• Hooi!

    Hier een topic voor alle chocolade liefhebbers! Of je nou jong, oud, klein, groot of wat dan ook bent, je bent welkom, want chocolade is voor iedereen. Oké ik lieg. Het is van mij, maar jullie mogen wel meepraten en kwijlen erover!

    Lovers:
    MonChevy | Kelly het chocolademonster
    Nishinoya | Romi de über-chocoladeliefhebber
    Assassin | Nikki het buenootje
    Fictionalworld | Vera de pure chocoladetablet
    Kelmeckis | Kim het chocolademelksnorretje
    Erlebnis | Erieka de melkchocoladepraliné
    Litten | Wolfram de papperige brownie
    Debbaut | Jarne de chocoladepolitie
    Sahariel | Khezef de Nutellakoning
    BuizeI | Lies de chocotoffer

    Chocoladerecepten:
    Reese's van Kelly:


    (de mijne zijn hartvormig en wat slordig, maar dit is de eerste keer dat ik ze gemaakt heb c: )
    Voor zes Reese's(ongeveer):
    100/150 gram bruine chocolade(witte Reese's uiteraard met witte chocolade en het liefst smeltchocolade). Dit verhit je in een kom au bain marie op (dit betekend boven een pan gevuld met water op het vuur). Je voegt een klein klontje boter, ongeveer twee theelepels, toe aan de chocolade. Zodra alles gemengd is heb je als het goed is een wat stevige massa van chocolade, zo niet is dat niet erg, moet je alleen wat langer opstijven. Alle chocolade verdeel je over zes muffinbakjes op de bodem en tikt het even goed af. Daarna zet je de bakjes in de koelkast tot de chocolade hard genoeg is. Vervolgens doe je in ieder bakje in het midden van de chocolade een theelepeltje pindakaas, het liefst eentje zonder stukjes(ik heb de pindakaas van het merk Skippy), en druk het een beetje aan. Hou de pindakaas wel van de randen af. Vervolgens smelt je weer 100/150 gram chocolade met wat boter en giet je dat in elk bakje over de pindakaas heen en tik je de chocolade glad, doormiddel van het bakje op het aanrecht te tikken, zodat er geen luchtbelletjes ontstaan. Nu laat je de Reese's minimaal 1 uur in de koelkast hard worden en smullen maar!

    [ bericht aangepast op 17 aug 2016 - 14:30 ]


    Egal was kommt, es wird gut, sowieso. Immer geht 'ne neue Tür auf, irgendwo.

    Kelmeckis schreef:
    (...)

    Daar ga ik achter komen. Wat lief van haar, mijn moeder haalt wel eens de namaak m&m's van de Lidl(zo noemen wij ze, ze heten Big Hits, volgens mij) voor mij.

    Maar vind je nog een andere ook lekker?


    Voor milka kan je me altijd wakkermaken. Maar het enige wat ik verschrikkelijk vind is rozijnen in chocolade. Heb jij een favoriet?

    Maar het ergste is bij mij de warme chocomel. Of het nou zomer of winter is. Ik wil chocomel. Iemand hier ook last van?


    Doing what you like is freedom, liking what you do is happiness.

    Adelyna schreef:
    (...)

    Voor milka kan je me altijd wakkermaken. Maar het enige wat ik verschrikkelijk vind is rozijnen in chocolade. Heb jij een favoriet?

    Maar het ergste is bij mij de warme chocomel. Of het nou zomer of winter is. Ik wil chocomel. Iemand hier ook last van?


    Oreo hoewel die met Daim er in ook heel lekker is. Chocolade met hazelnoten en rozijnen vind ik juist lekker.

    Ja, gezien mijn bijnaam boven aan het topic. Ik ben op vakantie geweest naar Madeira, bij temperaturen boven 20 graden zat ik warme chocomel te drinken. Ik vond het niet zo raar, mensen drinken bij die temperaturen ook koffie en dat is ook warm.


    Physics is awesome