• Ik zag deze post op tumblr en dat maakte me aan het denken:

    british wizards be like, “omg hogwarts is the best wizarding school in the world” oh really? well beauxbatons didn’t have lord fucking voldemort on campus every other year

    Dus, Frankrijk heeft de Beauxbatons (en geen tovenaars?) en Bulgarije heeft Durmstrang (en geen heksen?) en Groot-Brittanie dan duidelijke Hogwarts. Waar zouden dan leerlingen uit Nederland of België naar toe gaan? Ook naar Hogwarts of zou er dan een aparte school zijn in de Benelux?


    You could be great, you know, it’s all here in your head, and Slytherin will help you on the way to greatness, no doubt

    Beauxbatons had volgens mij wel jongens, volgens het boek. Maar dat weet ik niet zeker meer. En Durmstrang vast wel meisjes, maar het word heel erg mannelijk gerepresenteerd.

    En ik denk dat wij een aparte zouden hebben, haha.


    wat was dit ookalweer

    Halen schreef:
    Beauxbatons had volgens mij wel jongens, volgens het boek. Maar dat weet ik niet zeker meer. En Durmstrang vast wel meisjes, maar het word heel erg mannelijk gerepresenteerd.

    En ik denk dat wij een aparte zouden hebben, haha.


    Ah oke, dat er alleen meisjes van Beauxbatons kwamen en alleen jongens van Durmstrang.


    You could be great, you know, it’s all here in your head, and Slytherin will help you on the way to greatness, no doubt

    Beauxbatons en Durmstrang hadden zowel jongens als meisjes, maar dat werd in de films genegeerd :')


    But I still have this faith in the truth of my dreams.

    Haha, hier heb ik het net vandaag nog met Marleen/SonOfGondor over gehad. (wbw)

    En dit is sowieso een van die dingen in de Harry Potter wereld waar ik erg uitgebreid over kan nadenken. Beauxbatons en Durmstrang hadden inderdaad beide gewoon zowel jongens als meisjes, volgens de boeken. In de films zagen producenten hun kans om wat onnodige genderverdelingen op de scholen te drukken ter simplificatie, maar Parvati en Padma Patil dansen in de boeken met Beauxbatons jongens op het bal zodra Harry en Ron hen in de steek laten, dus ze bestaan wel degelijk. Anders zou je immers ook wel een grappige situatie creëren, want dan stuur je dus alle jongens van het Europees vasteland naar Bulgarije en de meisjes naar Beauxbatons en krijg je nogal wat communicatieproblemen, want A) veel mensen zullen de juiste taal niet spreken als ze op de school aankomen en B) na hun schooltijd verstaan de meisjes de jongens niet en andersom want ze zijn in verschillende talen onderwezen. Dat klinkt wel als iets voor de toverwereld, maar handig is anders. :')
    Maar goed, dat is dus sowieso niet het geval. Dan rest echter nog steeds de vraag wat er in vredesnaam gebeurt met niet-Frans en niet-Bulgaarse toverkinderen, want worden die op elfjarige leeftijd zomaar naar een school gestuurd waar een heel andere taal wordt gesproken dan wat ze thuis gewend zijn? Laten we zeggen een Nederlandse elfjarige, krijgt die opeens les in Frans? Voor zover ik weet is daar niet echt iets over bekend in canon, maar ik zou het om eerlijk te zijn niet eens echt uitsluiten. Het is wat onhandig in het begin, maar je pikt een taal snel genoeg op als je in een situatie wordt gegooid waar je wel moet, zeker als redelijk jong kind (hoewel dat wel een behoorlijk lullige zet zou kunnen zijn voor kinderen die dyslectisch zijn of een ander probleem met talen hebben, maar wat er met toverleerlingen met een handicap of extra uitdaging op het gebied van leren betreft is sowieso nog weer een heel ander verhaal - bestaat er speciaal onderwijs in de toverwereld? waar gaan dove toverkinderen heen, of kinderen in een rolstoel?). In de echte wereld gebeurt zoiets ook wel; in Zuid-Afrika is het vrij normaal dat kinderen eerst naar een school worden gestuurd waar Afrikaans wordt gesproken en vervolgonderwijs volgen in het Engels terwijl ze thuis een Bantoe-taal zoals Xhosa spreken, bijvoorbeeld, omdat Engels en Afrikaans een hogere status hebben en het beheersen van die talen als manier wordt gezien om iets te bereiken in het leven.
    Wat plotseling Frans leren betreft zou dat nog vergemakkelijkt kunnen worden door Beauxbatons zelf door het aanbieden van taallessen aan leerlingen, en wie weet zorgen toverfamilies die weten dan hun kinderen naar Beauxbatons gaan wel dat er al een basis voor Frans is voordat de brief binnenkomt. Dat zou wel betekenen dat Frans blijkbaar een heel belangrijke taal is in de toverwereld in West-Europa, aangezien ongeveer alle tovenaars in de landen om Frankrijk heen de taal zouden moeten spreken. Hetzelfde zou dan gelden voor Bulgaars in Oost-Europa. Frans en Bulgaars zouden een soort lingua franca zijn voor die gebieden (de taal waar mensen naar overschakelen als ze met iemand communiceren die niet hun moedertaal spreekt), wat wel interessant is, want in onze muggle-wereld zijn respectievelijk Engels en Russisch de standaard keuze in West- en Oost-Europa.
    De andere, ook zeker niet onlogische optie zou zijn dat er meer toverscholen bestaan in Europa naast Hogwarts, Beauxbatons en Durmstrang, maar dat die simpelweg nooit zijn genoemd in de boeken. Eigenlijk zou het vrij voor de hand liggen dat ieder land zijn eigen school(tje) heeft, of in ieder geval ieder taalgebied - Vlaamse kinderen zouden dan bijvoorbeeld naar de Nederlandse school kunnen gaan en Walloonse naar Beauxbatons, zodat België geen eigen, tweetalige school moet oprichten en zodat er wat meer leerlingen op de Nederlandse zouden zijn. Het klinkt namelijk alsof die best wel klein zou kunnen uitvallen als je bedenkt dat het Verenigd Koninkrijk vier keer zoveel inwoners heeft als Nederland en vermoedelijk dus vier keer zoveel tovenaars, en dat Hogwarts desondanks maar (uitgaande van het idee dat Harry's jaar in Gryffindor standaard is met vijf meisjes en vijf jongens) zo'n 280 leerlingen had (waar ik ook nog weer problemen mee heb, want dat zou betekenen dat het hele Verenigd Koninkrijk een toverpopulatie van maar zo'n 4000 tovenaars zou hebben onder de aanname dat er veertig per jaar afstuderen en ze gemiddeld honderd worden, en dat is veeeel te weinig voor volledige dorpen en dan zou, like, 5% van de tovenaars professioneel Quidditch spelen en hoe kan dat ooit uit?). Een puur Nederlandse toverschool zou volgens die schatting dan maar zo'n 90 leerlingen hebben, en dat verdeeld over zeven jaar (als we aannemen dat we hier hetzelfde toverschoolsysteem volgen als in het Verenigd Koninkrijk).

    Uhm, tadaa. Hier is mijn iets uit de hand gelopen essay antwoord. (nerd)


    "Just words." "But good words. That's where ideas begin." - Star Trek, The Wrath of Khan

    Wow hahaha


    Spinning around, I'm weightless.

    Jaa kinderen uit Nederland, België, Frankrijk, Spanje, Portugal en Luxemburg gingen naar BeauxBatons: http://harrypotter.wikia.com/wiki/Beauxbatons_Academy_of_Magic

    En nog een leuk detail wat veel vaak niet weten is dat Durmstrang niet in Bulgarije ligt maar in het noorden van Zweden of Noorwegen. En ze nemen alleen maar pureblood wizards aan! http://harrypotter.wikia.com/wiki/Durmstrang_Institute#cite_note-gofhermione-1

    [ bericht aangepast op 17 aug 2015 - 11:49 ]

    Ik denk dat er nog wel meer toverscholen moeten zijn dan alleen Beauxbatons, Durmstrang en Hogwarts. Heel misschien niet in Europa (aangezien volgens de Wiki de scholen inderdaad vrij internationaal zijn), maar op andere continenten geloof ik wel dat er nog meer scholen te vinden zijn, alleen misschien in heel andere stijlen (Burkina Faso heeft bijvoorbeeld wel een Ministry of Magic en een professioneel Quidditchteam, dus zal er vast wel een school zijn, maar ik betwijfel of die school net als Durmstrang, Beauxbatons en Hogwarts in een kasteel gesitueerd is).

    Verder denk ik ook wel dat een stuk meer aandacht en tijd in het leren van verschillende talen wordt gestoken op zowel Beauxbatons als Durmstrang, enerzijds door het internationale aspect, anderzijds door het feit dat mensen op Hogwarts in boek vier (naar mijn weten) wel redelijk met elkaar konden communiceren. Misschien zijn taallessen daar wel kernvakken voor de eerste drie jaar, zoals op Mugglescholen. Misschien zijn er ook wel magische leerboeken die het leren van talen enorm vergemakkelijken, waardoor eerstejaars misschien een maandje moeite hebben en daarna vrolijk in het Frans mee kunnen babbelen.

    Aan de andere kant las ik net ook dat Durmstrang, Beauxbatons en Hogwarts de drie grootste Europese scholen zijn, dus misschien zijn er nog kleinere scholen in verschillende landen waar kinderen eventueel ook naartoe gestuurd kunnen worden. In dat geval zouden er dus wel aparte scholen kunnen zijn in Nederland en Vlaanderen (want Vlaanderen en Wallonië zijn aparte landen in de tovenaarswereld, blijkbaar).


    Ik kijk uit het raam, naar de lucht en de zon, ik loop naar buiten en flikker van het balkon.

    Wiarda schreef:
    Ik denk dat er nog wel meer toverscholen moeten zijn dan alleen Beauxbatons, Durmstrang en Hogwarts. Heel misschien niet in Europa (aangezien volgens de Wiki de scholen inderdaad vrij internationaal zijn), maar op andere continenten geloof ik wel dat er nog meer scholen te vinden zijn, alleen misschien in heel andere stijlen (Burkina Faso heeft bijvoorbeeld wel een Ministry of Magic en een professioneel Quidditchteam, dus zal er vast wel een school zijn, maar ik betwijfel of die school net als Durmstrang, Beauxbatons en Hogwarts in een kasteel gesitueerd is).

    Verder denk ik ook wel dat een stuk meer aandacht en tijd in het leren van verschillende talen wordt gestoken op zowel Beauxbatons als Durmstrang, enerzijds door het internationale aspect, anderzijds door het feit dat mensen op Hogwarts in boek vier (naar mijn weten) wel redelijk met elkaar konden communiceren. Misschien zijn taallessen daar wel kernvakken voor de eerste drie jaar, zoals op Mugglescholen. Misschien zijn er ook wel magische leerboeken die het leren van talen enorm vergemakkelijken, waardoor eerstejaars misschien een maandje moeite hebben en daarna vrolijk in het Frans mee kunnen babbelen.

    Aan de andere kant las ik net ook dat Durmstrang, Beauxbatons en Hogwarts de drie grootste Europese scholen zijn, dus misschien zijn er nog kleinere scholen in verschillende landen waar kinderen eventueel ook naartoe gestuurd kunnen worden. In dat geval zouden er dus wel aparte scholen kunnen zijn in Nederland en Vlaanderen (want Vlaanderen en Wallonië zijn aparte landen in de tovenaarswereld, blijkbaar).


    Ik wist niet dat Rowling een NV-A kantje had?(nerd)

    Maar ik denk dat Inge het meeste wel heeft opgeschreven, ik volg haar.:Y)


    We will not be quiet, Stonewall was a riot!

    Square schreef:
    Haha, hier heb ik het net vandaag nog met Marleen/SonOfGondor over gehad. (wbw)

    En dit is sowieso een van die dingen in de Harry Potter wereld waar ik erg uitgebreid over kan nadenken. Beauxbatons en Durmstrang hadden inderdaad beide gewoon zowel jongens als meisjes, volgens de boeken. In de films zagen producenten hun kans om wat onnodige genderverdelingen op de scholen te drukken ter simplificatie, maar Parvati en Padma Patil dansen in de boeken met Beauxbatons jongens op het bal zodra Harry en Ron hen in de steek laten, dus ze bestaan wel degelijk. Anders zou je immers ook wel een grappige situatie creëren, want dan stuur je dus alle jongens van het Europees vasteland naar Bulgarije en de meisjes naar Beauxbatons en krijg je nogal wat communicatieproblemen, want A) veel mensen zullen de juiste taal niet spreken als ze op de school aankomen en B) na hun schooltijd verstaan de meisjes de jongens niet en andersom want ze zijn in verschillende talen onderwezen. Dat klinkt wel als iets voor de toverwereld, maar handig is anders. :')
    Maar goed, dat is dus sowieso niet het geval. Dan rest echter nog steeds de vraag wat er in vredesnaam gebeurt met niet-Frans en niet-Bulgaarse toverkinderen, want worden die op elfjarige leeftijd zomaar naar een school gestuurd waar een heel andere taal wordt gesproken dan wat ze thuis gewend zijn? Laten we zeggen een Nederlandse elfjarige, krijgt die opeens les in Frans? Voor zover ik weet is daar niet echt iets over bekend in canon, maar ik zou het om eerlijk te zijn niet eens echt uitsluiten. Het is wat onhandig in het begin, maar je pikt een taal snel genoeg op als je in een situatie wordt gegooid waar je wel moet, zeker als redelijk jong kind (hoewel dat wel een behoorlijk lullige zet zou kunnen zijn voor kinderen die dyslectisch zijn of een ander probleem met talen hebben, maar wat er met toverleerlingen met een handicap of extra uitdaging op het gebied van leren betreft is sowieso nog weer een heel ander verhaal - bestaat er speciaal onderwijs in de toverwereld? waar gaan dove toverkinderen heen, of kinderen in een rolstoel?). In de echte wereld gebeurt zoiets ook wel; in Zuid-Afrika is het vrij normaal dat kinderen eerst naar een school worden gestuurd waar Afrikaans wordt gesproken en vervolgonderwijs volgen in het Engels terwijl ze thuis een Bantoe-taal zoals Xhosa spreken, bijvoorbeeld, omdat Engels en Afrikaans een hogere status hebben en het beheersen van die talen als manier wordt gezien om iets te bereiken in het leven.
    Wat plotseling Frans leren betreft zou dat nog vergemakkelijkt kunnen worden door Beauxbatons zelf door het aanbieden van taallessen aan leerlingen, en wie weet zorgen toverfamilies die weten dan hun kinderen naar Beauxbatons gaan wel dat er al een basis voor Frans is voordat de brief binnenkomt. Dat zou wel betekenen dat Frans blijkbaar een heel belangrijke taal is in de toverwereld in West-Europa, aangezien ongeveer alle tovenaars in de landen om Frankrijk heen de taal zouden moeten spreken. Hetzelfde zou dan gelden voor Bulgaars in Oost-Europa. Frans en Bulgaars zouden een soort lingua franca zijn voor die gebieden (de taal waar mensen naar overschakelen als ze met iemand communiceren die niet hun moedertaal spreekt), wat wel interessant is, want in onze muggle-wereld zijn respectievelijk Engels en Russisch de standaard keuze in West- en Oost-Europa.
    De andere, ook zeker niet onlogische optie zou zijn dat er meer toverscholen bestaan in Europa naast Hogwarts, Beauxbatons en Durmstrang, maar dat die simpelweg nooit zijn genoemd in de boeken. Eigenlijk zou het vrij voor de hand liggen dat ieder land zijn eigen school(tje) heeft, of in ieder geval ieder taalgebied - Vlaamse kinderen zouden dan bijvoorbeeld naar de Nederlandse school kunnen gaan en Walloonse naar Beauxbatons, zodat België geen eigen, tweetalige school moet oprichten en zodat er wat meer leerlingen op de Nederlandse zouden zijn. Het klinkt namelijk alsof die best wel klein zou kunnen uitvallen als je bedenkt dat het Verenigd Koninkrijk vier keer zoveel inwoners heeft als Nederland en vermoedelijk dus vier keer zoveel tovenaars, en dat Hogwarts desondanks maar (uitgaande van het idee dat Harry's jaar in Gryffindor standaard is met vijf meisjes en vijf jongens) zo'n 280 leerlingen had (waar ik ook nog weer problemen mee heb, want dat zou betekenen dat het hele Verenigd Koninkrijk een toverpopulatie van maar zo'n 4000 tovenaars zou hebben onder de aanname dat er veertig per jaar afstuderen en ze gemiddeld honderd worden, en dat is veeeel te weinig voor volledige dorpen en dan zou, like, 5% van de tovenaars professioneel Quidditch spelen en hoe kan dat ooit uit?). Een puur Nederlandse toverschool zou volgens die schatting dan maar zo'n 90 leerlingen hebben, en dat verdeeld over zeven jaar (als we aannemen dat we hier hetzelfde toverschoolsysteem volgen als in het Verenigd Koninkrijk).

    Uhm, tadaa. Hier is mijn iets uit de hand gelopen essay antwoord. (nerd)

    Volgens Rowling had Hogwarts 1000 leerlingen, Harry's jaar is volgens mij zo klein door de eerste tovenaarsoorlog waarin vele jonge gezinnen en ouders to be zijn omgekomen ^^


    You were born original, don't die as a copy.

    Oohlol. Leuk weetje ^^


    Don't walk. Run, you sheep, run.

    SPECS schreef:
    (...)
    Volgens Rowling had Hogwarts 1000 leerlingen, Harry's jaar is volgens mij zo klein door de eerste tovenaarsoorlog waarin vele jonge gezinnen en ouders to be zijn omgekomen ^^


    Inderdaad. De jaren van Harry en die eromheen zijn daardoor erg beïnvloed, veel mensen die zijn gestorven en mensen die geen kinderen wilden krijgen. In de boeken lees je dan ook wel wat over ongebruikte klaslokalen omdat er zo weinig leerlingen zijn, geloof ik.


    Your make-up is terrible

    SPECS schreef:
    (...)
    Volgens Rowling had Hogwarts 1000 leerlingen, Harry's jaar is volgens mij zo klein door de eerste tovenaarsoorlog waarin vele jonge gezinnen en ouders to be zijn omgekomen ^^


    Rowling spreekt zichzelf wat dit betreft steeds tegen. :') Op de Harry Potter Wiki vond ik dit:

    There is some confusion regarding the population of the wizarding world. The year Harry Potter entered Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry, there were forty students that started school. This seems to indicate a very low birth rate, or a very low number of witches and wizards in Great Britain and Ireland, or a combination of both. Also, J. K. Rowling has stated that she imagines the wizarding population of the U.K. to be around 3,000. This estimate, although seemingly small, is understandable; a larger population would be far harder to hide from Muggles. However, she also stated that the number of students attending Hogwarts was around 1,000, which seems inconsistent with the 3,000 population estimate. Harry once observed in one Quidditch match that three-quarters of the stadium was supporting Gryffindor, while the Slytherin supporters numbered around 200. There are a large number of government departments, and Harry Potter observes hundreds of witches and wizards in the Ministry of Magic's Atrium alone. This would appear to be too large for such a small population. The Quidditch World Cup stadium could hold 100,000 and was built by a Ministry task force of five hundred. It seems very unlikely that a sixth of the entire country worked for a full year on one single project, though it is possible that the Ministry could have hired out from other countries. If one were to extrapolate from Rowling's statement that 1,000 students were at Hogwarts at a given time, however, a more sensible number seems to suggest itself: Given that 1,000 students spread over 7 years would make a class size each year of about 143 students, that nearly every young wizard and witch in Britain appears to attend Hogwarts, and that wizards and witches seem to live around 100 years if they don't die by unnatural causes, 1,000 Hogwarts students would put the total wizarding population in Britain at 12,000 to 15,000 -- a number that would support almost all details known about the Wizarding World.
    If the Wizarding population is 15,000 then the muggle to wizard ratio is about 4,150 to 1. This means that the current world Wizarding population is roughly 1.6 to 1.7 million. If this ratio is true then unless something was drastically different a thousand years ago there were less then 900 wizards and witches in all of Britain when Hogwarts was founded. 9 students per year, tops.


    Ik denk niet dat de First Wizarding War de getallen zo drastisch had kunnen aanpassen, eerlijk gezegd (zeker aangezien ze ook claimde dat er maar ongeveer drieduizend heksen en tovenaars in de UK waren, wat de statistieken wel heeeel vreemd zou maken). Ik geloof dat J.K. deze nummers gewoon niet geweldig heeft doordacht. :')

    [ bericht aangepast op 17 aug 2015 - 13:18 ]


    Ik kijk uit het raam, naar de lucht en de zon, ik loop naar buiten en flikker van het balkon.

    Wiarda schreef:
    (...)

    Ik denk niet dat de First Wizarding War de getallen zo drastisch had kunnen aanpassen, eerlijk gezegd (zeker aangezien ze ook claimde dat er maar ongeveer drieduizend heksen en tovenaars in de UK waren, wat de statistieken wel heeeel vreemd zou maken). Ik geloof dat J.K. deze nummers gewoon niet geweldig heeft doordacht. :')


    Ik denk vooral dat die getallen haar ook echt geen barst kunnen schelen, en dat ze vaak random antwoord op dit soort vragen.(;


    We will not be quiet, Stonewall was a riot!