal/Erica werd administrator

Achter de schermen werden een tijd lang een administratorverkiezing gehouden. Hieruit werd Erica gekozen als nieuwe administrator.
Nog steeds was het zo dat een oud-moderator meer de 'personeels-' en 'beleidszaken' regelt als administrator, terwijl Rutger zich voornamelijk bezig houdt met programmeren.

Lees meer 1 sep 2016
Location

4 verkiezingen op één jaar!

Wat is er weer hard gewerkt! Er werden maar liefst 4 verkiezingen gehouden op één jaar tijd. Dat heeft zich nog nooit voor gedaan in de hele Quizletgeschiedenis. Er werden in totaal 24 nieuwe mensen aangesteld: 5 bèta-readers, 1 administrator, 11 moderators en 7 nieuwe columnisten.

Wist je dat het maximum aantal verschillende verkiezingen 5 kan zijn? (bèta, mod, bemiddelaar, admin en columnist)

17 sep 2016
Location

Nieuwe forumregels

De afgelopen jaren zijn, na het ontstaan van het forum op 12 september 2007, allerlei regels bedacht die er voor moesten zorgen dat het voor iedereen leuk bleef op het forum. Eigenlijk zijn er vooral regels bijgekomen en zijn de regels die er waren nooit echt goed herzien. Is regel X nog wel nodig? Moet de regel nog wel zo streng zijn als die nu in de huisregels staat?

Daarom hebben de moderators een hele tijd lang gewerkt aan een herziening van de forumregels. Ze hebben het aantal regels met 45% weten te verminderen en versoepelen. Topwerk!

Lees meer 25 sep 2016
Location

Emma-dag

De crewleden staken de koppen bij elkaar toen bekend werd dat Emma hen ging verlaten. Om haar toch nog een leuk afscheidscadeau te geven, werd exact een maand later Emma-dag gehouden. Er werden veel leuke verassingen gemaakt voor de vorige admin!

Lees meer 27 okt 2016
Location

Overstap naar PHP 7

Om Quizlet veilig en snel te houden, stapten we over op PHP 7. Dit bracht ook de nodige problemen met zich mee. Maar problemen zijn er om op te lossen!

Lees meer 30 nov 2016
Location

Het Grote Quizlet Sneeuwballen Gevecht

Of kort gezegd: de sneeuwballenactie.

De hele kerstvakantie lang kon iedereen sneeuwballen verzamelen en daarna iemand hiermee bekogelen. Door leuke reacties achter te laten, maakte je kans op een maand lang Golden Membership! Er was ook een leuke prijs te winnen voor de allerleukste reactie.

Ready, set, throw!

Lees meer 21 dec 2016
Location

Kerstwedstrijd

Nog één laatste wedstrijd op de valreep van 2016: een kerstwedstrijd! Want er moesten natuurlijk ook genoeg leuke creaties zijn waarop je kon reageren om sneeuwballen te verzamelen.

Lees meer 24 dec 2016