Mijn complimenten voor jullie punten, heel goed gedaan! Ik heb een kleine beoordeling waarin goede punten en eventuele verbeterpunten bij staan. Ik heb ook eigen mening er bij gezet, maar ik heb er op gelet bij de puntentelling dat deze niet zo meetellen.
Ik heb alleen nog twee vragen voor jullie allemaal:
      - Hoe zijn jullie in het maken van banners?
      - Zijn er mensen die moeite hebben met het fenomeen ‘photoshopping’. (voorbeeld 1 en voorbeeld 2)
Als er onduidelijkheden zijn over je punt, of over de beoordeling, hoor ik dat graag, maar weet ook: ik ben ook maar een mens. En wil je dit alsjeblieft, of persoonlijk tegen me zeggen, of in het topic? (Ook over de twee vraagjes, aub.)


Michelle:
In het geheel vind ik dit een hele mooie cover. Je hebt mooie plaatjes gebruikt, die ook goed bij elkaar passen en het ‘krasserige’ effect, vind ik ook mooi. Ik krijg alleen niet echt het gevoel dat je iets met de ‘tip’ hebt gedaan. Ik weet niet of het duidelijk was, maar dit verhaal gaat toch meer over vrijheid, onafhankelijkheid van een vrouw en liefde, dan over de oorlog. Ik was niet heel duidelijk (ik geef mensen graag de vrijheid om hun eigen creativiteit te verwerken), maar probeer misschien meer hints uit ‘aanwijzingen’ te halen.
Verder moet ik ook nog zeggen dat je het heel netjes hebt afgewerkt.
Cijfer: 8.7

Aniek:
Ik vooral zeggen dat ik je achtergrond érg mooi vind. De mensen gemixt met het muziekblad is érg goed gelukt. Mijn complimenten. Alleen de roos en het meisje vind ik een beetje raar uitgerekt. Ze zijn goed uitgeknipt en erin gezet, dat zeker, maar ze zijn een beetje ‘breed’. Verder vind ik ook niet echt dat de titel ‘eruit springt’. Hij is mooi en de achtergrond met lichtjes is goed, maar ik had een ander lettertype gekozen voor het ‘uitspringerige’ gevoel.
Een goede inzending, probeer goed aan de afwerking te denken.
Cijfer: 7.8

Lizz:
Ik vind het heel mooi hoe je met deze cover bent omgegaan. Je hebt de achtergrond héél basic gemaakt en verder heb je de ‘titel’ heel erg op de voorgrond gezet. Heel simpel, maar toch heel mooi. Alleen zonde dat er Fotowedstrijd staat in plaats van Fotobewerkwedstrijd.
Goede inzending!
Cijfer: 9.2

Elle:
Allereerst moet ik zeggen dat ik het heel mooi vind dat je alleen met getekende plaatjes werkt. Zo houd je het naar mijn idee mooi in evenwicht. Ik vind het alleen zonde dat de vrouw die op de voorgrond staat zo ‘doorzichtig’ is. Je ziet de andere plaatjes er namelijk best goed doorheen, wat voor mij nogal storend is. Ik vind de huisjes mooi sfeer geven, maar ik kan niet uit deze cover halen dat dit een verhaal is over liefde en vrijheid. (Dat leek me tenminste uit de proloog te halen.)
Nog een klein puntje: probeer je titel de volgende keer nét iets duidelijker te maken. Hij verschuilt zich namelijk een beetje in het gras, waardoor je er bijna overheen kijkt.
Al met al een mooie cover, maar probeer hem goed af te werken en let goed op de aanwijzingen.
Cijfer: 7.7

Indra:
Je hebt leuke plaatjes uitgezocht en ik vind de collage-indeling heel mooi. Ik vind het ook erg leuk dat je ‘omslagtekst’ ook aan de cover toegevoegd. Het is niet eens storend en het past er heel mooi bij. Ik vind het alleen dat de titel er voor niet uitspat. Hij is wel op de voorgrond, maar hij komt heel rustgevend op me over. Probeer de volgende keer goed op de eisen te letten. Verder vind ik het een hele leuke cover, alleen jammer van de titel.
Cijfer: 8

Justine:
Mooie cover. Ik zie de choas van Youé’s leven er heel goed in. Ook zie dat het niet vrolijk is, ook al heb je wel aantal lichte effecten gebruikt, goed gedaan. De roos vind ik er ook heel mooi in verwerkt. Ik moet alleen wel zeggen dat ik plaatje niet helemaal kan plaatsen: het meisje. Is ze verward? Wil ze niets meer weten van de wereld omdat er teveel problemen zijn? Ik vind het wel mooi, maar ik weet niet hoe ik zelf moet plaatsen (alsin het verhaal). Ik moet zeggen dat de roos met de handen perfect gekozen vind (als bedenker van dit verhaal), en de maan ook, maar alleen dat meisje kan ik niet helemaal plaatsen. Verder: mooie cover, goed gedaan!
Cijfer: 9.1

Joy:
Leuke cover, maar ik vind hem niet zo goed afgewerkt. Je ziet namelijk nog best goed overgang van het meisje op de piano en de roos. Als dit nog niet zo goed werkt, zou ik eerst simpeler proberen, want dat is echt zonde. Ik vind het wel al heel goed geprobeerd hoor, de piano is namelijk al behoorlijk verborgen in de roos, maar de afwerking is niet echt goed, om heel eerlijk te zijn. Ook de cover springt er niet echt goed uit. De kleur is voor mij wel goed, maar ik had een duidelijker lettertype gebruikt.
Ik vind het een goede inzending, maar let goed op je afwerking.
Cijfer: 7.4

Noa:
Het is een leuke cover, maar ik moet zeggen dat ik niet weet of dit nou een passende cover is voor een fotobewerkwedstrijd. Je hebt één van de technieken laten zien (knippen en plakken), maar ik moet zeggen dat het bij de roos niet goed is afgewerkt.
Verder had ik ook nog erbij gezet dat er nog ergens door Sofie bij moest.
De tip die ik je kan geven is: lees goed de opdracht door, want ik weet niet of je deze helemaal begrepen hebt.
Cijfer: 6.2

Femke:
Ik vind een mooie cover. De titel is mooi en de sfeer is een beetje mysterieus, maar niet te duister. Het enige wat ik zonde vind, is je de huisjes. Ze staat heel mooi en je hebt ze onderaan goed bewerkt, maar de bovenkant is een beetje vreemd. De daken zijn namelijk verborgen onder de wolken, wat er erg vreemd uit ziet. Het ziet er allemaal goed uit, behalve die daken. Het enige wat ik mis, is de sfeer van het verhaal. Ik kan namelijk niet echt uit deze cover opmaken wat dit verhaal inhoudt. Jammer, maar wel goed gedaan!
Cijfer: 7.8

Nynk:
Mooie cover, mooie plaatjes, het zit allemaal heel mooi in elkaar. De titel springt er mooi uit, in ieder geval mooie, maar toch opvallende letters en hij krijgt meteen mijn aandacht. Ik vind het ook leuk dat je de rand met een ringband versiert hebt.
Goed inzending ^^
Cijfer: 9.3

Sarah:
Oh, wauw. Dit vind ik echt heel mooi gedaan. Ik vind het heel mooi gekozen, ook de kleuren. Het bruin, wat voor lijkt alsof het niet goed gaan, maar het licht lijkt op een zonsondergang/zonsopgang, wat iets als ‘een nieuw begin’ betekent, lijkt me. De roos staat mooi op de voorgrond, maar dat deze deels gemengd is met de achtergrond, stoort niet. Ook het lettertype van de titel vind ik erg mooi.
Goed gedaan!
Cijfer: 8.9

Tara:
Dit vind ik heel mooi gedaan. Je hebt heel goed met de sferen gespeeld, pluim! Je hebt mooi gespeeld met alle effecten. De titel is mij alleen net iets té onduidelijk. Ik had, als ik jou was, een andere kleur gepakt, omdat deze een beetje verschuilt achter alles. Maar verder vind ik alles heel mooi gelukt. Goed gedaan!
Cijfer: 8.4

Nathalie:
Het is een mooie cover, maar ik vind hem een beetje druk. De versiering is mooi, de plaatjes zijn mooi gekozen, maar er is mij veel beweging in de cover. Dit is persoonlijke voorkeur, ik zal hier vrijwel geen rekening mee houden met de puntentelling.
Ik vind je plaatjes allemaal wel mooi, maar ik snap alleen het meisje niet helemaal. Wat doet ze, wat is er met haar?
Ik moet wel zeggen dat ik de versiering aan de rand erg mooi vind. Ik vind deze ook erg goed passen bij het idee van het verhaal. Het maakt het een beetje mysterieus.
Het is een goede cover, dat zeker, maar er zitten een aantal losse eindjes in.
Cijfer: 8.6

Evelien:
Ten eerste: het banner-idee is heel goed gelukt, mijn complimenten daarvoor. Verder vind ik het hele leuke ‘beeldspraak’ wat je daar hebt gedaan. Erg origineel. Verder moet ik zeggen dat je de cover heel simpel hebt gehouden, wat best fijn is, omdat de tekst het verder helemaal afmaakt.
Goed gedaan!
Cijfer: 9.6

Reageer (6)

  • Escritura

    1. Yup
    2. Probably... Misschien, nog nooit geprobeert. :'D

    1 decennium geleden
  • Valkyries

    Vraag 1: Dat moet geen enkel probleem zijn - normaal gezien :'D
    Vraag 2: Dit moet ook redelijkerwijs lukken ^_^

    1 decennium geleden
  • Memoria

    1: Dat moet wel lukken
    2 : Nog nooit geprobeert, dus ik weet niet hoe moeilijk het is. ;3

    1 decennium geleden
  • Oneira

    1: Denk ik niet.
    2: Kan ik denk ik ook niet

    1 decennium geleden
  • Emrys

    Hmm een banner maken zou me nog wel moeten lukken maar photoshopping heb ik om eerlijk te zijn nog nooit geprobeerd.

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen