In dit hoofstuk gaat Jake bewijzen dat de vuurnatie plannenmaakt, maar is bespioneren wel zo'n goed idee?

De volgende ochtend ben ik druk bezig met m'n spullen te pakken voor de reis. Genoeg water om te sturen nam ik mee, eten, drinken, een tent en meer spullen. Als ik klaar ben loop ik naar Roar. Roar begroet me en ik laat hem eruit. Jake komt aan met zijn ijsbeerhond snow. ''Klaar voor het bewijs?'' vraagt jake.
Ik rol met mijn ogen. ''Best, wat is het plan?'' zeg ik.
''Eerst gaan we er voor zorgen dat we op de vuurnatie lijken, dus zo'n pak aan.'' begint jake.
''En hoe komen we daar nou weer aan, slimpie?'' zeg ik.
Hij zucht. ''Gewoon, eh.. we stelen wat ofzo.'' zegt hij dan. Alsof dat zo simpel was. Maar goed, toch luister ik verder.
''Daarna komen we binnen en gaan we afluisteren bij de vergadering zaal, ik ben er eerder geweest en iedere dag om drie uur maken ze plannen.'' hij was er inderdaad eerder geweest, dus ik geloof hem. Maar ik zeg ''Als je plan faalt en wij straks in de gevangenis zitten, ga je der aan.''
Ik vraag aan roar. ''Roar, mag ik op je rijden?'' Hij zegt een soort van ja en gaat op zijn buik liggen. Als ik op z'n rug zit gaat hij weer staan. Jake zit al op snow. ''Oke, roar, aurora, volg mij en snow. Snow! Richting het vuurnatie kasteel!'' Dat kon nog wel eens een hele reis worden. Ik zucht. Maar roar en snowy zijn snel.
Na een tijd gaat de zon onder en zijn we nog vier dagen verder weg van het vuurnatie kasteel, we zijn wel in de buurt van een vuurnatie dorpje. Jake en ik maken het kamp klaar en ondertussen zeg ik. ''Stelen we straks wat vuurnatie kleren van dat dorp als de mensen slapen? Er zit vast wel iets aan de waslijn daar ergens het dorp in. ''Oke.'' zegt jake. WIj zitten goed verstopt met ons kamp. ''Kom mee.'' roep ik en loop door de poort van de stad, het is stil en de meeste slapen. ''Ik neem die!'' zeg ik en ren op een rode jurk af van de vuurnatie. Ik neem hem mee en de sieraden die er bij zijn. Ik kies ook een rode band zodat ze mijn pijl niet zien, mijn tattoo. Ik was gek genoeg de enige avatar zonder op haar armen ook pijlen, gelukkig. Even later terug in het kamp heb ik de vuurnatie kleren aan, mijn broer heeft ook rode kleren. ''Oke, kom mee.'' hij leid ons alsof hij de leider is. Ik rol met m'n ogen. Na een tijd staan we voor het vuurnatie kasteel. ''Mogen wij er in? Iemand met een hoge rang heeft ons uitgenodigd.'' liegt mijn broer, maar we komen toch binnen. ''Goed,'' fluister ik. ''Wat nu?'' Hij haalt z'n schouders op. Ik fluister ''De vergadering is al geweest geloof ik! Wat nu! We komen hier niet uit dan denk ik..'' Jake denkt na. Na een tijd zegt hij. ''We vragen het hem daar.'' hij wijst naar een willekeurig iemand. We lopen erop af. 'Is de vergadering al geweest of zijn we te laat, een hoge rang nodigde ons uit maar...'' De jongen zegt ''Die is uitgesteld naar morgen, maar een hoge rang heet die Rush?'' Jake zegt maar wat ''Ja'' De jongen zegt ''Ooh jullie zijn dus de nieuwe vuurnatie soldaten. Welkom, kom mee jullie kamer is hier..'' zegt hij en loopt naar een kamer waar op de deur staat: 65
Ik haal mijn schouders op en kijk naar jake. We lopen gewoon naar binnen, en er staan twee bedden. ''Morgen, tien uur vroeg de eerste vergadering, kom optijd.'' hij doet de deur dicht en loopt weg. Ik ga zitten op een bed. ''Dus, we zijn binnen en zogenaamd vuurnatie soldaten?'' zeg ik vragend.
Jake zegt ''Geen idee, maar ik vind het prima, nu kunnen we het plan horen.'' Ik ga na een tijd maar slapen.

Ik opende mijn ogen en zag een stenen plafond. Ik lig op een harde stenen vloer en er is een ijzeren deur. Ik schrik en kom overeind. Wat, wat is er gebeurt? Dacht ik. ''De gevangenis, maar hoe wisten ze dat ik de avatar was?'' denk ik dan. Hoe moest ik ontsnappen? Overal was steen en een ijzeren deur. Mijn hooftband ligt naast me, ze wisten dat ik de avatar was. Ik zucht en ga tegen de muur zitten. Ik hoor een bewaker praten met een andere ''En is de avatar al wakker?'' zei een stem. Een meiden stem zegt ''Nee. Maar ik had geen idee dat de avatar... Wat moet die hier?'' De jongens stem zegt ''Weet ik ook niet maar het is een bevel van de vuurheer dat alle gevangenen nu naar buiten gaan, zelfs de avatar, denk ik...'' Ik merk dat ik op een schip zit. ''Maar als de avatar er is..'' begint de meiden stem ''Kan die water sturen en ons allemaal verslaan!!!!'' ''Maar het is een bevel!'' begint de jongenstem. Ze maakten een plan wat ik niet hoorde. De deuren van alle cellen gingen open. Ik loop naar buiten uit mijn cel en er staan 5 bewakers voor me die me leiden naar buiten. Als ik buiten ben zie ik jake nergens. De bewakers zijn er nog steeds. Ik duw een weg en ren naar het water. Ik stuur het water op ze af. De meeste worden geraakt maar ééntje stuurt een grote vuurbal op me af en raakt voor ik kan ontwijken. Ik voel heel veel pijn of ik in de brand sta en dan word het rood voor me ogen en dan zwart.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen