• Ik weet echt niet meer wat ik eraan kan doen.

    Ik zal het even uitleggen:
    Sinds het begin van de eerste klas ben ik bevriend met W en L, in de derde klas kwamen er een paar bij ons vriendengroepje, onder wie S.
    Vorig jaar kreeg W anorexia en moest daar uiteindelijk voor opgenomen worden. S wist dit, maar wilde dit niet aan mij vertellen en loog hier zelfs over tegen mij. Zelfs toen ik er zelf achter gekomen was wilde ze me niet vertellen wat ze wist (ze wist er wel meer van dan ik).
    Hier kreeg ik ruzie om met S en doordat we beide verkeerde dingen hebben gezegd en gedaan is het niet meer goed gekomen. Dat is het punt ook niet meer. Niemand van het vriendengroepje gaat meer met haar om.
    Gelukkig gaat het weer een stuk beter met W, ze gaat ook weer naar school, maar nu heeft S W een beetje van ons afgepakt. W wil nu ook nog nauwelijks met ons omgaan, en ik - en ik ben niet de enige daarin - heb een beetje de indruk dat S vervelende dingen over ons gezegd heeft.

    Ik wil W niet verliezen als vriendin, maar ik weet niet wat ik eraan kan doen. En ik maak me ook een beetje zorgen om haar, omdat S er om bekend staat veel ruzie te krijgen met mensen en dit niet meer goed te maken. Wat kan ik doen?
    Bedankt als je dit helemaal gelezen hebt.


    A king can rule a kingdom, but happiness will rule the

    Wat een vervelende situatie.
    En ik begrijp echt niet waarom dat ze dat verzweeg!
    Zij kwam er zelfs later bij, dus ik veronderstel dat jij W al langer kende dan haar. Wat gemeen van haar.
    Ik heb echt geen idee wat je moet doen, sorry.


    "Nitwit! Blubber! Oddment! Tweak!"

    het beste wat je kan doen is gewoon goed met W gaan praten, en proberen erachter te komen of S iets over jullie heeft gezegd.


    If you spread your wings, you can fly away with me.

    Met haar praten en zeggen hoe het allemaal is gelopen? Gewoon eerlijk zijn..


    Don't dream your life, but live your dream!

    Die S lijkt me echt een k*t-persoon. Probeer goed contact met W te krijgen, waar S niet bij is, en leg alles uit.


    26 - 02 - '16

    Als eerste wil ik zeggen dat ik het nou niet bepaald leuk vind dat je me hier een beetje neerzet als een of ander vechtersbaas. Ik snap ook niet hoe je erop komt, wat dat ben ik niet. Maargoed, dit is niet de reden waarom ik reageer.
    Verder vind ik dat je Wendy hebt verwaarloost, ze had je op dat moment echt nodig en je was er niet.. Ik ben in die tijd heel close geworden met haar en ik denk dat ze daardoor liever met mij omgaat dan met jullie. Afgepakt heb ik haar dus zeker niet. Als je haar niet wilt verliezen zul je met haar moeten gaan praten, ze bijt heus niet. Maar dit is iets tussen jou/jullie en Wendy, dus ik ga hier niet verder op in.
    Als laatste wil ik toegeven dat ik jou en de rest eigenlijk toch wel mis. Vooral de gezellige filmavonden en de logeerpartijtjes die we hadden. Deze ruzie gaat eigenlijk nergens om en het slaat ook gewoon nergens op dat dit al sinds februari zo is..


    You try so hard not trying to try so hard.

    het kan zijn dat W (of Wendy, zoals S hierboven illustreert) inderdaad veel closer is geworden met Sylvia. Ik heb dat nu ook hoor, dat ik veel closer ben met iemand waarmee ik nog maar 4 maand ofzo écht bevriend mee ben dan mensen die ik al 3 jaar ken. en idd, gewoon eens praten zou helpen.


    Maybe we should doubt our fears instead our dreams.

    Laraah schreef:
    Wat een vervelende situatie.
    En ik begrijp echt niet waarom dat ze dat verzweeg!
    Zij kwam er zelfs later bij, dus ik veronderstel dat jij W al langer kende dan haar. Wat gemeen van haar.
    Ik heb echt geen idee wat je moet doen, sorry.


    Sorry, ik kan alleen maar quoten


    Some people are so poor, that the only thing they have is money.

    Ga een gesprek aan met W en vertel haar precies wat je hier ook hebt verteld.
    Eerlijkheid duurt altijd het langst, wees niet zoals S.

    [ bericht aangepast op 30 okt 2011 - 6:52 ]


    I love you Tim

    Zeg tegen beide de waarheid en wat je van ze vind.


    You could be great, you know, it’s all here in your head, and Slytherin will help you on the way to greatness, no doubt

    Ga eens uitgebreid met ze praten, is de enige raad die ik kan geven.

    Verder wil ik ook zeggen dat ik vind dat je het S. niet kwalijk kan nemen dat ze je niet eerder verteld heeft, ik denk namelijk dat ze daar best redenen voor gehad kan hebben. (Mijn vriendin heeft ook anorexia, nogsteeds, en ik zat in ongeveer eenzelfde positie als S., daarom denk ik dat ze er haar redenen voor had, omdat ik die ook heb.)
    Anorexia is een hele lastige ziekte, en het verandert heel veel aan een persoon, en relaties met die persoon.

    Verder wil ik even zeggen dat, ookal ken ik haar niet, dat ik wel blij ben dat het weer goed gaat met W., ook al is ze niet meer zo close met jullie.


    Blind faith in your leaders, or in anything, will get you killed.

    Dat is heel vervelend zeg :( Echt rot van S dat ze W zo inpikt... Ik zou eens apart met W gaan praten. Vraag waarom ze niet meer met jou en je andere vriendinnen omgaat. Zeg er ook bij dat je het heel rot vind dat het zo loopt en dat je haar mist. Waarschijnlijk heeft ze niet eens door dat ze jullie links laat liggen. ;) Die S is volgens mij echt zo'n meisje die eerst zelf geen vrienden had en dan hechte vriendengroepen gaat slopen (heb er ervaring mee, zelf ook meegemaakt) Dus, daar moet je ook zo snel mogelijk vanaf zien te komen. Ik hoop dat W inziet dat ze jullie aan de kant laat liggen en dat S niet goed voor haar is.


    If the compass breaks then follow your heart and I hope it leads you right back into my arms.

    Ik zou in ieder geval met W gaan praten. Gewoon zeggen wat jij denkt en hoe jij je erover voelt. Maar maak wel duidelijk dat je W niet tegen S op wil zetten want misschien voelt W zich aangevallen en kan het alleen maar erger worden
    Succes X


    I'd rather hurt than feel nothing

    Alleen met mevrouw W praten, zonder S. Misschien dat ze je dan wil vertellen wat S allemaal vertelt, en dan kun je haar misschien overhalen terug te komen naar jullie vriendengroepje


    quidquid excusatio prandium pro

    Ik begrijp wel een beetje waarom ze niets tegen je zei. Het is toch wel erg persoonlijk, zoiets. Het is 'S' in vertrouwen verteld, dus zal ze ook niet zomaar spreken. Waarschijnlijk was ze gewoon bang dat ze zich te ver zou verspreken.


    Pas d'air

    Misschien heeft die W het aan S toevertrouwt en wilde ze liever niet dat de rest het ook zou weten? In dat geval is S alleen maar trouw gebleven aan haar vriendin.


    ars moriendi