Welke jeugdcultuur past bij jou?

ben jy die punker, emo, metalhead, gabber, hiphopper of gewoon geen cultuur.

Mogelijke uitkomsten

Emo (73 x uitgekomen)

Een emo is een volgeling van een bepaalde jeugdcultuur waarbij vooral de muziekstijl emocore wordt beluisterd.

Punker (45 x uitgekomen)

Punk is Engels voor tuig, schorem. Vanaf het midden van de jaren '70 van de twintigste eeuw verwijst de term naar een stroming binnen de jongerencultuur die wantrouwen tegen de grote ideologieën en de autonomie van het individu centraal stelt. Oorspronkelijk een zowel muzikaal als sociaal verschijnsel dat zich in de periode 1976/1977 manifesteert als een reactie op de uit-ontwikkelde, van haar bronnen en milieu vervreemde, gekunstelde popmuziek en haar wezen als breed geaccepteerd onderdeel van industrie en samenleving. Gekoppeld aan de bij een nieuwe generatie jongeren behorende sociale onvrede, met name in het door traditioneel klassebewustzijn en economische teruggang geteisterde Engeland, uit deze reactie zich in muziek die, net als in 1955 en 1963. uitgaat van haar meest simpele vorm: rock & roll. De weerzin tegen de gevestigde orde, en daarmee tegen bestaande uitgeverijen, galerieën en platenmaatschappijen, heeft een doe-het-zelfmentaliteit tot gevolg.

Metalhead (87 x uitgekomen)

Metalhead is de naam die vaak word gegeven aan iemand die voornamelijk naar metal-muziek luistert. Metalheads zijn meestal zeer trouwe fans, bijna altijd voor het leven. Voor metalheads is metal niet alleen een genre, maar ook een aparte wereld waar ze zichzelf kunnen zijn. Velen zien metal zelfs als soort een religie.

Gabber (11 x uitgekomen)

De term Gabber/Gappie komt oorspronkelijk uit het Jiddisch en betekent iets als maat, vriend of makker. Sinds de jaren '90 van de 20e eeuw wordt de term echter ook gebruikt als aanduiding voor de bezoekers van feesten waarop gabbermuziek gedraaid wordt, een muziekstijl gekenmerkt door een snel ritme. Gabberen, de hakkerige manier van dansen op gabbermuziek, wordt ook wel hakken genoemd. De stijl ontstond in de late jaren tachtig, begin jaren negentig. Het genre kreeg in 1991 zijn naam door de Nederlandse houseproducer D-Shake, die in een VPRO muziekprogramma een vroege gabberplaat liet horen en zei "Dit is nu gabberhouse". Bekende gabberfeesten zijn Thunderdome en Masters Of Hardcore.

Hiphopper (128 x uitgekomen)

Een hiphopper is altijd netjes, ze letten goed op hun uiterlijk. Hun kleding zit meestal erg ruim. Ze komen graag bij elkaar om naar muziek te luisteren of zelf muziek te maken. Enkele populaire hiphop bands zijn: Wu Tang Clan, KRS one, South Central Cartel, Frost en Mobb deep. De muziek bevat meestal veel rap.
Rap is oorspronkelijk afkomstig uit de Blues. De Blues had een "boodschap" en er was veel samenzang. Bij Rap muziek is de gezongen boodschap vervangen door "spreken op de maat van de beat". Bass drums worden veel gebruikt en de zang gaat voortdurend door in één toon.
Veel hiphoppers die ik heb gesproken (niet alleen voor deze opdracht maar ook bijvoorbeeld op vakantie) zijn ontevreden over de houding van de media. Negatief gedrag wordt in de media vaak benadrukt. Er wordt niet geluisterd naar de werkelijke boodschap van een Rap nummer, bijvoorbeeld over het harde leven in de ghetto's (dat zijn buurten met veel hiphoppers). Men hoort alleen de negatieve woorden (denk aan “fuck”) in de tekst.
De hoofdgedachte van een hiphopper: wees eerlijk tegen jezelf en tegen anderen, respecteer iedereen en er bestaat geen probleem waar geen oplossing voor is.
Deze vergelijkingen zijn natuurlijk naar mijn mening en er zullen vaste en zeker mensen zijn die zichzelf Alto noemen en het absoluut niet eens zijn met dit stukje…
Een grote overeenkomst is dat beide jeugdculturen hun eigen mening en hun eigen kleding hebben. Ze laten zich door niemand beïnvloeden. Alto’s houden niet van merken, en maken ook kleren vaak zelf. Hiphoppers daarentegen hebben vaak wel dure kleren van bijvoorbeeld Karl Kani.
Hiphoppers zijn erg vaak relaxed en Alto’s wat meer opgefokt. Dat merk je ook aan hun muziek. De Alto’s hebben vaak Punk/Rock muziek met een erg harde beat, Hiphoppers hebben muziek waar je op kunt chillen of launchen (dat is lekker hangen en niks doen).

Geen bepaalde cultuur (133 x uitgekomen)

...

Statistieken

Statistieken

Reageer (20)

 • Crying_Wolf

  emo! :D total me

  9 jaar geleden
 • VampireFairy

  emo, joh ik ben emo! and i love it!

  1 decennium geleden
 • IfOnly

  Geen bepaalde cultuur

  HA! Mensen die mij emo noemen, dat valt best mee! :)

  1 decennium geleden
 • uitloggem

  Metalhead, klopt wel :P
  Maar qua kleding toch meer emo eigenlijk :x

  1 decennium geleden
 • onyxlove

  :X

  1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?