Whatdoyouguysthinkaboutit?
Again: Begin is BORING bij mij.

Katja werd gelijk wakker, snel keek ze naar de wekker. Twee uur. Misschien kon ze nog snel naar het adres, haar ketting halen en terug snellen. Sascha let vaak op haar ketting, als ze merkt dat die weg is zal ze het gelijk merken. Katja opende het raam van haar kamer, ze klom er door heen en landde gemakkelijk op vier 'poten,' zoals een kat op de grond. Haar kamer was op de tweede verdieping, dus ze was blij dat ze dit haalde. In één sprong sprong ze op het hek van de achtertuin en eraf. Zoiets kon ze altijd al, maar ze hoefde het nooit te gebruiken en niemand wist het. Ze was een beetje zoals Spotje, een kat. Ze herinnerde het adres en belde aan. Een jongen kwam aan, de zilverharige. Katja was verbaast, dit had ze niet verwacht! 'Ik weet het,' zei hij. 'Maar je bent speciaal, geloof dat nou maar. Ik ben ook speciaal, ik kan in dromen springen en mensen helpen. Dit mag je niet vertellen, dan kan het fout gaan, en dan kan ik je ook niet vertellen over je speciale 'krachten,' Goed?' Katja geloofde er weinig van, maar als ze er overna dacht eigenlijks ook wel weer. 'Goed, kun je me dan mijn ketting geven en vertellen over mijn speciale krachten?' 'Je krachten kan ik niet in één keer vertellen, je moet zo naar school, toch?' Katja knikte en de jongen hield haar ketting in zijn hand. Katja pakte het aan en deed hem om. 'Kun je me dan wel een ding vertellen? Je naam?' De jongen knikte. 'Ik ben Callum.' 'Ik ben Katja.'
Toen Katja thuiskwam was het al vijf uur en de zonnestralen waren al langzaam te zien. De sterren vervaagden en Katja had geen tijd meer om te slapen. Toen ze terug in haar kamer kwam hoordde ze haar wekker en zette die af. Ze raakte de zilveren ketting aan. 'Jou raak ik nooit meer kwijt,' fluisterde ze. Ze kleedde haar om en ging douchen, op school was ze heel erg moe en na school ging ze ook gelijk slapen, nadat ze dubbel haar huiswerk had gemaakt omdat ze het gister vergeten was.
De volgdende dag was het woensdag. Ze was eigenlijks van plan naar Callum te gaan, maar Sascha wou met haar naar een of andere plek. Ze had al een hele tijd niks meer gedaan met haar beste vriendin, dus ze kon geen nee zeggen. 'Waar gaan we naar toe?' vroeg Katja toen ze er heen aan het lopen waren. 'Ben je dat nu al vergeten? We gaan naar de biosscoop er is een nieuwe 3D film, en daarna gaan we naar het winkelcentrum voor kleding en daarna nog naar een snackbar! We doen heel weinig met z'n twee, weetje.' antwoordde haar vriendin heel erg snel. Katja knikte alleen maar en vertelde dat dat goed was. Even later stonden ze voor de bioscoop. Katja keek op de grote klok van de stad. Het was 2 uur, normaal was ze dan net uit school, maar ze had de laatste twee uur vrij. 'De film heet Fake Eye, True Heart.' legde Sascha uit. 'En iedereen wil hem zien! Snel hij begint al over tien minuten!' Katja werd meegetrokken de bioscoop in nadat Sascha twee kaartjes had gekocht. Het licht ging uit en de film begon. De film ging over een jongen met maar een oog. Hij loog eerst tegen iedereen dat ie echt was, maar zijn beste vriend kwam erachter, en niemand mocht hem meer, en toen vertelde hij dat hij er spijt van had en dat hij geen twee ogen nodig had om vriendschap te hebben, etc, etc etc. Na een uur was de film klaar, en Katja werd gelijk met Sascha meegetrokken naar het winkelcentrum en onderweg kletsten ze over de film. Toen ze daar waren kocht Katja alleen een nieuw T-shirt. Ze had meer zin om naar Callum te gaan, ook al was dit leuker, ze moest hoe dan ook weten wat haar krachten waren.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen