Hai,

Ik ben Sofie, zeventien jaar oud, verjaart op negen januari en ik zit op het moment in het examenjaar.
Ik heb een heel gezellig gezin, namelijk twee zussen en één broer: Mirjam (leeftijd van 27), Lydia (21) en Paul (26). Mijn zus Mirjam gaat in januari promoveren op Econometrie in Tilburg en ik ben gevraagd, samen met Lydia, als Paranymf. Ze woont op het moment samen met haar vriend John.
Lydia woont in Enschede en studeert Industrieël Ontwerpen/Industrial Design.
Paul woont bij mij in het dorp en werkt op het moment.
Ik woon eigenlijk nu alleen in huis, en ik moet zeggen dat ik het nog best gezellig vind met mijn ouders ^^
Eigenlijk heb ik het de hele week behoorlijk druk, mede door mijn examenjaar, maar ook door alle extra's die ik nog doe. Ik heb namelijk eens in de twee weken pianoles, en ik heb elke donderdag een bijeenkomst van een musicalgroep. Verder doe ik dit jaar ook nog FCE van Cambridge, waarmee ik ook nog wat tijd kwijt ben.
Op school zijn mijn favoriete vakken Biologie, Muziek en Scheikunde. Biologie, omdat ik het heel erg interessant vind, muziek, omdat ik gek ben op muziek, en scheikunde, omdat ik daar behoorlijk goed in ben.
Verder werk ik ook nog één maal per week bij de supermarkt Jumbo, bij de verslijn (brood-, vleesbeleg- en kaasafdeling).

Ik heb een vriendje, Jan Willem, met wie ik al weer een jaar samen ben, en hardstikke gelukkig ^^
Verder heb ik nog een aantal vrienden, maar daar ga ik verder niet dieper op in. ^^

Mijn hobby's in het algemeen zijn schrijven, lezen en gezellig doen met vrienden. Verder vind ik het heerlijk om piano te spelen en te zingen. Zoals ik al zei, ga ik één keer per week naar een musicalgroep en ik vind het echt heerlijk om dit te kunnen doen. Ik heb echt het gevoel dat ik beter leer zingen en heerlijk mezelf kan laten gaan tijdens improvisatie. ^^
Waar ik trouwens echt GEK op ben, is taarten of ander lekker stuff bakken. Geef mij een kookboek over taarten, cakes of andere jummie stuff, tweehonderd kilo ingrediënten, één week en ik heb alles voor je gebakken :Y)

Over Harry Potter en wat het heeft gedaan in mijn 'leven'. Ik ben op redelijk jonge leeftijd begonnen met de serie, ik kan me alleen niet meer herinneren of ik eerst de films heb gezien, of eerst de boeken heb gelezen. Wat ik wel weet, is dat ik eerst niet met de 'massa mee wilde', ofwel; ik vond het te mainstream (wat toendertijd nog niet bestond, natuurlijk). Toen ik eenmaal ben begonnen, kon ik eerlijk gezegd niet meer stoppen, en ik vond het verschrikkelijk om te zien hoe iedereen uit ons gezin het boek al in het Engels had gelezen, en ik nog moest wachten op de Nederlandse vertaling. Ik voel me zeker een Potterhead, en ik vond het ook erg jammer toen ik de laatste film had gezien.
Mààr, ik heb er wel een punt achter kunnen zetten, in tegenstelling tot velen. Ik vind het namelijk moeilijker om vooruit te denken over hoe het met Harry en zijn maten zou moeten gaan, dan terug uit, zoals Lily en James. Ik kan immense verhalen over Lily, James, Peter, Sirius, Remus, etc. bedenken. Maar ik heb tegen mezelf gezegd: Jo heeft er een punt achter gezet, dan ga ik dat ook doen.
Daarom ook dat ik weiger om een Pottermore account aan te maken. Ik weet nu genoeg, en ik vind het heerlijk om nog over een heleboel dingen te kunnen fantaseren. Voor mij is het niet echt nodig om nóg dieper op het wereldje in te gaan, want ik blijf nog liever bij mijn (deels) eigen versie :Y)
Wat ik nog zeker wil doen, is alle boeken hebben (Engels én Nederlands) en van die massieve versie's van de films, met twintigduizend extra's en dergelijken. Heerlijk, lijkt me dat. ^^

Verder, mijn visie op de toekomst: volgend jaar heb ik besloten dat ik geslaagd ben *klopt dit af*, en dan neem ik een tussenjaar. Ik ga een musical organiseren op mijn school en ik ga drie maanden naar Engeland (specificaties daarover ben ik nog niet over uit). Verder ben ik van plan mijn rijbewijs te gaan halen, zodat ik daar verder ook geen last meer van heb. ^^
Voor mijn studiekeuze; mijn oog ligt nu héél gespecificeerd op Psychobiologie, wat ik kan doen in Amsterdam of in Groningen. Ik wil nog even in Wageningen kijken, of ik misschien nog iets anders wil doen, en anders wordt het afwegen tussen de twee universiteiten. ^^
Verdere toekomstplannen was ik nog niet van plan te gaan maken, omdat ik liever in het heden leef, en niet in de toekomst ^^


Sofie + HP




Gekke Sofie






Sofie in scène






Sofie en haar lief






Sofie in het algemeen




Reageer (1)

  • Avarosa

    'Hoi Sofie'

    Ik vind jou eigenlijk echt een mooi dametje op die foto's. Inderdaad gewoon het gezicht voor musicals.

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen