Toen Lysanne haar fiets rond etenstijd tegen de boom op de stoep aanzette, voelde ze toch een warmte door haar lijf. Dat kon misschien komen door het najaarszonnetje en de twee rosé die ze had gehad, maar ook de beginnende vriendschap tussen haar en Ella, Emily en Merel droeg eraan bij. Uiteindelijk hadden ze haar zelfs nog uitgenodigd voor het festival op vrijdagavond.
      En dat allemaal door Lukan - ook al wist hij dat zelf niet.
      Hij had haar nog een berichtje gestuurd en die had ze uitgebreid met de meiden besproken, en ze hadden haar er zelfs van overtuigd dat ze hem moest vragen om ook mee te gaan naar het festival. Na even twijfelen had ze dat gedaan en nu was ze in afwachting op zijn reactie.
      Ze stopte de deur in het slot van de voordeur en liep toen naar boven, naar hun appartement. Een heerlijke geur van knoflook en ui begroette haar toen ze naar binnen liep. Ze hoorde mensen lachen en niet veel later zag ze in de keuken Aimee en Floor boven een pan hangen.
      Floor draaide zich geschrokken om toen Lysanne hen begroette, maar herstelde zich al snel weer en begroette haar vriendin met een glimlach. Aimee begroette haar ook, maar bij haar bleef de lach achterwege.
      ‘Wat fijn dat jullie al aan het koken zijn,’ zei Lysanne oprecht dankbaar.
      ‘Ik hoop dat het gaat smaken. Aim heeft net een halve pot Italiaanse kruiden in het gerecht gegooid.’ Floor gniffelde.
      ‘Het wordt in ieder geval niet flauw,’ zei Lysanne grinnikend, maar ze kreeg alleen een geïrriteerde blik van Aimee toegeworpen.
      Hoewel de kater al een stuk minder was, had Lysanne niet veel zin in de sneren van Aimee die er ongetwijfeld zouden komen als ze zich met het eten bemoeide, dus ging ze op de bank zitten (en al niet veel later liggen) en pakte ze haar mobiel.
      Haar hart bonsde in haar keel toen ze zag dat Lukan gereageerd had.
      Een festival klinkt goed! Ik ben erbij, leuk!
      Hij wilde mee! Haar mondhoeken trokken omhoog toen ze haar mobiel vergrendelde en toen weer ontgrendelde, om te zien dat er nog een berichtje van hem binnengekomen was.
      Jij helpt me wel om mijn sociale kringen te vergroten. Dankjewel 😚
      Haar wangen begonnen te gloeien en ze wilde reageren toen ze uit haar gedachten werd gehaald door wederom een schaterlach uit de keuken. Deze was afkomstig van Aimee. Lysanne kon zich niet herinneren dat ze haar ooit zo erg had zien lachen, maar Floor haalde die kant in haar naar boven.
      Lysanne liet haar blik even van haar telefoon naar haar vriendin gaan. Ergens knaagde nog steeds dat schuldgevoel, omdat Floor Lukan eerst had gezien. Ze was zo enthousiast over hem geweest die eerste keer dat ze elkaar spraken…
      Maar ze kon dat maar beter loslaten. Floor had gisteravond gezegd dat ze geen oogje op hem had. Als ze die al had gehad, dan was dat nu klaar. Lysanne had gevraagd of ze boos was, en ze had gezegd dat ze dat niet was. Als Floor het los had gelaten, kon Lysanne dat beter ook doen. En ze deed niks achter haar rug om - ze zou haar heus vertellen dat Lukan ook naar het festival kwam. Ze konden er maar beter niet iets te groots van maken.
      Dus pakte ze haar mobiel en typte ze een berichtje, die ze met een brede glimlach op haar gezicht naar hem stuurde. Een glimlach die de rest van de avond op haar gezicht bleef staan en zelfs door Aimee’s vervelende opmerkingen niet verdween.

Reageer (3)

  • Vanparys

    Lysanne nooooooooooooooo

    4 dagen geleden
    • Caverna

      🫣

      Also: ik heb ineens 8 nieuwe priveberichten met reacties van jou haha. Dus je kunt ze nu ook van mij verwachten ^^

      4 dagen geleden
    • Vanparys

      HAHA, ik dacht net al toen ik Q opende hahaha

      4 dagen geleden
  • Elentiya

    Do wonder how this goes... Maar zo mooi geschreven ook weer!

    1 week geleden
  • Dillinger

    Hmmm. Benieuwd waar dit naartoe gaaat :Y)

    1 week geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen