Fan-fiction


Hallo ! Wij zijn Romi (Dazai) en Khezef (Sahariel) en wij zijn misschien wel op zoek naar jou!

When sciencefiction and fantasy collide…

Helaas moeten we alle fanfictionliefhebbers onder jullie al meteen teleurstellen. In tegendeel tot wat deze titel laat uitschijnen, is deze wedstrijd uitsluitend voor verhalen met onbekende personen. Maar, zou je denken, vanwaar dan die uiterst verwarrende titel? Wel, terwijl we op zoek waren naar een geschikte titel voor onze schrijfwedstrijd, stelde ik voor dat we de woorden fantasy en sciencefiction misschien konden mixen. En wat krijg je dan? Inderdaad, fan-fiction.

Even melden: we zitten volledig vol en de wedstrijd is begonnen!Alle informatie (die je best even leest voor je beslist je in te schrijven):

WAT?

Een wedstrijd voor alle sci-fi en fantasyliefhebbers! Schrijf jij graag in één van deze twee genres (of misschien wel allebei), of wil je jezelf uitdagen voor iets nieuws? Dan zijn wij vast en zeker op zoek naar jou!

WAAR?

Op de beste website van het net, Quizlet natuurlijk.

WANNEER?

Van 24 april 2016 tot 24 augustus 2016. Er zullen 4 rondes (10 dagen, maximum 3 dagen uitstel) en een finaleronde (14 dagen, geen uitstel) zijn, waarna de jury er telkens een week over zal doen om de verhalen een score te geven.

WIE?

Wij zijn op zoek naar ongeveer vijf andere juryleden naast onszelf en plusminus twintig deelnemers. Met vragen kun je altijd terecht bij de organisatoren Dazai en Sahariel.

EN WAT WORDT ER DAN ALLEMAAL VAN ONS VERWACHT?

De jury

Wij willen benadrukken dat jury zijn niet niks is. Geef je niet op als je van jezelf weet dat je het juryschap niet vol kunt houden. Wij willen mensen niet afschrikken om jury te worden, maar het is best vervelend als mensen zich opgeven, maar vervolgens niks doen.

Heb je het eens een keertje druk en kun je niet nakijken? Geen probleem! We hebben bewust gekozen voor zoveel juryleden, zodat – als er iemand eens geen tijd zou hebben door omstandigheden – er nog steeds genoeg juryleden zijn die wel kunnen nakijken.

Van de juryleden wordt ook verwacht dat ze telkens een kleine toelichting schrijven bij hun gegeven score. Dit hoeft echt niet veel te zijn. Eén à twee regels per verhaal is genoeg. Je hoeft zeker geen uren te besteden aan een uitgebreid juryverslag.

De deelnemers

Uit ervaring weten wij dat soms bijna de helft van de deelnemers het al bij de eerste ronde laten afweten. Wij zijn dus op zoek naar enthousiaste Q’ers die het hopelijk niet meteen opgeven. Gebeurt dit toch? Geen probleem, maar we zouden het leuk vinden dat de grote meerderheid toch iets in zou leveren.

We zullen aan jullie om de beurt een sciencefiction en een fantasy opdracht aanbieden, die jullie - hopelijk - tot een goed einde zullen brengen.

Hoe schrijf ik me in?

Simpel: je zegt in dit topic dat je mee wil doen (als jurylid of deelnemer) en je komt in onze lijst te staan! Niet meer dan dat.

Jokers en uitstel

Uitstel van maximaal drie dagen is mogelijk. Gelieve uitstel voor de deadline aan te vragen. Wij zijn geen onmensen, dus als je uitstel vergeet aan te vragen, gaan we geïrriteerd zijn, maar we zullen je daardoor niet uit de wedstrijd zetten. Let wel op: degenen die nooit uitstel aanvragen, zullen aan het einde van de rit twee punten van ons cadeau krijgen omdat ze altijd op tijd inleverden.

Het is toegestaan om één keer een joker in te zetten. Dit bekent dat je dus geen opdracht inlevert. Voor de finaleronde zal de laagste score van degenen die geen joker hebben ingezet wegvallen en krijgen ze drie punten extra voor inzet.

Om te voorkomen dat er deelnemers zijn die vergeten in te leveren, zullen jullie drie dagen voor de deadline én één dag voor de deadline nog een herinnering ontvangen. Deze herinnering zal Sahariel in een PB naar je toesturen.

Hoe lever ik dan in?

Inleveren doe je op deze manier:

Username: (aanklikbare) link naar een hoofdstukje met je verhaal. Bijvoorbeeld:
Atrox: Metamorfose

Je levert in via een PB naar Sahariel of Atrox. Zodra je ingeleverd hebt, zal dat achter je naam komen te staan in de lijst.


OVER HET VERLOOP VAN DE WEDSTRIJD

De rondes
Zoals eerder vermeld zal iedere ronde 10 dagen duren, met maximum 3 dagen uitstel, waarna de jury een week lang zal verbeteren. Daarna zal de uitslag in de story verschijnen. Bij iedere ronden vallen er ongeveer 50 punten te verdienen.

Na de laatste ronde (voor de finale) zullen al je punten opgeteld worden (met eventuele extra punten als je geen joker hebt ingezet of geen uitstel hebt gevraagd). De vijf users met de hoogste score zullen dan doorgaan naar de finale, de rest zal helaas op dat moment afvallen.

De finale

Voor de finale zullen de vijf overblijvende users opnieuw 0 punten hebben; de kansen zijn dus helemaal gelijk. De finale opdracht zal een speciale opdracht zijn - meer kunnen we nog niet verklappen. Deze finale zal 14 dagen duren - 4 dagen langer dan de gemiddelde ronde. Tenzij je een grondige reden hebt (bijvoorbeeld: vakantie, een overlijden, examens, ect.), zal het niet mogelijk zijn om uitstel aan te vragen. Een joker inzetten is - uiteraard - ook niet toegestaan.

Alle datums (na opdracht één)

23 mei - 2 juni. (Uitstel 5 juni)
5 - 12 Juni nakijken.

13 juni - 23 juni. (Uitstel 26 juni)
26 - 3 juli nakijken.

4 juni - 14 juli. (Uitstel 17 juli)
17 - 24 juli nakijken.

25 juli tot en met 7 augustus. Finale opdracht.
7 - 14 augustus. Nakijken en einduitslag.

De puntenverdeling

Hoe wij precies de punten zullen verdelen, zal van de opdracht afhangen, wat we wel al kunnen verklappen, is dat er zeker punten zullen staan op:
x Originaliteit
x Spelling en grammatica
x Spanning en vlotheid
x Alinea's
x Uitvoering
x ...

De prijs

Last, but not least: de prijs. Wij hopen dat jullie voornamelijk meedoen voor het plezier, maar om jullie extra te motiveren, hebben we een paar prijzen die we weg kunnen geven.

x De winnaar: De winnaar krijgt van ons een creatie naar keuze in de spotlight + een speciaal reclamehoofdstuk in onze meest gelezen story's + reclame op ons profiel gedurende drie weken!
x De tweede plek: Wij zullen een creatie naar keuze twee weken lang op ons profiel zetten zodat het een beetje onder de aandacht komt. Ook zul je een speciaal reclamehoofdstuk krijgen in onze meest gelezen story's.
x De derde plek: Een creatie naar keuze op onze profielen gedurende een week.

REGELS

Omdat geen enkele wedstrijd goed verloopt zonder duidelijke regels, zijn er hier een paar:


x Eerst en vooral willen we duidelijk maken dat de huisregels van Quizlet nog steeds blijven gelden.
x Naamsveranderingen alsjeblieft doorgeven, anders wordt het een grote chaos.
x We blijven aardig voor elkaar en breken niemand af. Als je kritiek wilt geven, is dit uitsluitend opbouwende kritiek.
x Plagiaat wordt bestraft met een diskwalificatie.
x We gaan geen ruzie zoeken.
x Er worden enkel en alleen OP-verhalen ingeleverd.
x Verhalen worden uitsluitend in het Nederlands geschreven. Een Engels woordje of quote mag hier en daar, maar ons Engels is niet hoogstaand genoeg om een volledig Engels verhaal te beoordelen.
x Indien je niet inlevert voor de deadline met uitstel en je joker al hebt gebruikt, zullen we je helaas uit de wedstrijd moeten zetten.
x Als je met vragen zit, contacteer je de organisatoren, niet de andere juryleden.
x ...

ORGANISATOREN
Sahariel
Dazai
JURYLEDEN
Sahariel
Dazai
Lucens
_Revolution
Golden_Ratio
Lethargica
Puellae
DEELNEMERS
Krolock
Benhead
Athia
Chlorisse
Frodo
Panix
Aleshanee
FallingLeave
CavalierYouth
CaptainWolf
Gentil
HAMlLTON
Polovina
ashleyG
Morticia
Magnus
Laryanue
Meruul
_Shinx
TOPIC
Toesteming:
Hoi T_Rex,

Jullie aanmelding ziet er top uit! Je mag direct beginnen. Ik wil jullie er wel nog graag even op wijzen dat een wedstrijd maximaal vier maanden mag lopen, tenzij je bij ons uitstel komt vragen. Ook wordt een wedstrijdtopic na drie weken inactiviteit van jullie kant gesloten.

Groetjes,
Ledecky,
Wedstrijdmod

Hoofdstukken

Titel Nieuwste eerst Woorden Gelezen Aangepast
Tussenstand 320 460 7 jaar geleden
Opdracht Eén: Aeneas maakt een ruimtereis 406 364 8 jaar geleden
Inzendingen Opdracht Eén 98 290 8 jaar geleden
Nieuw Topic 2 152 8 jaar geleden
Uitslag Eerste Ronde 4029 267 8 jaar geleden
Opdracht Twee: De wereldvrede, of het kwaad van vuur? 296 231 8 jaar geleden
Inzendingen Opdracht Twee 59 208 8 jaar geleden
Nieuwe topic! 4 122 8 jaar geleden
Uitslag Tweede Ronde 5198 196 7 jaar geleden
Opdracht Drie: Ik opende mijn ogen en zag... 711 259 8 jaar geleden
En het belangrijkste wapen van jouw hoofdpersonage is... 397 184 8 jaar geleden
Inzendingen Opdracht Drie 48 154 7 jaar geleden
Uitslag Derde Ronde 2442 147 7 jaar geleden
Opdracht Vier: Hier is niks... 382 181 7 jaar geleden
Inzendingen Opdracht VIer 40 145 7 jaar geleden
Topic nummero 4 4 114 7 jaar geleden
Uitslag Vierde Ronde 3147 154 7 jaar geleden
En de finalisten zijn... 315 149 7 jaar geleden
Finaleopdracht: Fortuna van woorden 361 143 7 jaar geleden
En jouw thema is... 88 139 7 jaar geleden
Inzendingen Finale 19 119 7 jaar geleden
Jury rapport: finale opdracht 3429 180 7 jaar geleden
Uitslag Finale 1331 109 7 jaar geleden
Uitslag Finale 166 126 7 jaar geleden

Reageer (2)

 • Scara

  Wow ik zie de nieuwe topic nu pas. Ik was zo bang dat ik iets gemist had!

  8 jaar geleden
 • Dameron

  Ik vind deze schrijfwedstrijd echt heel tof!
  De eerste opdracht is al super leuk.
  Jammer dat ik hier zo laat achter ben gekomen.. ):

  8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen