"BECAUSE ANY FRIENDSHIP WAS A PATH AND PATHS ALWAYS LED ELSWHERE."
T H E G A M E
Black Chalk werd voor het eerst gespeeld in 1967. Tien eerstejaarsstudenten hebben het spel samen ineen gestoken en het gehele spel neergeschreven in een dagboek. Black Chalk heeft in totaal vijftien slopende jaren geduurd voordat er een winnaar uit de bus kon komen. Geen enkele andere student was op de hoogte dat het spel gespeeld werd.
Elke zondag komen de studenten samen in de speelkamer [dit is een kamer van een van de studenten]. Ze spelen een kaartspel en daarna een dobbelsteenspel. De verliezer krijgt een consequentie opgelegd door de andere spelers. Dat kan gaan van 'ren een rondje naakt door het gebouw' tot 'bedrieg je vriendin'. De consequentie dient uitgevoerd te worden voor de volgende ronde start. Elke zondag start een nieuwe ronde; ze hebben dus één week de tijd. Elke ronde worden de consequenties zwaarder. Uit het spel stappen kan elk moment, maar dan krijg je slechts de helft van je inzet terug. Als je nog een consequentie voor de boeg hebt, krijg je niets van je geld terug. Ook het verklappen waarom je een bepaalde consequentie aan het uitvoeren bent of het vertellen aan anderen dat je Black Chalk speelt, leidt onherroepelijk tot verwijdering uit het spel (ook hier kreeg je je geld niet terug).
Het doel van het spel is simpel: blijf als enige nog over in het spel en win de pot. Wie kan het langst de mensonwaardige consequenties volhouden? Wie is het moeilijkst te breken? Maar belangrijker nog; hoever ga jij om je vrienden te breken? In 1967 is een van de deelnemers tragisch tot zijn einde gekomen door het spelen van Black Chalk. Eén ding is duidelijk: als je van een twintig meter hoge toren valt, ben je op slag dood. De vraag rest zich alleen of hij echt gevallen was. Wie zal het de nieuwe studenten vertellen dat hij misschien een duwtje in de rug had gekregen of dat hij uit pure waanzin zelfmoord had gepleegd? Wie zal hen een halt toe roepen voordat het te laat is?
I N F O R M A T I O N
S P E L V E R L O O P
Elke zondag (in het verhaal) wordt er een ronde gespeeld door de studenten. Om uit te maken wie de verliezer zal zijn, gebruiken we een randomgenerator om het eerlijk te laten verlopen. Via random.org moet iedere deelnemer 7 kaarten trekken uit één dek kaarten ( directe link). Wees eerlijk en doe dit maar eenmaal! Het aantal punten wordt als volgt berekend: aas = 15, 2 tem 9 = de waarde van het getal zelf, boer = 11, koningin = 12 en koning = 13. Overwegend meer harten = score delen door twee. Overwegend meer schoppen = de waarde van de hoogste kaart erbij optellen. Overwegend meer ruiten = score verdubbelen. Overwegend meer klaveren = de waarde van de hoogste kaart aftrekken. Bij een ex aequo verandert er niets aan je score. Het liefst heb ik graag dat je even een screenshot van je kaarten in het praattopic dropt, zodat het overzichtelijk is.
Voor het tweede deel van het spel moet iedere deelnemer via random.org vijf dobbelstenen rollen ( directe link). Speel ook hier eerlijk en maar één keer! Het aantal punten wordt als volgt berekend: het aantal totaal ogen wordt met elkaar opgeteld. Tweemaal hetzelfde getal = de helft van de score erbij optellen. Twee keer tweemaal hetzelfde getal = score verdubbelen. Drie keer hetzelfde getal = score delen door twee. Vier keer hetzelfde getal = score vervierdubbelen. Vijf keer hetzelfde getal = score vervijfdubbelen. Indien je de combinaties 1, 2, 3, 4, 5 of 2, 3, 4, 5, 6 hebt, krijg je respectievelijk 75 of 100 punten. Ook bij de dobbelstenen is een screenshot verplicht. Wees eerlijk en speel maar één keer. (Je kan het kaartspel en het dobbelstenenspel in één keer doen)
De winnaar is degene met de meeste punten in totaal. De verliezer is degene met het laagst aantal punten. De winnaar krijgt de uiteindelijke eindbeslissing over de consequentie voor de verliezer. In totaal zijn er drie verliezers: de grote verliezer, de verliezer, de pechvogel. Er zijn in totaal ook drie winnaars: de gouden winnaar, de runner up en de geluksvogel. De Gouden winnaar krijgt de eindbeslissing over de grote verliezer, de runner up over de verliezer en de geluksvogel over de pechvogel. De consequentie van de grote verliezer moet zwaarder zijn dan die van de pechvogel.
D E C O N S E Q U E N T I E S
De consequenties worden in groep besproken. De verliezers mogen niet aanwezig zijn bij dit overleg. Moest de groep er niet over eens zijn welke consequentie er zal volgen, krijgt de winnaar het voorrecht om de knoop door te hakken. Onthoud dat de consequenties niet onmogelijk mogen zijn, geen blijvende lichamelijke letsel mogen teweegbrengen of rechtstreeks tot de dood mogen leiden van de persoon in kwestie of van andere personen (enkele voorbeelden van slechte consequenties: door vuur lopen, van x-aantal meter springen zonder beveiliging, een kangoeroe vangen in Australië, iemand omverrijden).
De consequenties kunnen ook in het praattopic besproken worden, om de RPG vlotter te laten verlopen.
V E R L I E Z E N E N W I N N E N
Omdat dit een RPG is, zullen onze personages niet verliezen of winnen (tenzij je liever uit de RPG stapt, dan zal je personage uit het spel gaan). Probeer het wel gewoon realistisch te houden: als je personage een hoogteparcour moet afleggen, terwijl hij/zij hoogtevrees heeft, zal dit niet vlot verlopen. Onthoud dat deze RPG niet draait om het winnen, maar om het spelen van het spel. (je personages zullen liefst wel willen winnen, maar ik bedoel dat je het niet te perfect moet schetsen)
D E C A M P U S
Oxford University is één grote universiteit die bestaat uit verschillende colleges. Elk college heeft zijn eigen gebouw en die kunnen wel kilometers van elkaar verwijderd zijn. Het is de studenten vrij te kiezen van welk college ze lid willen zijn, aangezien je alles doet in je college; de slaapruimtes zijn bij elkaar, de eetruimte, activiteiten, etc. De lessen zelf verlopen wel gemengd met andere colleges.
Aangezien onze personages één vriendengroep vormen, zitten ze in hetzelfde college: The Queen's college. Iedereen heeft zijn eigen kamer, maar ze kunnen geregeld samenkomen in iemands kamer, of in de collectieve ruimtes.
"YOU DID NOT COME THIS FAR TO WALK AWAY WITHOUT THE VICTORY."
|
I N T RO
Acht tweedejaarsstudenten van Oxford vinden een oud boek waarin het spel 'Black Chalk' wordt beschreven en besluiten het spel na te spelen. De inzet is maarliefst drieduizend euro, maar de consequenties van het spel worden persoonlijker, gevaarlijker, confronterender en algauw ontdekken de studenten dat niet alleen drieduizend euro op het spel staat, maar dat ook hun vriendschap in gevaar is. Hoever ga jij om een spel te winnen?
November 2017, Oxford University. De start van het einde van hun vriendschap.
Lees eerst alles goed door!
(Based on Black Chalk)
"I WILL WIN
NOT IMMEDIATELY
BUT DEFINITELY"
R O L E S
— User | Role | Status | Page
[5/5]
— Saetre | Camilo Rodriguez | Richie Rich | 1.2
— Campeon | Roman Damario Montana | Latino Fuckboy | 1.3
— Hoodini | Zeke Marion Buckly | The Non-nerd Gamer | 1.2
— Tad | Max Benard | The Quiet One | 1.6
— Vaiana | Elijah Raphael Oakley | The Vampire | 1.5
[5/5]
— goud | Alice Precious Caldwell | Dramaqueen | 1.2
— Sobral | McKenna Allison Sparrow | The Journalist | 1.3
— Gadot | Lola Hamilton | The Doll | 1.3
— Meraki | Ellis Sophia Callas | Nightowl | 1.4
— Gareth | Nerys Clifford | The perfectionist | 1.3
I N V U L L I J S T
— Naam
— Leeftijd (+ verjaardag)
— Studie (waarom?)
— Status (waarom?)
— Karakter (minstens vijf positieve en vijf negatieve eigenschappen en verdere toelichting)
— Uiterlijk (roots, lichaamsbouw en kledingstijl)
— Geschiedenis (familie, kinderjaren, hobby's en vrije tijd)
— Extra (angsten (minstens drie), dromen, talenten, allergieën, (jeugd)trauma's, gewoontes, verslavingen)
(— Relaties (pas als de rol is goedgekeurd, onthoud dat iedereen met elkaar bevriend is!))
R U L E S
— Reserveren kan, maar het is geen garantie op een rol, omdat het niet eerlijk is voor mensen die te laat waren om te reserveren. Je doet pas mee als je rol is goedgekeurd (= helemaal af is en voldoet aan de vereisten) en tussen de rollen staat. Let op! Er zijn maar zes rollen beschikbaar, dus wees snel (drie mannelijke en drie vrouwelijke).
— Eén personage per persoon
— Perfecte personages worden afgekeurd, houd het realistisch
— Er is geen minimum aantal woorden voor een post, maar we schrijven allemaal in de derde persoon, verleden tijd
— Gelieve bovenaan de post volgende dingen te zetten: Locatie — Met wie — Actie (— Gemoedstoestand — Kleding)
— OOC in het praattopic
— Enkel ik (Qing, goud) maakt nieuwe topics aan, tenzij anders aangegeven
— Vragen en kritiek zijn altijd welkom (:
T O P I C S
— Rollentopic: Uno
— Praattopic: Uno
— Speeltopic
|