• Negen leuke tips om af te vallen
    Negen leuke tips om af te vallen

    Vandaag negen leuke tips die je helpen bij het afvallen, zonder te bewegen. Uiteraard zijn deze tips geen vervanging voor beweging.
    Neem voldoende nachtrust

    Een onderzoek van het Howard Hughes Medical Institute van de Stanford University heeft uitgewezen dat hoe minder je slaapt, hoe minder leptine (een hormoon) er wordt aangemaakt. Leptine helpt je bij het afvallen op twee manieren. Het geeft een signaal dat je moet stoppen met eten (het gevoel dat je vol zit). Daarnaast stimuleert het je om energie te verbruiken, zoals bijv. sporten. Een ander bewijs dat slaaptekort een verband heeft met afvallen is het hormoon ghreline. Dit hormoon stimuleert eetlust en de concentratie van dit hormoon is hoger bij mensen met weinig slaap dan bij mensen die voldoende slapen. Probeer dus voldoende te slapen.
    Zet je stereo uit

    Als een restaurant wil dat mensen hun bord snel leeg eten, zetten ze snelle muziek op (120 tot 130 beats per minuut). Denk aan bijvoorbeeld fastfood restaurants, waar je voor een snelle hap komt. Hoe sneller de muziek, hoe sneller je gaat eten. Zet dus thuis tijdens het eten geen, of rustige muziek op.
    Sla geen maaltijden over

    Niet ontbijten werkt in je nadeel als je wilt afvallen. 's Ochtends heeft je lichaam energie nodig om op gang te komen na een hele nacht zonder brandstof. Wanneer je 's ochtends niet eet, haalt je lichaam de energie uit spieren die worden afgebroken. Wanneer je minder spieren hebt, gaat je energiebehoefte ook omlaag en wordt je eten sneller tot vet verwerkt.

    Als je 's ochtends niet ontbijt, grijp je later op de ochtend sneller naar koekjes en ander snoepgoed om je hongergevoel weg te krijgen. Het is dus beter als je ‘ochtends een maaltijd met veel langzame koolhydraten en eiwitten eet. Ook is het verstandig om 's ochtends te beginnen met fruit en een half uur later brood. Dit is goed voor je spijsvertering.
    Laat je auto vaker staan

    Het risico om obesitas op te lopen neemt toe met 6% voor elk uur dat je per dag in de auto zit. Elke kilometer die je per dag loopt, vermindert de kans op obesitas met 5%. Hoe breng je dit in de praktijk? Loop tijdens het bellen door je kamer in plaats van zitten. Bij lange telefoongesprekken krijg je dus veel beweging. Sta tijdens reclames van TV programma's op uit je stoel en loop door je huis, bijvoorbeeld de trap een paar keer op en af.
    Pak altijd de gewone trap in plaats van de roltrap in winkelcentra.
    Krijg voldoende zonlicht

    Je lichaam heft zonlicht nodig om het essentiële hormoon serotonine aan te maken. Dit hormoon zorgt ervoor dat je minder drang krijgt om suiker te eten. Dus als je zin in snoep krijgt, ga dan even naar buiten.
    Zet geen (glazen) snoeppot op je bureau

    Als je koekjes, chocola of ander snoepgoed uit het zicht zet, is het veel makkelijker om er vanaf te blijven. Onderzoekers van de Cornell University hebben uitgezocht dat vrouwen veel minder snel naar snoep grijpen als het niet in het zich is. Het is natuurlijk nog beter om helemaal geen snoep in huis te halen zodat je het niet kunt pakken!
    Leg je vork neer na elke hap

    Het duurt 20 minuten voor je maag het signaal van vol zitten, naar de hersenen zendt. Dus wanneer je te snel eet, heeft je lichaam geen tijd om waar te nemen dat het vol zit. Het gevolg hier van is dat je te veel eet. Een leuke oplossing is om stokjes te gebruiken in plaats van mes en vork, zodat je langzamer gaat eten (het is moeilijker, dus gaat langzamer). Je kunt ook een timer naast je eten leggen.. bij elke keer dat de bel gaat mag je happen (bijv elke 30 sec). Je zult zien hoe snel je hongergevoel over gaat.
    Zet het licht op volle sterkte aan

    Hoe donkerder je kamer, hoe meer je eet. Een theorie hierachter is dat je jezelf in het donkerder relaxter voelt en zelfverzekerder. Hierdoor ga je meer eten. Zorg dus dat in kamers waar je vaak eet, veel licht is.
    Laat je boosheid los

    Als je je boosheid niet onder controle hebt, kun je dik worden. Als je boos bent, wordt de concentratie van het hormoon cortisol hoger. De stijging van dit hormoon zorgt ervoor dat je sneller in gewicht aankomt. Door je emoties zul je ook meer eten. Tel de volgende keer dus eerst rustig tot 10.(typing)

    Modedit: bron

    [ bericht aangepast op 20 maart 2015 - 15:04 ]

    [ bericht aangepast door een moderator op 23 maart 2015 - 21:37 ]

    Oke, en wat wil je hier mee zeggen?

    Allemantheia schreef:
    Oke, en wat wil je hier mee zeggen?


    Seasons will change, but I shall remain

    Leuke tips! Kunnen wel handig zijn ;3


    “To live will be an awfully big adventure.”

    Vanwaar die anvallende reacties?
    Dit zijn gewoon leuke tips voor de mensen die geinteresseerd zijn.


    Tell me about it, stud.

    Pfft, 'langzame' koolhydraten moet je juist niet eten wanneer je probeert af te vallen.


    Your make-up is terrible

    Sommige dingen hiervan zijn best handig en ik wist ook niet dat muziek invloed heeft op eetgedrag. Leuk om te weten! ;3


    26 - 02 - '16

    gevonden op een site. dit is hem:
    afvallen zonder te bewegen

    [ bericht aangepast op 25 maart 2015 - 16:58 ]

    Afvallen kan toch altijd zonder te bewegen? In elk geval, bedankt voor het delen.


    "She was fury, she was wrath, she was vengeance."

    Oke.


    Don't walk. Run, you sheep, run.

    Conaway schreef:
    Vanwaar die anvallende reacties?
    Dit zijn gewoon leuke tips voor de mensen die geinteresseerd zijn.

    Echt he, mensen gaan in bitch-mode omdat iemand graag tips deelt, waarvan sommige voor mij best leuk/verrassend waren :].
    Een andere tip: de 80% rule. Dat is echt een lifestyle/mentaliteit op Okinawa, Japan, waar volgens mij de meeste 100+ mensen ter wereld wonen.


    No growth of the heart is ever a waste