Welke fantasiewereld zou jij graag eens een bezoekje brengen?

Wie droomt er nou niet van om eens een van de vele fantasiewerelden die we uit boeken en films kennen te bezoeken? Ontdek in deze quiz welke wereld het beste bij jou past!^^

Mogelijke uitkomsten

Midden Aarde (120 x uitgekomen)

Jij zou graag eens door de prachtige landschappen van Midden Aarde wandelen en Moria, de Gouw, Rivendell en Minas Tirith bewonderen en kennis maken met de elfen, dwergen, hobbits en mensen die daar wonen (en misschien zelfs wat orks!)

Midden Aarde is geschapen door Tolkien, die er verscheidene werken over geschreven heeft, waaronder Lord of the Rings, the Hobbit en the Silmarillion.

Alagaesia (103 x uitgekomen)

Jij zou graag eens een bezoekje aan Alagaesia brengen, de wereld waarin draken door mensen bereden worden en zij samen voor de natuur zorgen – of zo had het moeten zijn als de slechtheid van de mens geen roet in het eten had gegooid. In Alageasia vind je ook andere bijzondere rassen, zoals elfen en dwergen en de wat minder geliefde Urgals.

Alagaesia is geschapen door Christopher Paolini, wiens boekenserie ‘De Erfenis’ zich in deze wereld afspeelt. Het eerste deel, Eragon, is ook verfilmd.

De Kolonie (46 x uitgekomen)

Jij zou graag willen weten welke mysteriën zich onder onze voeten bevinden! Diep onder de aarde zijn nog veel meer beschavingen verborgen, welke het niet allemaal even goed voort hebben met ons als ‘bovengronders!’

De serie Tunnels van Roderick Gordon en Brian Williams brengt verscheidene werelden in kaart, waarin de hoofdpersonen steeds verrassendere wezens tegenkomen.

Neverland (48 x uitgekomen)

Jij zou wel altijd jong willen blijven in Neverland! Lekker jezelf zijn, geen verplichtingen hebben en wonen in een prachtige omgeving, dat zie jij helemaal zitten! Om nog maar te zwijgen over het feit dat je zo vrij als een vogel kunt vliegen…

Neverland is natuurlijk het land waar Peter Pan en Kapitein Haak wonen, die bedacht zijn door J.M. Barrie.

Zweinstein (66 x uitgekomen)

Jij hebt er alles voor over om eens naar Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus te gaan! Toverdranken brouwen, spreuken leren, fabeldieren ontmoeten en meedoen aan een wedstrijdje Zwerkbal zijn dingen waar jij van droomt!

Zweinstein is de magische school die door J.K. Rowling is bedacht: de plaats waar Harry Potter en zijn vrienden opgroeiden en avonturen beleefden.

Statistieken

Statistieken

Reageer (38)

 • Schweetz

  De kolonie. Eigenlijk klinkt dat nog geeneens zo slecht.

  1 jaar geleden
 • Megaeraaa

  Alagesia
  Klinkt leuk (hoera)

  3 jaar geleden
 • AlphaNoodle

  Naar midden aarde! Leuke quiz! (Y)

  6 jaar geleden
 • artinandwritin

  Alagaesia, jeej! Lekker Saphira ontmoeten, een drakenei zoeken en drakenrijden!!

  6 jaar geleden
 • Huffpuff

  Jeej! Hogwarts zeker wel (yeah)

  7 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?