• Disclaimer: dit topic is voornamelijk voor mezelf om even alles op een rijtje te krijgen en het gaat hoogstwaarschijnlijk vreselijk onsamenhangend zijn, omdat ik nou niet bepaald een ster ben en ook een beetje in de knoop zit met mezelf, mijn gevoelens en gedachten. En yay voor ADHD Dat rijmt).

    Dus. Seksualiteit. Wat een leuk iets. :-))))))
    Sinds een vriendin van mij vertelde dat ze bi was en ik into de gay ships werd, heb ik me meer verdiept in seksualiteit dan eerder (lees: ik was er iets meer van bewust dat gay people existed). Sinds toen was ik open voor iedereen en heb ik ook crushes op meisjes gehad, iets wat hiervoor nooit was gebeurd, omdat ik zo zeker van was dat ik en de rest van de wereld toch alleen maar hetero konden zijn.
    Nou niet dus. Ik wist in ieder geval dat ik niet hetero was, dus dacht ik nah ik ben dan denk bi. Dus dat heb ik ook een hele tijd gedacht. Maar het ding is dat ik met uitzondering van één persoon echt geen seksuele aantrekking tot jongens heb. Romantisch trouwens ook niet. Lol. Voor meisjes heb ik wel seksuele aantrekking, maar ook niet heel sterk. In ieder geval veel meer dan tot jongens. Nou is het zo dat ik ook eigenlijk geen romantische aantrekking tot meisjes heb gehad. Ik ben dus nog nooit in mijn leven verliefd geweest???????? Ik heb wel crushes gehad, en gedroomd dat een jongen mij verkering vroeg, maar meestal had die jongen geen gezicht en ook geen naam en was het puur materialistisch en om het feit dat ik me echt kut voelde en wilde dat er iemand was die van me hield. Met meisjes heb ik meer een soort friend-crush. - Is that a thing? I just made it a thing.- Dit houdt in dat ik zoveel van mijn beste vriendinnen hou, dat ik er gewoon een beetje verward van word en ze leuk vind. Maar niet VLINDERS IN MN BUIK HOOFD OP HOL IK WIL MET JE TROUWEN EN KINDEREN MET JE HEBBEN leuk. Gewoon heel lowkey.

    Ik weet dus echt bij god niet wat het nou is. Ben ik aromantisch? Of demi? Of grey? Of aego? Waarom heb ik wel crushes maar niet zoals normale personen? Ben ik überhaupt bi? RIP.

    Aromantic: not being able to experience romantic attraction
    Greyromantic: A grey-romantic (gray-romantic) is a person with a romantic orientation that is somewhere between aromantic and romantic.
    For example, a gray-romantic may:
    -Experience romantic attraction but not very often.
    -Experience romantic attraction, but not desire romantic relationships.
    -Desire relationships which are not quite platonic and not quite romantic.
    Demiromantic: A type of grey-romantic who only experiences romantic attraction after developing an emotional connection beforehand.
    Aegoromantic: Someone who enjoys the idea of romance, but does not wish to be a participant in romantic activities / a disconnection between oneself and a romantic target.



    Ha funny ik heb het niet op een rijtje NICE


    He cannot pass by without touching and moving and shaping and changing every thing, every boy-city, in his path.

    Je bent geen van die Tumblr onzin-termen, trust me. Op het einde van de dag komen al die termen erop neer dat je gay, bi, hetero, of ace bent. Je bent nog jong, en hebt alle tijd om je seksualiteit te ontdekken. Elke jongere heeft in zijn of haar puberteit wel een periode gehad waar ze 34 keer per dag twijfelen aan hun precieze seksualiteit. You'll find out.


    (USER WAS BANNED FOR THIS POST)

    Ik vind dit toch allemaal veel te ingewikkeld en meestal een beetje onnodig. Je hoeft het ook niet op een rijtje te hebben vind ik, zolang je maar gelukkig bent met wat je zelf doet.


    Your make-up is terrible

    Assassin schreef:
    Ik vind dit toch allemaal veel te ingewikkeld en meestal een beetje onnodig. Je hoeft het ook niet op een rijtje te hebben vind ik, zolang je maar gelukkig bent met wat je zelf doet.


    26 - 02 - '16

    Je bent een mens met gevoelens en hormonen. Dat is volgens mij het enige dat belangrijk is.
    In de puberteit twijfelen heel veel mensen over hun seksualiteit, en des te verder je komt in het leven des te duidelijker dat meestal wordt.
    Ik snap heel goed dat je er graag een naam aan wilt verbinden zodat het allemaal wat minder abstract wordt, maar zo simpel is het helaas niet. Geniet vooral gewoon van het feit dat je mensen leuk en lief vindt, dat is het aller belangrijkst. Het wijst zich op een gegeven moment wel, geloof me. Misschien is dat volgend jaar, misschien over 5 jaar. You'll see.


    I had a few, got drunk on you and now I'm wasted

    Mt. Ik ga dit later eens goed bekijken en antwoorden. ;)


    You could be great, you know, it’s all here in your head, and Slytherin will help you on the way to greatness, no doubt

    Voordat ik dit topic las, wist ik niet dat die woorden bestonden xD

    Maar ik denk dat je er nog wel achter komt en dat het gewoon tijd nodig heeft, dat heeft het altijd in het vinden van jezelf. ^^ Kort maar krachtig!


    Hard Work. Good-hearted. Loyalty. And Fair Play: I'm a Hufflepuff In Every Single Way.

    Friend crushes bestaan! Squish. Ik vind het eigenlijk nog steeds erg jammer dat dat woord niet wijder verspreid is. :Y)

    Ik herken me voor een groot deel wel in wat je hier beschrijft, trouwens. De details liggen voor mij een beetje anders, maar die verwarring is er net zo hard. Zoals de mensen hierboven al zeggen zijn labels uiteindelijk echter niet alles, dus probeer daar niet al te erg over te stressen. Het zijn maar woorden - je kunt ze gebruiken om dingen die jij ervaart te beschrijven, maar je hoeft er niet per se één te kiezen die te allen tijde jouw hele zelf samenvat. Ze zijn een nuttig middel om over dit soort onderwerpen te kunnen praten, meer niet. Het is ook prima als jouw conclusie voornamelijk ??? is. Je bent echt niet de enige.

    Anderzijds weet ik dat het idee van een duidelijk woord voor jezelf soms wel heel, heel prettig kan zijn. Niet iedereen wordt blij van verwarring en het is heel begrijpelijk als je gewoon íéts wilt, zodat het allemaal wat helderder is, al is het maar voor jezelf. Het slechte nieuws is dat niemand behalve jij zelf antwoord kan geven op al de vragen die je stelt, want jij bent de enige die precies weet wat jij voelt, zelfs al is dat misschien moeilijk te categoriseren omdat je niets hebt om het mee te vergelijken (en God, dat is een gevoel dat ik ken).
    Het goede nieuws is dat je niet per se de knoop nu meteen en voor altijd hoeft door te hakken. Mensen wisselen van lievelingskleur of favoriete muziek en daar kijkt niemand ze raar op aan, dus als je het idee van een label prettig vindt, is er niets mis mee als je er nu gewoon eentje neemt. Je hebt altijd de optie om later te wisselen naar iets anders als je erachter komt dat bi toch iets beter beschrijft wie je bent of wat je wilt dan ace, of andersom, of wat dan ook. Je hoeft de definities ook niet per se heel strikt en onbuigzaam op te vatten. Het gaat er uiteindelijk om dat jíj je goed voelt bij het woord dat je gebruikt. Jij moet niet binnen een label passen, maar het label moet zich aanpassen aan jou. Als je je alleen seksueel aangetrokken voelt tot meisjes en daar eigenlijk niet verder mee wilt, maar je bi uiteindelijk toch het meest prettige woord vindt om jezelf te beschrijven, dan is het helemaal oké om dat te doen, en moet je je door niemand laten vertellen dat dat niet mag omdat je niet aan een bepaald criterium voldoet. We leven op glijdende schalen, dus het zou onzin zijn om woorden voor seksualiteit altijd op te vatten als strikte ja/nee gevallen. Mensen passen niet echt goed in hokjes en dat is prima.


    "Just words." "But good words. That's where ideas begin." - Star Trek, The Wrath of Khan

    Assassin schreef:
    Ik vind dit toch allemaal veel te ingewikkeld en meestal een beetje onnodig. Je hoeft het ook niet op een rijtje te hebben vind ik, zolang je maar gelukkig bent met wat je zelf doet.


    "Her heart was a secret garden, and the walls were very high."

    Is het echt nodig om er een label op te plakken (en dan vooral al die termen die allemaal praktisch hetzelfde betekenen)? Het enige wat je jezelf daarmee bezorgt, is een hoop hoofdpijn en nog extra verwarring.


    Ex astris, sciencia

    Oke, never mind. Square heeft eigenlijk alles al gezegd wat ik wilde zeggen. Ik vind het vervelend dat mensen gaan zeggen dat "labels niet nodig zijn" terwijl ik zelf ook niet echt weet wat mijn geaardheid is, en echt graag er zelf een label op plak om zeker te zijn van mezelf. Het geeft op een of andere manier toch een soort van geruster gevoel.
    Daarnaast over het feit dat je nog nooit verliefd bent geworden, dat is anders dan je geaardheid. Heel veel mensen verwarren dit. Er is een onderscheid tussen je seksualiteit (je seksueel aangetrokken voelen tot iemand, of niet) en je romantische geaardheid (je romantisch aangetrokken voelen tot iemand, of niet). Je kunt dus bijvoorbeeld biromantisch, en aseksueel zijn, ik zeg maar iets. (Dan wil je graag een relatie aan met mannen en vrouwen, maar geen seks hebben.) Aseksuele mensen kunnen overigens gewoon een relatie aangaan. Daarnaast is het ook nog eens afhankelijk van je MBTI. Zo ben ik een karaktertype wat echt nauwelijks verliefd wordt, en ik ben dan nog nooit verliefd geworden, terwijl ik niet echt 100% zeker voor mijn hele leven single wil blijven.
    Mijn punt is dus dat er heel veel factoren mee spelen bij je aantrekking tot andere mensen en verliefdheid en dat soort dingen allemaal. En als je precieze vragen hebt over mij ofzo, of over dit alles, dan mag je een berichtje sturen. (:


    You could be great, you know, it’s all here in your head, and Slytherin will help you on the way to greatness, no doubt

    Ik ben hier zelf ook heel lang mee bezig geweest. Vanaf mijn 13e/14e wist ik het allemaal niet meer en ben toen enorm gaan zoeken en speuren. Inmiddels ben ik er echt helemaal spuugzat van, al die labels. Op Tumblr is dat vooral heel erg en dat heeft mij toen enorm beïnvloed. Ik ken dat gevoel wel, dat je jezelf graag in een hokje ziet omdat dat (voor mij althans) de bevestiging gaf dat ik ergens bijhoorde. En achteraf vind ik dat dus heel fout, want ik wil geen hokjes en labels meer. Is ook nergens voor nodig en heeft niet zoveel toegevoegde waarde. Niet wat ik in mijn omgeving gemerkt heb.


    Normaal is het gemiddelde van alle afwijkingen

    Khal schreef:
    Ik ben hier zelf ook heel lang mee bezig geweest. Vanaf mijn 13e/14e wist ik het allemaal niet meer en ben toen enorm gaan zoeken en speuren. Inmiddels ben ik er echt helemaal spuugzat van, al die labels. Op Tumblr is dat vooral heel erg en dat heeft mij toen enorm beïnvloed. Ik ken dat gevoel wel, dat je jezelf graag in een hokje ziet omdat dat (voor mij althans) de bevestiging gaf dat ik ergens bijhoorde. En achteraf vind ik dat dus heel fout, want ik wil geen hokjes en labels meer. Is ook nergens voor nodig en heeft niet zoveel toegevoegde waarde. Niet wat ik in mijn omgeving gemerkt heb.


    Inderdaad, nu heb ik mij de titel Queer gegeven. ^^


    You could be great, you know, it’s all here in your head, and Slytherin will help you on the way to greatness, no doubt

    Patholoog schreef:
    (...)

    Inderdaad, nu heb ik mij de titel Queer gegeven. ^^


    Queer is, heel basic gezegd, toch gewoon 'niet heteroseksueel'? Dat is inderdaad wel de makkelijkste titel in geval van verwarring.


    I had a few, got drunk on you and now I'm wasted

    Patholoog schreef:
    (...)

    Inderdaad, nu heb ik mij de titel Queer gegeven. ^^


    Ik denk dat dat inderdaad gewoon de meest simpele oplossing is. Dan heb je geen verwarring met allerlei benamingen die 90% van de bevolking toch niet kent, maar mensen weten wél meteen wat je bedoelt. (:


    Normaal is het gemiddelde van alle afwijkingen

    Ik weet niet zo goed hoor ik moet reageren hoor, maar. Ik zal het proberen.

    Het label gedoe is natuurlijk niet nodig, maar ik vind het wel fijn om het een label te geven als ik weet dat mijn gevoelens wat seksualiteit betreft, niet helemaal normaal zijn. Het voelt gewoon raar om te weten dat ik nu echt de enige ben van mijn leeftijd die nog nooit verliefd is geweest en alleen maar wat vage crushes heeft gehad. Ik wil me dus graag kunnen labelen, zodat ik me minder alleen en zoekend voel en mezelf snap.
    Natuurlijk heeft dit tijd nodig, maar ik ben nou eenmaal niet zo geduldig. :')

    En bedankt en zo. VOOR DE SUPPORT. DIE IK OVERDUIDELIJK NODIG HEB. IN DEZE TRAGISCHE MOEILIJKE TIJDEN.


    He cannot pass by without touching and moving and shaping and changing every thing, every boy-city, in his path.