Hout maakt zich klaar voor de reis samen met ice, en besluit te gaan.

Hout's POV:

De zon kwam langzaam op en scheen op de bladeren van het eikenbos waardoor ik wakker werd. Ik stond op en zag ice, mijn wolfje, bij mijn bed staan. 'Hey ice, ben jij ookal wakker?' zeg ik tegen de wolf, het is nog erg vroeg. Ik sta op en heb honger, maar heb geen zin in de jacht. Mijn huis is midden in het bos, het is van hout en er staat alleen een bed, een kast en een tafeltje met een houten bankje, eigenlijk is alles van hout behalve de deken van mijn bed en kussen enzovoort. 'Kom op ice, we gaan kijken of we wat appels in het bos kunnen vinden.' zeg ik tegen ice, mijn beste vriend. Ik kleed me snel om en ga het bos in. Ice blaft en laat zien dat hij honger heeft. 'Ik weet het ice, vanmiddag ga ik wel vissen oke?' ice gromt van ja, maar hij blijft hongerig. Ik snap hem wel. 'Daar!' ik vind een grote appelboom niet ver van mijn huis. Ik ren er heen. Dan klim ik de boom in en schud ik de boom, er vallen appels op de grond. Ik laat de tak los en land op het gras. Ik ging zitten op het gras en keek naar mijn wolfje ice, die ook zat. 'Morgen is het al zo ver he ice? Maar ik weet zeker ooit kom ik terug denk ik..' zeg ik. Ice blaft een soort ja. Morgen de reis, de reis die lang gaat duren, waarom? Geen idee. 'Kom op, we gaan vissen.' zeg ik tegen mijn wolf.

Ik liep terug met super veel vis, ice achter mij aan. Terug in het huis kook ik de vis en geef ik ice er een en eet ik er zelf een. 'Oké, ice.' zei ik toen ik mijn vis ophad. 'Ik ga me klaarmaken voor de reis.' Ice zei niks maar at de vis gewoon op. Ik kijk in mijn kast, hmm. We hebben genoeg vis voor een hele reis. Ik pakte mijn tent en kamppeer spullen, enzo voort. Ik pakte ook mijn oude pijl en boog. Hij was bijna kapot, ik heb hem ook heel veel gebruikt, en gemaakt toen ik nog maar een dag of drie in het wild leefde. 'Ik heb een nieuwe nodig.' zei ik tegen mijzelf en legde de boog terug. Ik pakte een bijl. 'Ice, ik ben zo terug.' zei ik tegen mijn wolf die nog steeds zijn vis zit te eten, hij had wel honger. 'Ik ga houthakken.'

Na een tijd heb ik genoeg hout en maak ik er een soort stokken van terwijl ik op een boomstam voor mijn huis zit. Ik boog de stok en pakte een soort dun touw en bond het goed vast. Pijlen had ik genoeg, ik heb ook gevaarlijke pijlen die kunnen doden, maar ik gebruik meestal voor wilde dieren de minder gevaarlijke pijlen die je knock out laten gaan voor een half uur. 'Nu testen.' ik liep het houten huisje weer in, ice sliep, hij had genoeg gegeten. 'Ice.' maakte ik hem wakker terwijl ik mijn pijlen pakte. De wolf werd langzaam wakker. 'Ice, jij houd van zwemmen toch?' De wolf blafte, het klopte inderdaad. Hij zwom super snel en sneller dan vissen, soms jaagde hij ze gewoon zo snel was hij! 'Kun je vis gaan jagen? We hebben alles nodig voor de reis.' de wolf blafte en liep het houten huis uit opweg naar het meer waar vele vissen inzwommen en waar ik soms jaag. Ik houd de pijl en boog in me hand terwijl ik buiten sta, plaats een sterke pijl op het touw en...schiet! Ik raak een boom. 'Yeah.' juich ik en loop naar de boom en pak mijn pijl terug. Deze boog werkt veel beter dan mijn eerste. In de avond heb ik alle spullen en heeft ice genoeg eten gejaagt. We zijn klaar om te gaan, maar wel morgen. Ik ging liggen in mijn bed en ice op zijn mand naast mijn bed en ik viel langzaam in slaap terwijl ik dacht aan morgen, wat zou er gebeuren?

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen