Welk Dressuurpaard zou goed zijn voor mij?

Als je van dressuur houdt, wil je natuurlijk weten op welk paard je het liefst zou rijden.
Voor mensen die innerlijk belangrijker vinden dan uiterlijk ;)

Mogelijke uitkomsten

Fries (12 x uitgekomen)

De Friese paarden worden vooral gebruikt voor dressuur, waarin hun sierlijke lichaam voor veel uitstraling zorgt. Ook worden ze gebruikt bij mennen, in een circus en uiteraard voor de fokkerij. Voor recreatief rijden, kür op muziek, voltige en een klein sprongetje worden ze ook doorgaans veel gebruikt.

Hannoveraan (5 x uitgekomen)

De Hannoveraan behoort tot de een van de succesvolste dressuur- en springpaarden. Het is een ideaal rij- en sportpaard dat kan worden gebruikt in alle disciplines van de paardensport.

Westfaler (10 x uitgekomen)

Deze allrounder is overal inzetbaar, door zijn karakter en lichaamsbouw is hij geschikt als gezins- en recreatiepaard maar ook in de topsport staat hij zijn mannetje in springparcours, in de dressuurbaan onder het zadel en voor de wagen.

Oldenburger (8 x uitgekomen)

De Oldenburger is een veelzijdig paard dat uitblinkt in de dressuur- en springsport. Hij heeft gigantisch veel springvermogen en een geweldige concentratie. Ook is hij heel intelligent en vriendelijk, wat hem tot een goed dressuurpaard maakt. Gezien zijn verleden is hij ook uitmuntend geschikt voor de mensport, waar door fanatieke menners ook gretig gebruik van gemaakt. Het enige wat hem niet ligt is de rensport, hiervoor is hij net te zwaar gebouwd.

Statistieken

Statistieken

Reageer (1)

  • Skram

    Fries... Mmmmm persoonlijk vindt ik ze niet mooi. aluwel mijn pony er wel weg van heeft het is namelijk een Fell pony ook wel kleine fries genoemt

    9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?