Hooftstuk 4

Ik adem water in en zwem snel naar boven. Ik was van de boot afgeduwd denk ik. Een groot schip vaart naast me. Ik stuur mezelf op een grote golf naar het schip. Ze sturen wat vuurballen naar me maar missen. IK stuur de golf op de boot af, en het schip valt om. Jake! denk ik maar het schip is al omgevallen en ik zit onder water. Snel kom ik boven. Ik zoek jake snel. ''jake!'' roep ik. Jake zwemt naar me toe. ''Goed gedaan.'' zegt hij. Ik schrik en zeg ''Waar is het land? En roar en snow?'' Ik maak een ijsschots en ga erop zitten om uit te rusten, jake klimt erook op. ''Aurora', zegt hij. ''Ik weet welke kant het uit is alleen is zwemmen niet een beetje te ver?'' Ik zeg ''Ik heb wel een idee.'' Ik spring van m'n ijschots af en glij uit en val voorover het water in. Dan maak ik een golf en gebruik een stuk ijzer dat kapot is van de boot als surfplank. ''We surven er heen!'' zeg ik als ik goed sta. Jake maakt ook een golf en grijpt een stuk metaal. We surven richting het eiland waar we vandaan komen. Als ik aankom val ik kapot in het zand, want we moesten eerst een strand over. Ik zeg ''Jake, hier, rusten.'' Hijg ik. Jake knikt. Ik ga zitten en vraag ''Hoe wisten ze dat ik de avatar was?'' Vraag ik terwijl ik water op mijn brandwonden stuur en ze genees. Jake gaat ook zitten in het zand. ''De echte soldaten kwamen en ze zagen er meer uit als soldaten en niet als bewoner van dat dorpje. Ze geloofden hun eerder dan ons en toen vroeg een sukkel zich af of jij de avatar was en ze zagen je tattoo, en we werden in de cel gegooit.'' legt hij uit. Ik ben helemaal genezen en zeg ''Kom op, we moeten roar en snow vinden.'' ''Dat is dichtbij hoor.'' zegt jake en we lopen naar het kamp terug roar komt op me af en snow op Jake. ''Roar!'' Begroet ik mijn tijger en krijg een lik. ''En nu?'' vraag ik als we s'avonds rond het kampvuur zitten. ''Nu moeten we rusten en slapen.'' zegt jake.
''En dan?'' vraag ik.
''Misschien kunnen we een aardmeester vinden zodat je aardsturing kan leren, maar dan moeten we wel naar het aarderijk.'' zegt jake.
''Jake,'' zeg ik rustig.
Hij zegt '''Ja, wat?''
Ik roep ''EN HOE VINDEN WE DAN EEN VUURMEESTER? EVEN NAAR DE VUURNATIE LOPEN EN ZEGGEN: HOI WIL JE ME VUURMEESTER ZIJN DAN KAN IK JE BEVECHTEN EN JE VUURHEER''
Hij kijkt me aan en haalt zijn schouders op. ''Geen idee, eerst aarde en lucht, oke? Relax, het komt goed.''
Hoe kon ik relaxen als ik de AVATAR was.?! Ik zucht en ga dan toch slapen.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen