• Compulsive Gambler • Hyakkaou Private Academy

    Hyakkaou Private Academy was founded 122 years ago in Japan and for many years since its inception, was a school where students from powerful families in the political and financial world attended. It is a school where students are not evaluated by studies or sports, but through the social status they possess. This is because studies and extracurriculars are not necessary for people who are destined to have power over others. For them it is important to be well versed in tactics, reading an opponent, and the strength to grasp victory which are abilities they have to prove and obtain through gambling.

    Hyakkaou Private Academy is de setting van de anime Kakegurui waarin leerlingen uit machtige families in de politieke en financiële wereld worden gedwongen hun ouders trots te maken door een rang te vinden in de hiërarchie die de school in zijn greep heeft, want zoals Kirari Momobami zei in de serie: ''de leider van Hyakkaou Private Academy heeft de macht in Japan.''

    Hiërarchie
    • Studentenraad
    Bestaat uit tien leden die allemaal hun eigen taak vervullen ( bijv: president, vice-president, secretaris, head of public relations, penningmeester, hoofd van het verkiezingscommissie ) In de studentenraad zitten de beste van de besten, degene die zelden iets hebben verloren of om een andere reden zijn opgevallen en de aandacht hebben getrokken van de president van de studentenraad. Deze gokkers komen uit hoge families en hebben soms grote bedragen aan de school gedoneerd. Niet alleen weet de studentenraad alles over wat er in de school omgaat en zorgen ze ervoor dat het gokken eerlijk gebeurt, ( Gokken op de school doe je met echt geld en als je dat niet kan betalen kom je in de schulden te staan bij de studentenraad. Hyakkaou Private Academy heeft een classificatiesysteem dat kan worden gegeven aan studenten die niet hebben betaald aan hun schuldeiser. Degenen die een enorme schuld hebben opgebouwd die ze niet kunnen betalen, worden erkend als een "housepet". Als een student een mannetje is, zullen ze "hond" (pochi) worden genoemd, als de student een vrouw is, zullen ze "kat" (mike) worden genoemd. ) Ook weten de studenten in de raad alles wat buiten de school in het geheim plaatsvindt, want banden moeten worden onderhouden met hun connecties, want de school heeft connecties die iedere student wel nodig heeft (deze connecties zouden je bijvoorbeeld zonder problemen in een dure universiteit kunnen helpen die belangrijk is voor je toekomst). De studentenraad kan gokken met het geld van de school, wat uitgaat tot honderden miljoenen. Natuurlijk word je er wel uitgegooid als je er teveel van verliest of riskeert en kom je dan in de schulden te staan.

    • Normale leerlingen
    Normale leerlingen hebben vaak een enorm bedrag betaald aan de school om naar binnen te komen. Vaak worden nieuwelingen meegesleurd door de druk van anderen om te beginnen met gokken en uiteindelijk raken ze er verslaafd aan.

    • Hond/kat-systeem
    Als iemand na een gokpartij geen geld heeft om aan de schuldeiser te betalen krijgt deze persoon een ketting om zijn nek. Als een student een mannetje is, zullen ze "hond" (pochi) worden genoemd, als de student een vrouw is, zullen ze "kat" (mike) worden genoemd. Deze ''huisdieren'' mogen gekleineerd worden, gepest, geslagen (in de serie werd Jabami Yumeko gedwongen haar kleren uit te doen). De huisdieren zijn het laagst van iedereen en zijn degene die alle klusjes moeten doen zonder bedankje. Niemand wil een huisdier zijn natuurlijk, maar de hiërarchie in Hyakkaou Private Academy is absoluut waar geen enkele student ertegen kan ingaan, en als ze dat doen, zullen ze de represaille van de studentenraad verwachten. Als de student zich wil ontdoen van zijn "huisdier" -status, moeten ze doneren, maar het zal onmogelijk zijn als de student ofwel een enorme schuld heeft om af te betalen of geen geld om uit hun status te komen. De hiërarchie wordt beschreven als een perfecte doodlopende weg die bij de studenten bekend staat als iets dat buitengewoon moeilijk te ontsnappen is.


    De rpg: Als de laatste president van de studentenraad zich terug heeft getrokken om onbekende redenen staat de gok-school op zijn kop. Zij was de handhaver van het ''hond/kat-systeem'' en was degene die leerlingen dwong tot een onmogelijk bestaan. Haar regels hadden jaren voor balans gezorgd en nu zij plotseling verdwenen is lijkt de hiërarchie te zijn gevallen, maar niet zo vlug. De studentenraad leeft nog voort zonder hun leider en haar ijzerenvuist heeft hun privileges bezorgd die hun op deze school en voor hun toekomst op een veilige positie stellen, iets dat ze niet kwijt willen raken. Als zij president worden kunnen ze nog zichzelf redden en de school laten voortbestaan zoals hij nu is. De honden en katten hebben ook hun mogelijkheden berekend. Als zij president worden, worden hun schulden opgeheven en dragen ze gelijk de hoogste status op de school, de school van Japan. Ze kunnen dan eindelijk het hond/kat-systeem opheffen, iets dat lang studenten heeft geteisterd en ieders ergste nachtmerrie is. De strijd is nog lang niet gestreden, want iedereen is druk bezig met hun weg te gokken naar te top. Wat zal het worden? Zal de school doorgaan met hun systeem of zal er verandering in worden gebracht?


    “I dislike situations where I know for sure If I’m going to win or lose. Because it’s not really gambling.” – J.Y.