Welk dwergenwapen uit 'The hobbit' is het meest geschikt voor jou?

Elke dwerg in het genootschap van Thorin Oakenshield heeft zijn eigen kenmerkende wapen. Elk wapen heeft zijn voordelen en nadelen natuurlijk, maar welke van deze wapens is nou het meest geschikt voor jou? Omdat enkele dwergen meerdere wapens meedragen, zal er in deze quiz vooral naar het wapen gekeken worden dat het meest kenmerkend is voor hen.

Voor de themawedstrijd "The Hobbit" van Underhill, Rumpelstiltskin en Kilicious

Mogelijke uitkomsten

Orcrist (50 x uitgekomen)

Voor jou is Orcrist een geschikt wapen. Het is een simpel zwaard zou je zeggen, maar als je goed kijkt zie je hoe verfijnd het ontwerp is. Doordat het gesmeed is door de elvensmeden uit Gondolin, gloeit het blauw op als er orks in de buurt zijn, een perfect waarschuwingsmiddel.

Kili's boog (40 x uitgekomen)

Bij jou past het beste Kili's boog, een prima wapen voor als je je liever niet midden in het gevecht wilt bevinden. Echter zijn lange afstandswapens vrij ongewoon voor dwergen en Kili is daar dus een uitzondering in met zijn boog.

Fili's tweelingzwaarden (12 x uitgekomen)

Voor jou zijn de tweelingzwaarden van Fili het meest geschikt. Breed, zwaar, uitstekend geschikt om al hakkend en houwend flink wat orks af te slachten. Met twee zwaarden sta je ook sterker tegen een vijand met een enkel zwaard.

Dwalin's bijlen: Grasper en Keeper (8 x uitgekomen)

Twee bijlen om lekker mee om je heen te slaan en hakken, dat is wat bij jou past! Jij bevind je dan ook meestal graag midden in het strijdgewoel, druk bezig om orks uit te moorden. In elke hand een wapen is daar dan ook erg geschkt voor.

Balin's zwaard (23 x uitgekomen)

Voor jou is Balin's zwaard het meest geschikt. Een zwaard, maar één met een bijzondere vorm. Men vermoed dat dit zwaard een zeer oud dwergenwapen is. De vechtstijl voor dit wapen is ook wat apart, omdat het eigenlijk een kruising tussen een zwaard en een bijl is.

Bifur's zwijnenspeer (11 x uitgekomen)

Een ver bereik, maar je kan ermee steken en hakken, dat is bifur's speer en perfect voor jou! Ondanks dat het eigenlijk een jachtwapen is, kun je het alsnog prima in gevechten tegen orks gebruiken. Een wapen is een wapen, niet?

Oin's staf (3 x uitgekomen)

Oi'ns staf is het beste wapen voor jou! Simpel, maar effectief in het gevecht. De kleine punt aan het einde kan ook heel venijnig aankomen, als je erdoor geraakt wordt. Je kan er lekker mee rondmeppen, maar steken is het dodelijkst.

Gloin's bijl (6 x uitgekomen)

Gewoon een bijl, simpel maar effectief, dat is het beste voor jou! Zo is dat dus ook de bijl van Gloin. Je kan hem ook nog eens als wandelstok gebruiken, als je niet aan het vechten bent, altijd handig, niet?

Bombur's pollepel (6 x uitgekomen)

Liever bevind je je niet in gevechten, koken is veel leuker! Maar als het dan toch nodig is om te vechten neem je maar een pollepel, net zoals Bombur doet. Is goed genoeg als een wapen. Je kunt een ork er aardig zijn hersenpan mee in meppen.

Ori's katapult (2 x uitgekomen)

Voor jou is het beste wapen de katapult van Ori. Je bent eigenlijk geen krijger, maar om jezelf toch te kunnen verdedigen gebruik je maar een katapult. Je bevind je dan ook liever niet in het strijdgewoel, maar liever iets verderweg. Echter kan je daar ook goed genoeg je waarde aan te groep bewijzen.

Dori's bolas (8 x uitgekomen)

Jij houdt toch wat meer van de bijzondere wapens en de bolas van Dori is dan ook wel zeer geschikt voor jou! Het wapen vereist een bijzondere techniek om hem te gebruiken, maar je kunt je vijanden er aardig schade mee doen als je het eenmaal goed beheerst.

Nori's staf (2 x uitgekomen)

Voor jou is de staf van Nori het meest geschikt! Ook deze staf is een vrij simpel wapen, maar het ijzeren blok met enkele punten dat aan het einde zit, kan een ork behoorlijk wat hoofdpijn bezorgen!

Bofur's pikhouweel (3 x uitgekomen)

Bofur's pikhouwel is het beste wapen voor jou! Het is eigenlijk een werktuig om te delven, maar kan ook prima als wapen gebruikt worden. Al rondzwaaiend kan je er heel wat orks mee op afstand houden.

Statistieken

Statistieken

Reageer (5)

 • DeroGoi

  Fili's tweelingszwaarden hehe :D hou ik van ^^ En van Fili ook natuurlijk ^^ x

  9 jaar geleden
 • Sezeeshea

  ik hou van Kili, en ook van zijn boog... :)

  9 jaar geleden
 • Juuntje

  Kili's boog

  9 jaar geleden
 • 160917

  Orcrist

  9 jaar geleden
 • Schack

  Kili's boog. Wat een verrassing. :Y)

  9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?