• Waarschuwing vooraf!
    Dit RPG is een vervolg van de site waar het begonnen is, maar nu op Quizlet.


    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~






    Just Smile


    Zonnestralen strelen de neveldruppeltjes van het gras, terwijl hun bron langzaam opkomt. Het wordt steeds lichter, de kleuren komen terug. Nachtdieren zoeken plaatsen op om zich te verbergen, te rusten, terwijl andere soorten zich juist weer laten zien. Beginnen te eten, te drinken. Een prachtig lied laten horen. Geluid veroorzaken, geluid zoals de natuur het gewild heeft. Schoonheid creëren zoals de natuur het gewild heeft.
    Toch kan niet iedereen deze schoonheid zien. Er zijn mensen die het zien - Echt. Mensen die zo vroeg ontwaken, voor hun werk, hun hobby, een morele plicht, welke reden dan ook. Misschien kunnen ze gewoon niet slapen en gebruiken ze het om zichzelf te kalmeren. Misschien hebben ze geen onderkomen. Het doet er ook niet toe. Het gaat erom dat ze het zien.
    Wie zien het dan niet? Natuurlijk - mensen die slapen, of het simpelweg niet mooi vinden. Maar heb je wel eens gedacht aan de mensen die er geen oog voor hebben? De mensen die wel zo vroeg wakker zijn, maar haast hebben, of een draaikolk in hun hoofd van alles wat ze moeten doen? De mensen die pijn lijden om iemand, iemand die ze kwijt geraakt zijn, bij zich willen hebben, misschien wel nooit meer zien? Of precies het tegenovergestelde; de mensen die dicht bij een geliefde zijn, alleen maar die persoon zien? En de mensen die in spanning leven, in afwachting of iemand het haalt? Mensen die het leven niet meer zien zitten, mensen die zichzelf niet zijn? Niet kúnnen zijn?
    Deze mensen verdienen toch beter.. Maar hoe laat je ze dat inzien, als ze er geen zin in hebben, of zichzelf niet zijn? Als ze het niet kunnen zien? In een emotionele achtbaan leven, die ze zelf niet stil kunnen zetten? In theorie is het niet zo moeilijk. Je hebt iemand nodig die de achtbaan stil zet, die ze kan helpen. Een pretparkmedewerker.
    En dan zijn ze van de baan af. Goed. Maar dan zijn ze daar, de neiging om terug te gaan groot. Hoe zet je ze in een andere achtbaan, eentje met veel meer loopings, bochten, eentje die nog net door de keuring heen gekomen is? Die wel leidt naar de vrijheid, eerst een stuk bewaakt, en dan helemaal niet meer, maar die niet te zien is voor deze mensen? Ze moeten toch echt zelf in die moeilijke achtbaan stappen.. Beginnen aan de reis. En dat moeten ze willen. Of het nou langzaam of snel gaat. Ze moeten het willen. Maar hoe zorg je ervoor dat ze dat willen?
    Door ze een spiegel voor te houden. Een spiegel die ze niet laat terugvallen in de oude achtbaan, maar die ze aanmoedigt naar de nieuwe te gaan. Omdat ze het zelf willen. Een spiegel die ze inzicht geeft, het ze op een eerlijke manier vertelt als ze het anders moeten doen, die het ze vertelt als ze het goed doen. Zoals een dolfijn.. Of een paard.
    Zo oprecht als deze dieren spiegelen werkt positief voor mensen met een masker als hen, omdat ze eerlijkheid terugverwachten, en de mensen op deze manier helpen te laten zien dat ze zichzelf niet zijn. Ze naar de goede achtbaan toebrengen en de realiteit laten zien. Hoop geven.
    Weer een stapje verder. Naar het bewaakte deel van de vrijheid. Zonder de spiegel , vriend, luisteraar, en alles wat het paard nog meer speelt bij ze weg te halen, zullen deze mensen toch verder moeten. Ze zijn nog niet klaar om weer opgenomen te worden in de maatschappij, omdat ze ergens die stekende pijn nog hebben zitten. Hun zicht is inmiddels weer helder, de pracht van de natuur is weer te zien, maar.. De kleine dingen niet. En ook die mogen door iedereen gezien worden.
    Om die kleine dingen ook voor deze mensen zichtbaar te maken bestaat er een ranch. Er is een huis, een mooie tuin, een erf.. En niet te vergeten: er zijn voorzieningen voor de paarden die deze mensen geholpen hebben. Waar zijn ‘deze mensen’ dan?
    Ook op de ranch. Bij de paarden. Dit is de plaats waar ze bij elkaar leven, allemaal in staat fatsoenlijk te kunnen leven, maar allemaal nog steeds niet helemaal genezen. Ze worstelen nog met diep weggestopte problemen – de resten van het verleden die verwerkt moeten worden. Om te voorkomen dat ze terugvallen in de slechte achtbaan.
    En zo’n ranch is precies waar dit RPG zich afspeelt. Met 6 van deze mensen die allemaal op een bepaalde manier verblind zijn geweest, met begeleiders, met paarden. En met alle avonturen die zich in het laatste stuk van hun reis afspelen.







    Rollen



    Begeleiders

    Arlette
    Tim


    Mensen & Paarden & 'Spelers'

    Jamie ~ Cookie ~ 1DRuiter
    Harry ~ Remix ~ 1DRuiter
    Alison ~ Flake ~ 1DRuiter

    Niall ~ Pom ~ Amor8
    Sabine ~ Veerle ~ Amor8
    Zayn ~ Taco ~ Amor8


    Voor hoe de banden onderling liggen kan je mij, Amor8, altijd mailen of een gb sturen, of gewoon hier een berichtje achterlaten. Dit omdat het een vervolg is van een andere site (:


    Rollentopic


    [ bericht aangepast op 28 april 2013 - 18:15 ]


    Stop acting normal. It gets bored.

    [Heey mensjes die hier kijken,

    Momenteel loopt het RPG nog door op de andere site - het staat alleen hier al geactiveerd. Vandaar dat er hier zolang niemand reageert.

    Groetjess Noa/Amor8]

    [ bericht aangepast op 2 juni 2013 - 9:35 ]


    Stop acting normal. It gets bored.