In welke afdeling van Hogwarts hoor jij?

Ja, ik ga er ook maar aan beginnen. De gewaagde quiz, in welke afdeling zit jij. Ik weet dat er al een heel aantal zijn, waarop je door middel van je antwoorden gewoon kan kiezen in welk huis je terecht komt. Ik ga proberen dat te vermijden, maar als je iets opvalt waarvan je denkt: Dit is hem niet, zeg het maar gerust!

Ik heb een aantal vragen overgenomen uit de quiz van Pottermore, dus die zou je kunnen herkennen (:

Ik ben misschien wat sjofel,
Maar dat is de buitenkant,
Niemand weet zo goed als ik,
Van de hoed en van de rand.
Op gebreide mutsen kijk ik neer,
En ook op hoge hoeden,
Ik ben de Sorteerhoed van de school,
En weet meer dan je zou vermoeden.
Al puilen de geheimen uit je hoofd,
De Sorteerhoed ziet ze vast,
Dus zet me op, dan zeg ik je,
Wat het beste bij je past.

Mogelijke uitkomsten

Gryffindor (23 x uitgekomen)

Jij zit bij Gryffindor!

Deze afdeling, die door de Harry Potter series goed belicht wordt, past het best bij jou.
Zoals de sorting hat al zingt;
Bekend om zijn dapperheid,
Ja, ridderlijkheid en durf en lef,
Is wat Gryffindor onderscheidt.


Ik weet zeker dat je medeleerlingen blij zijn, om jou bij hun afdeling te verwelkomen. Ben je van mening dat je hier niet goed past? Dat dapperheid eigenlijk helemaal niet zo op jou slaat? Misschien voel je je een beetje zoals Neville Longbottum. Maar vergeet niet, dat hij het zwaard van Gryffindoor uit de hoed toverde, en Nagini, de slag van Voldemort eigenhandig een kopje kleiner maakte. Onderschat jezelf niet! Je weet niet wat je allemaal kan, totdat je het geprobeerd hebt!
De mensen van deze afdeling, met als kleuren rood en goud, hebben als hoge idealen, moed, durf en dapperheid. Maar vergis je niet, ook om de Heer van het Duister te vergezellen is moed nodig. Dat jij bij deze afdeling hoort, stelt niet vast dat jij aan de kant van de goeden staat. De wereld is niet zo zwart-wit, denk maar aan Snape, Regulus en Peter Pettigrew.

Veel Succes op Hogwarts school of Witchcraft and Wizardry

Hufflepuff (46 x uitgekomen)

Jij zit bij Hufflepuff!

Deze afdeling, wordt door de Harry Potter series heen iets minder goed belicht, maar het staat vast dat Hufflepuff een geweldige afdeling is!
Zoals de sorting hat al zingt;
Vind je hard werken oké,
Huffelpuffers blinken uit door trouw,
En hebben geduld voor twee.


Ik weet zeker dat je medeleerlingen blij zijn, om jou bij hun afdeling te verwelkomen. Deze gezellige afdeling, gesticht door Helga Hufflepuff, staat bekend om hun trouw en vriendschap, geen slechte eigenschappen, toch? Misschien ben je niet tevreden met je uitkomst, omdat je vind dat je bij Gryffindor, of Slytherin hoort, huizen met een sterke wil, waarbij je snel ''geweldig'' bent. Maar in Hufflepuff maak je vrienden voor het leven. Zonder alle overdadige ambitie, uitsloverige moed, en de enorme wil om te leren. Bij Hufflepuff kan je jezelf zijn, wie dat dan ook is. Dit is een geweldige afdeling, laat daar geen twijfel over bestaan!

Veel Succes op Hogwarts school of Witchcraft and Wizardry

Slytherin (36 x uitgekomen)

Jij zit bij Slytherin!

Deze afdeling, wordt door de Harry Potter series heen vooral beschreven als de afdeling die alle slechte heksen en tovenaars heeft gehad. Veel mensen associëren Slytherin met het slechte. Maar eigenlijk valt dat best wel mee!
Zoals de sorting hat al zingt;
Misschien voel je je pas werkelijk thuis,
Als je naam bij Zwadderich prijkt.
Die sluwe lui schuwen echt niets,
Als hun doel maar wordt bereikt.


Ik weet zeker dat je medeleerlingen blij zijn, om jou bij hun afdeling te verwelkomen. Deze sterke afdeling, lijkt heel erg het symbool te zijn voor het duister. Maar, voor wie goed luistert naar het lied, merkt dat het vooral gaat om ambitie. Bij Slytherin horen de mensen die iets willen bereiken, en niet bang zijn om te stoppen. Zij komen dan ook vaak waar ze uit willen komen. En laten we eerlijk zijn, zonder ambitie kom je nergens. Misschien ben je niet tevreden met je uitkomst, omdat je vind dat je bij Gryffindor hoort, het huis waarmee veel mensen het goede associëren. Maar Slytherin is echt zo slecht nog niet! Bovendien, dit is de afdeling waar de grote Merlin zelf heeft gezeten. Ja, die ja! Wat nou, dit is de slechte afdeling, ga je mond maar gauw spoelen!
      En vergeet bijvoorbeeld de pureblood Andromeda Balck niet! Uit Slytherin, getrouwd met een muggle, en een geweldige vrouw. Ja, zonder twijfel, dit is een prachtige afdeling om ij te horen!

Veel Succes op Hogwarts school of Witchcraft and Wizardry

Ravenclaw (29 x uitgekomen)

Jij zit bij Ravenclaw!

Deze afdeling, wordt door de Harry Potter series heen net als Hufflepuff iets minder belicht, maar het is zeker geen verkeerde afdeling!
Zoals de sorting hat al zingt;
En bij het wijze Ravenklauw,
Vinden mensen met verstand,
Die geleerd en bij de pinken zijn,
Altijd wel een geestverwant.


Ik weet zeker dat je medeleerlingen blij zijn, om jou bij hun afdeling te verwelkomen. Deze geleerde afdeling, in de kleuren blauw en zilver, is lang zo sullig nog niet! Deze afdeling, in tegenstelling tot de andere drie, heeft geen afgesloten ingang. Waarom zou dat nodig zijn. Iedereen die naar binnen wil, is vrij om te gaan. En je leert er nog wat van ook! Deze afdeling heeft misschien wel de slimste heksen en tovenaars voortgebracht! Maar misschien vind je jezelf niet zo geleerd, of heb je er een beetje een hekel aan, aan school. Maar, als je de vragen niet zo goed had beantwoord, was je hier niet gekomen. Blijkbaar weet jij zoveel van de tovenaarswereld, dat je een echte Ravenclaw bent!

Veel Succes op Hogwarts school of Witchcraft and Wizardry

Statistieken

Statistieken

Reageer (19)

 • Emma___

  Ik kreeg Huffelpuf. Op de Potter morele websites krijg ik altijd Gryffindor. Daar voel ik me echt thuis

  1 jaar geleden
 • BlueNightFury

  Is dit gebasseerd op de quiz van PotterMore? Want daar ben ik Hufflepuff en hier Ravenclaw

  6 jaar geleden
 • zwadderaartje

  Hoewel, slytherin past ook bij mij!

  7 jaar geleden
 • zwadderaartje

  Griffoendor!

  7 jaar geleden
 • Sunitaxx

  Ik krijg ravenklauw, net als op pottermore maar op de meeste quizen hier krijg ik huffelpuff. Ik heb geen idee bij wie ik het meeste pas

  7 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?