Op welk personage uit Luotisade lijk jij?

Vandaag - 9 april - is het precies een jaar geleden dat mijn boek werd gelanceerd! Hoog tijd voor een Luotisade-gerelateerde quiz dus!
Op welk personage lijk jij - op basis van deze vragen - het meest?

Deze test is natuurlijk op slechts vijftien vragen gebaseerd. Zie je nu geen enkele overeenkomst tussen jezelf en de korte beschrijving die ik van het personage heb gegeven, dan kan het best dat jullie op andere vlakken overeenkomen. Ik daag je uit om het boek te lezen en er zelf achter te komen. :Y)

Mogelijke uitkomsten

Eleanor (50 x uitgekomen)

Jij vertoont de meeste overeenkomsten met Eleanor, de boerendochter die op zoek gaat naar haar verloren gewaande broer. Net als Eleanor heb je een duidelijke mening over dingen en laat je je niet snel van de wijs brengen. Door je nuchterheid kun je soms beter met mannen dan met vrouwen overweg. Je bent een aanpakker en steekt graag de handen uit de mouwen. Dingen aan anderen overlaten vind je dan ook best lastig. Anderen vinden je soms wat serieus, maar jij maakt je niet zo druk om wat je omgeving van je vindt.

Brian (6 x uitgekomen)

Jij vertoont de meeste overeenkomsten met Brian, de geadopteerde zoon van een piratenkapitein, die erop gebrand is alle mysteriën te doorgronden die op zijn pad komen. Net als Brian heb je een sterk rechtvaardigheidsgevoel, al wijkt jouw kijk op wat rechtvaardig is soms af van de publieke opinie. Je hebt een kort lontje en kan je emoties niet altijd even goed in bedwang houden. Je bent erg gehecht aan je vrienden en zou voor hen door het vuur gaan. Je bent recht voor zijn raap en houdt er niet van om ergens doekjes om te winden.

Aidan (43 x uitgekomen)

Jij vertoont de meeste overeenkomsten met Aidan, de beste vriend en stille aanbidder van Eleanor. Net als Aidan kun jij je erg door je gevoelens laten meeslepen, beter dan soms goed voor je is. Je kunt dingen moeilijk loslaten en bent soms jaloerser dan je zou willen. Je wilt iets voor de maatschappij betekenen en vindt het belangrijk wat je familie en je vrienden van je vinden. Je probeert altijd een helpende hand te zijn en bent een harde werker die nauwelijks (hardop) klaagt.

Miles (56 x uitgekomen)

Jij vertoont de meeste overeenkomsten met Miles, een van de maten van Brian. Net als Miles heb jij een speciale band met de natuur. Je bent rustig, denkt goed over dingen na en probeert overal altijd het positieve van in te zien. Je voelt je niet snel ergens thuis en bent best wel gesloten. Zelfs degenen die het dichtste bij je staan, weten niet alles van jou. Ironisch genoeg zoeken mensen jou wel op als ze ergens mee zitten, je kunt goed naar anderen luisteren en advies geven.

Kaj (32 x uitgekomen)

Jij vertoont de meeste overeenkomsten met Kaj, het teruggetrokken broertje van Aidan. Net als Kaj voel jij je vaak onzeker en ben je bang dat anderen op je neerkijken. Hierdoor ontneem je jezelf soms kansen om jezelf te ontplooien tot de persoon die je mag zijn. Je bent altijd vriendelijk en spreekt nooit kwaad over een ander. Dit is echter zo natuurlijk dat deze mooie eigenschap slechts weinigen opvalt. In grote menigtes sneeuw je makkelijk onder en deze mijdt je zo veel mogelijk. Mensen die de moeite nemen om je wel te leren kennen, zullen daar zelden spijt van krijgen.

Hugelina (14 x uitgekomen)

Jij vertoont de meeste overeenkomsten met Hugelina, de dochter van de burgemeester. Net als Hugelina word jij graag gezien door anderen. Je bent je bewust van hoe je eruitziet en je vindt je imago erg belangrijk. Je vindt het moeilijk om met situaties om te gaan wanneer dingen anders gaan dan jij wilt en kan dan snel je zelfbeheersing verliezen. Je laat je niet gauw vertellen wat je moet doen en hoewel anderen soms naar je intenties gissen en je moeilijk te doorgronden bent, weet je zelf vaak heel goed waar je mee bezig bent en vind je het leuk om je een beetje mysterieus voor te doen.

Tomas (10 x uitgekomen)

Jij vertoont de meeste overeenkomsten met Tomas, de beste vriend van hoofdpersoon Brian. Net als Tomas ben jij een echte levensgenieter. Geen feestje is voor jou te veel en je bent al zo vaak over je grenzen gegaan dat die er niet echt meer zijn. Je maakt je niet zo snel druk en bent altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. In vriendschappen ben je bewonderenswaardig loyaal en als iemand om wie jij veel geeft ook maar een haar gekrenkt wordt, zal diegene dat berouwen. Je hebt vaak een lach op je gezicht en hoewel de een spontaan opfleurt in jouw aanwezigheid, kromt de ander de tenen vanwege je onophoudelijke enthousiasme of niet zo tactische grapjes.

Aenea (19 x uitgekomen)

Jij vertoont de meeste overeenkomsten met Aenea, de mysterieuze vrouw die in haar eentje door de angstaanjagende Verdoemenis reist. Net als Aenea ben jij graag op jezelf en zijn je vrienden op één hand te tellen. Je laat het liefst zo min mogelijk over jezelf los omdat dat een ander niets aangaat. Je hebt ondervonden dat vriendelijkheid niet de enige manier is om dingen gedaan te krijgen en dat er ook heel veel dingen zijn die je op eigen kracht kunt bereiken. Mensen bewonderen jouw blakende zelfvertrouwen en het feit dat je nooit bevestiging bij iemand hoeft te zoeken.

Statistieken

Statistieken

Reageer (18)

 • Koffie

  Aidan (:

  6 jaar geleden
 • Nanor

  Aenea, ik moet het nog lezen, maar ik ga dit in gedachten houden op het moment dat ik dat doe.

  6 jaar geleden
 • Anner

  Miles.

  6 jaar geleden
 • amberkishatu

  Eleanor wauw ja!!!

  7 jaar geleden
 • Galactica

  Brian, dat klopt eigenlijk wel! *wbw*

  7 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?