• Als ik genoeg info heb dan kan dit topic meteen gesloten worden. maar ik heb voor school een "projectje". het moet over eetstoornissen gaan. omdat een meisje daar haar werkstuk over gedaan heeft. hebben jullie wat weetjes?


    If you think something small can’t make a difference, try sleeping with a mosquito in the room

    ...nee?


    your eyes are like stars in the night.

    Internet.


    "I shut my eyes in order to see.'

    Ja, toen ik eens medicatie moest pakken voor iets, had ik geen honger meer en at ik bijna niks. Kwam door de medicatie...


    Niet geschoten is altijd mis..

    Zoek het op in de bieb of het internet ofzo.


    Als je maar een ananas hebt..

    Ik heb niet direct een idee...


    A. ikmisje.

    Wat wil je exact weten?
    Symptomen, ...?

    hebben we net een heel project over gehad, zal eens kijken wat ik nog heb

    Edit:
    Een eetstoornis is een psychische aandoening. Er is dan sprake van een afwijking van 'normaal' eetgedrag. Een eetstoornis kan op verschillende manieren uitten. Voedsel weigeren, te veel eten, te weinig eten, voedsel uitbraken (om af te vallen) of last van eetbuien hebben.
    Er is sprae van een eetstoornis als eten en gewicht een obsessie wordt en de stemming bepaald. Het denken aan eten, gewicht, calorieën en afvallen gaat je levenswijze beïnvloeden en je leven beheren. Voedsel wordt een grote angst, en gewicht/uiterlijk je vijand. Bij alle eetstoornissen is er sprake van verstoord eetgedrag en/of ongezond gewicht (ondergewicht of overgewicht). Er is geen normaal eetritme meer. Je eet dan weer te weinig, dan weer teveel. Het besef van wat een normale hoeveelheid eten is heb je niet meer. Ook gevoelens van schaamte, onzekerheid, somberheid, minderwaardigheid of perfectionisme zijn een dagelijkse strijd.
    Mensen met een eetstoornis zijn meestal niet blij met hun uiterlijk. Sommigen hebben echt overgewicht, anderen vinden zichzelf alleen maar te dik terwijl ze dit niet zijn en beginnen te lijnen. Op deze manier is de kans groot dat er een eetstoornis ontstaat. Soms wordt het lijnen afgewisseld met eetbuien of wordt er een poging gedaan om over te geven om of laxeerpillen te gebruiken. Stukje bij beetje ontwikkel je op deze manier een eetstoornis.

    voorbeelden van eetstoornissen:
    Anorexia:
    - Je eet bijna niets.
    - Je eet liever alleen, waar niemand bij is.
    - Je gaat calorieën tellen, hoe minder hoe beter.
    - Je drinkt heel veel (vooral water).
    - Je “focust” je op eten en denkt hier de hele dag aan. Eten en afvallen is het belangrijkste.
    - Je voelt je schuldig als je (te veel) eet.
    - Je probeert altijd in beweging te blijven (rondjes lopen in je kamer, voeten bewegen op, spieren aanspannen, met je vingers bewegen etc.).
    - Je bent (heel erg) mager.
    - Je hebt het bijna altijd koud.
    - Je kunt moeilijk in slaap komen.
    ~ Je hele leven hangt af van eten; vaak begint het heel gewoon doordat je gaat diëten omdat je een beetje gewicht wil verliezen, maar bij anorexia gaat je dieet steeds strikter worden en uiteindelijk eet je bijna niets meer.
    Dit is heel erg ongezond omdat je eten nodig hebt om te leven en je moet ook je energie uit voedsel halen. Als je dan bijna niets meer eet ben je snel moe en je conditie en lichaam gaan erop achteruit.
    Boulimia:
    - Je krijgt heel vaak eetbuien en voelt je daarna schuldig, doordat je veel gegeten hebt. Je wilt het voedsel zo snel mogelijk uit je lichaam krijgen (door te braken, laxeermiddelen te gebruiken of heel veel te bewegen).
    - Je hebt last van een volle maag, buikkrampen of diarree.
    - Je hebt gebitsproblemen door het braken of darmproblemen door het laxeren .
    ~ Boulimia begint met een dieet. Dit is te moeilijk voor je en je probeert de calorieën op een andere manier kwijt te raken(braken, laxeren, [te veel] sporten etc.).
    Binge eating(eetbuien):
    - Op de momenten dat je je niet goed voelt los je dit op door te eten.
    - Na een eetbui voel je je enorm schuldig.
    - Je bent dikker dan vroeger.
    - Je hebt last van maag en darmen (o.a. door een ongeregelmatig eetgedrag).
    - Omdat je vaak overgewicht hebt bij Binge Eating, komen de volgende problemen ook vaker voor; te hoge cholesterol, diabetes, en verhoogde bloeddruk.
    ~ Je kunt jezelf soms niet meer beheersen en grijpt dan naar eten om je beter te voelen. Je doet geen moeite (zoals bij boulimia) om de calorieën kwijt te raken en af te vallen.
    Orthorexia nervosa:
    - Je bent obsessief bezig met gezond eten.
    - Je weigert ongezond voedsel te eten.
    - Je raakt in een sociaal isolement (jezelf afsluiten van de buitenwereld; in je eigen 'wereldje' leven).
    - Je gaat liever niet meer naar een restaurant, of een andere 'simpele' maaltijd eten (kant-en-klare maaltijden, magnetron voedsel, ovenschotels).
    - Je bent enkel bezig met de voedingswaarde en het nut van eten.
    ~ Het begint met een voornemen om meer groente te eten maar voor je het weet eet je alleen nog maar groente. Het kan ook gebeuren dat je fruit zo gezond vind, langzaamaan slijten je voortanden af van de vele vruchtensuikers en standaard voedsel. Tegen protest van je darmen in eet je alleen nogmaar rauwe groente; bij het koken verlies je vitaminen. Vlees is slecht dus ook dit eet je niet meer, maar er wordt niet nagedacht over de vervanging van eiwitten, ijzer etc. Vetten zijn slecht dus je eet geen boter op je brood een te kort aan vitamine D (dit zit alleen in boter en de zon, maar je sluit jezelf op met deze eetstoornis). Het is vooral het sterke geloof in één voedingssysteem wat je vatbaar maakt om een orthorexia nervosa patiënt te worden.

    Psychosomatisch (of Psychosomatiek) geneeskunde is een medisch gebied. Deze groep mensen houden zich bezig met de werking tussen psyche en het lichaam. Het woord psychosomatisch komt van de Oud-Griekse woorden psuchè wat "geest" betekent en soma wat "lichaam" betekent. Mensen met een eetstoornis hebben ook psychosomatisch geneeskunde nodig.


    hoop dat je er wat aan hebt. :]

    Genoeg info zo?

    Genoeg info?


    " I'm not your boyfriend, baby. "

    Inter-internet!


    Als je tiet maar goed zit.

    Genoeg info zo?