Ik ben zelf gewend vanuit horeca is om Pectine te gebruiken voor fruit(snoepjes.)
Toch is gelatine, in vergelijking tot agar-agar beter te gebruiken. Waarom? Agar-agar is een bindmiddel dus. Daar zijn we het allemaal over eens. Echter behoud je bij gelatine meer een 'zachtere' bite smaak dan als je agar-agar gebruikt. Agar agar stijft dan ook veel sterker op (en heeft ook een koude bindingsproces nodig), waardoor het handiger is voor gelletjes (en natuurlijk kan het ook voor snoep gebruikt worden.)
Echter word agar gewonnen uit (rode)zeewieren, zo uit mijn hoofd en is dat véél duurder dan gelatine. Nu hebben we punt een; maar we moeten ook niet vergeten over vraag & aanbod.
Willen wij duurdere snoep?
Voor sommige mensen is dit een ja. Voor mensen die geen varkensvlees kunnen verdragen/eten en veganisten/vegatiers. Echter is het overgroot deel hiervan niet. Daarnaast is de vraag naar (goedkopere) snoep ook groter, doordat de pockets van kinderen niet bij iedereen een grote pot is; waardoor gelatine snoep makkelijker over de toonbank glijd.
[ bericht aangepast op 30 jan 2017 - 17:44 ]
When I taste Tequila, Baby, I still see ya