Ik zit zelf met een 'niet-lusten'-probleem. Ik lust geen rood vlees. Ik kan dat echt niet eten vanwege de textuur, de smaak,... Ik lust het écht niet, met uitzondering van gehakt/hamburger (tenminste als er niet teveel vlees in de hamburger zit, het moet echt een dun stukje zijn). Dus ik eet thuis veel kip en kalkoen omdat ik precies enkel gevogelte lust. Ik eet ook alleen maar witte vis, want andere kleuren vis zoals bijvoorbeeld zalm vind ik ook niet lekker.
Dus mijn vleesconsumptie is niet zo super hoog, want ik lust al amper wat. En om 5 dagen per week kip/kalkoen te eten, dat moet ook weer niet.
Ik zou best nog minder vlees willen eten. Ik geef ook zoveel niet om vlees, omdat ik toch al meer dan de helft niet lekker vind. Maar ik zit met het probleem dat ik niet goed weet wat ik kan eten als vleesvervanger. Want je hebt wel veggie-vlees zoals groenteburgers, wortelburgers,... Maar die zijn ook niet altijd zo lekker of aan te raden. Ik zou graag met meer verschillende groenten willen koken. Maar ik ben redelijk bourgondisch/Nederlands/Belgisch opgevoed: aardappelen, groente en een vleesje. En mijn vriend is zo ook opgevoed en hij is degene die meestal kookt. Dus wij eten doorgaans ook vlees, aardappel en groente.
Ik zit ook met het probleem dat mijn vriend echt een rood-vlees-fan is in hart en nieren. De lappen vlees die hij opeet, dat hou je niet voor mogelijk. Hij is er de laatste jaren ook dik van geworden. Zijn bourgondische levensstijl laat zijn sporen achter.
Dus om hem wat meer op het rechte pad te zetten, wil ik graag wat beter koken waardoor hij ook voldoende gevuld geraakt. Want zonder vlees is een gerecht niet af in zijn ogen. En ik kan precies nooit goede vleesloze gerechten vinden.
Want als ik mee doe met 40 dagen zonder vlees, dan lukt mij dat perfect, maar hem niet, want hij mist het vlees te hard omdat je dan minder gevarieerd eet en na 5 dagen heb je bij wijze van spreke geen inspiratie meer.
I'm just a musical prostitute, my dear. - Freddie Mercury