GEBROKEN KETENS
Wanneer Rowan Enyr, kapitein, piraat en koning, gevangen genomen wordt door kapitein Bluewater, gevreesd piratenjager, komt hij voor een moeilijke keuze te staan: het leven van zijn bemanning of de geheimen van zijn volk.

Rowan raakt verstrikt in een politiek machtsspel op een schip wiens bemanning hem liever dood dan levend ziet, met maar één vriendelijke blik: een jonge soldaat van weinig woorden.

Met elke stap die hij zet raakt hij verder verwijderd van zijn eigen volk. Hij heeft geen keuze, is wat hij zichzelf vertelt. Zijn volk leeft al te lang in ketens en enkel hij heeft de macht om deze te breken. En om dat te doen, zal zijn eigen keten af moeten. Om dat te doen, zal hij zich bij de vijand moeten voegen.

Het wordt een reis vol gevaren en een waar Rowan vaker dan hem lief is over zijn eigen grenzen moet gaan. Telkens weer blijft die ene vraag spelen: hoe ver ga je om te doen wat juist is? Welke offers ben je bereid te maken voor het grote doel? Vragen zonder antwoord, vragen waar het antwoord elke dag een beetje opschuift. Vragen die de scheiding zijn tussen vrijheid en verlies, tussen macht en offer.

Maar uiteindelijk geldt: een onzichtbare keten is nog geen gebroken keten.


- SOTY 2024
- Thema: Verbondenheid/Eenzaamheid
- Cover door Elentiya


Hoofdstukken

Titel Nieuwste eerst Woorden Gelezen Aangepast
OO1 1034 9 3 weken geleden
OO2 595 9 4 maanden geleden
OO3 573 4 3 maanden geleden

Reageer (3)

 • Ringwraith

  Mooie cover! En ik ben altijd in voor een piratenverhaal :3

  2 weken geleden
 • Laleah

  Warning: slow, but excited reader joining!! Abo!

  2 weken geleden
  • Necessity

   Warning: slow but excited writer. Dus dat komt helemaal goed 🥳

   2 weken geleden
 • LynnBlack

  Sounds intriguing! Abo! :)

  2 weken geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen