• GHISLAINE


    Name
    Ghislaine Voss is de naam die op haar geboorteakte staat.
    De achternaam heeft zij van haar menselijke vader gekregen.

    Bekenden noemen haar veelal Laine.

    Ghislaine's ware naam luidt Cerridwen Var Asterallyn — een naam die, wanneer gekend en gesproken door eender wie, directe controle geeft over de half fae. Deze neemt Laine als het aan haar ligt dan ook mee in het graf.

    g•EE•lane — (vredes)belofte
    Age
    21 (63)
    Laine is in faerieland geboren — waar de tijd anders verstrijkt. Ze was een peuter toen haar moeder haar bij haar vader op de stoep zette. Deze heeft die bewuste dag aangehouden als haar verjaardag: 7 maart.
    Ze heeft het voorkomen van een jonge dame, maar heeft inmiddels al 63 kaarsjes uitgeblazen.


    Extra
    Likes
    Candy ✰ Suiker ✰ Muziek ✰ Romcoms ✰ Dieren ✰ Magie ✰ Boeken ✰ Musicals ✰ Raadsels ✰ (Faerie)wijn ✰ Dansen ✰ Seks ✰ Plagerijen ✰ Verzamelen ✰
    Dislikes
    Kou ✰ Overeenkomsten/Contracten ✰ Niet kunnen liegen ✰ Onbeschoftheid ✰ Lange stiltes ✰ Discriminatie ✰ Dierentuinen ✰ Politiek ✰ Koken ✰ Auto's (wagenziekte)



    ‘Are you decent?’
    Well, not morally, but I'm wearing pants if that's what you're asking.




    Personality
    Kent geen schaamte ✰ Optimistisch (vergeet hierin soms dat niet iedereen onsterfelijk is en dat dingen vreselijk mis kunnen gaan) ✰ Sluw little thing ✰ Egoïstisch (niet opzettelijk) ✰ IJdel (steekt niet onder stoelen of banken dat een goed voorkomen belangrijk is, evenals klederdracht en persoonlijke hygiëne) ✰ Geraffineerd (lijkt niet altijd even intelligent over te komen, maar vergis je niet: Laine weet 9 van de 10 keer heel goed waar ze mee bezig is) ✰ Ongeduldig ✰ Sociaal ✰ Loslippig (praat gemakkelijk, maar laat hierin weinig los) ✰ Wraakzuchtig (jaag je haar tegen je in het harnas, zal deze fae je geheid terugpakken) ✰ Dol op klein leedvermaak (geen grote sadist) ✰ Theatraal ✰ Gevoelig ✰ Zorgzaam (op haar manier) ✰ Ondeugend ✰ Verhalenverteller ✰ Gevat ✰ Complimenteus ✰ Meestal all bark & no bite (meestal) ✰ Te nieuwsgierig voor haar eigen goed ✰ Romanticus ✰ Sloddervos (maar lijkt toch altijd te vinden wat ze nodig heeft)
    Appearance
    Laine is een 165 centimeter lange lust voor het oog. Haar lokken hebben een bijna sneeuwwitte kleur, wat duidelijk is af te schuiven aan haar fae erfgoed. Hoewel zij verrassend lichtvoetig en gracieus beweegt, zijn haar lichaamsvormen duidelijk menselijk. Waar de fae namelijk fijn van bot zijn (tegen het magere aan) en voornamelijk scherpe hoeken en weinig rondingen kennen, is Laine voluptueuzer in omvang en heeft zij een rond gezichtje.
    Haar ogen zijn hierin de grote mix: ze heeft niet de topaaskleurige irissen van haar moeder, noch de donkerbruine kijkers van haar vader — maar een groenblauwe variant die dankzij haar zongekuste huidskleur extra naar voren komen.
    Een grote weggever voor Laine zijn haar oren, welke lichtelijk uitlopen tot een punt. Ook draagt zij een indringende geur van sinaasappel en bloesems met zich mee — ongeacht de parfum die ze er overheen spuit of de zeep die ze gebruikt.
    Laine heeft een natuurlijke aantrekkingskracht, maar deze is aanzienlijk subtieler dan bij volbloedige fae het geval is.

    Fairy roses, fairy rings, turn out sometimes troublesome things




    Creature
    Ghislaine is half mens half fae. Technisch gezien valt haar moeder onder de High Fae, wat betekent dat zij er menselijker uitziet dan de rest van de faesoorten.

    Van haar moeder heeft Laine niet alleen wat uiterlijke kenmerken gekregen. De halfbloed zou geen leugen kunnen vertellen als haar leven er vanaf zou hangen. Wel kan zij woorden als geen ander verdraaien en zijn halve waarheden en indirecte antwoorden in haar geval veel voorkomend. Want hoewel faeries niet kunnen liegen, maakt dat nog geen eerlijke figuren van ze. Daarnaast zijn de welbekende faerie bargains ook op haar van toepassing. Denk tweemaal na voor je een deal aangaat met de blondharige — want deze verbale afspraken zijn bindend, of zij dit nu wil of niet, onbreekbaar. Liegen tegen haar is ook geen goed idee, want leugens lijkt ze letterlijk te kunnen ruiken.

    Ze heeft een moeiteloze affiniteit met muziekinstrumenten en dans. Dans je met Laine, of op haar muziek, zul je vinden dat je niet meer kunt stoppen tenzij zij dat doet.

    Ghislaine verouderd op een zeer sloom tempo, lijkt het. Doordat ze is geboren in faerieland, in de Court waarin haar moeder als hoveling leeft, lijkt haar lichaam die tijd te hebben geadopteerd. Ze is niet onsterfelijk, maar zelden wordt zij ziek. Een andere bijkomstigheid hiervan is dat Laine amper hoeft te eten of drinken, en aan het meeste menselijke voedsel zit voor haar weinig tot geen smaak. Enkel mierzoete drankjes en snacks zijn daadwerkelijk aanlokkelijk voor haar. Hierom is zij ook verslaafd aan (faerie)wijn en fruit dat uit het voor haar verboden land komt.

    Hoewel Laine er verder geen spectaculaire krachten op na heeft gehouden, kan zij wel glamours gebruiken. Dit is een lichte soort magie die dingen kan verbloemen, anders laten lijken dan wat ze zijn (zoals de portalen ook worden gemaskerd in de mensenwereld, bijvoorbeeld, maar ook keien in goud veranderen), of dingen/personen juist volledig onzichtbaar maken. Dit kost niet bijzonder veel energie, wel oefening en concentratie, en is in haar geval ten alle tijden tijdelijk.
    Glamour kan ook worden gebruikt in spraak, en wordt het makkelijkst toegepast op mensen: je kunt anderen ermee laten doen en geloven wat je wil. Sterkere wezens kunnen zich hier over het algemeen beter tegen verzetten.

    Ghislaine is iets taaier dan een gemiddeld mens, maar overgevoelig voor ijzer. Dit brand bij aanraking, maar mocht dit in haar lichaam terecht komen is dit zonder meer dodelijk. Tevens werken haar glamours niet op anderen die zout bij zich dragen.


    Don't be too sweet — or they'll eat you



    History
    Father ⋅ Thomas James Voss | 90 | Mens
    Mother ⋅ Illydwin | ? | High Fae

    Ghislaine is het resultaat van een kortstondige ontmoeting tussen de talentvolle muzikant Thomas en de bloedmooie en minstens even gevaarlijke Illydwin.
    Waar Laine in de eerste instantie bij haar onsterfelijke moeder werd gehouden, leek deze uiteindelijk te besluiten dat haar dochter beter af zou zijn in de menselijke wereld. Illydwin heeft zich daarna aan geen van beiden meer laten zien. Desondanks heeft Laine minimale herinneringen aan haar en haar tijd in faerie.
    Nadat haar vader van de initiële schok bekomen was, heeft deze zich altijd over Laine ontfermd. Hij was een dromer, zachtaardig en enorm geduldig, terwijl zij toch echt niet het meest makkelijke kind was. Zeker in de fase dat haar faetrekjes de kop op staken en ze hem tot waanzin kon drijven.
    Laine had dankzij hem een vrij normale jeugd, maar werd thuis geschoold voor haar veiligheid en die van anderen. Haar vader heeft nooit een vrouw genomen, enkel wat flings hier en daar, zijn loyaliteit lag altijd bij Laine. Ze vermoed dat hij nooit volledig over Illydwin heen is gekomen, dat hij echt van haar hield.
    Ghislaine werd van jongs af aan naar alles getrokken wat ook maar enigszins magisch was en vond de Schaduwmarkt toen ze een jaar of zestien was.
    Ze trok zich vrij snel terug uit de menselijke maatschappij, voelde zich meer op haar plek tussen alle wezens die op de Schaduwmarkt afkwamen, en heeft ontelbare pogingen gedaan om faerieland binnen te komen, zonder resultaat.
    Wel is ze een lucratieve handel gestart in shady spulletjes die ze via via bemachtigd. Daarnaast verleent ze kleine gunsten in ruil voor dingen die zij wil hebben, of diensten die ze op een later moment kan inroepen. Eigenlijk is Laine een beetje een conartist, maar doet ze dit op een zodanig grijze manier dat ze niet van de markt af wordt geschopt.

    Ze kijkt sinds enkele jaren met leedzame ogen toe hoe haar vader langzaam aftakelt terwijl de ouderdom hem beetje bij beetje van haar afpakt.

    Ghislaine hoopt tijdens deze Zielennacht iets (of iemand) te vinden wat zijn levensduur zal verlengen, maar is er eveneens op gebrand om haar moeder te bereiken, gezien faeries dol zijn op deze viering.


    [ bericht aangepast op 4 april 2020 - 0:19 ]


    Feel the fire, but do not succumb to it.

    Het is whisper your name en in de cover is het Whispering your name


    Then I defy thee, stars. Romeo Montague

    You're is een samentrekking van 'you' en 'are'. (:
    Dus het moet 'your' zijn.
    Savvy?(pirate)
    Edit: Ik ben een beetje uitgekeken op de Twilight verhalen. Maar ik zou zeggen: schrijven maar!

    [ bericht aangepast op 25 juli 2011 - 15:54 ]


    "Well, well. Look who we've got here!"

    Sanity schreef:
    Het is whisper your name en in de cover is het Whispering your name


    Ik vond you're leuker (:


    Feel the fire, but do not succumb to it.

    dat betekend you are


    Then I defy thee, stars. Romeo Montague

    ~~

    [ bericht aangepast op 25 juli 2011 - 15:58 ]


    Feel the fire, but do not succumb to it.