Welke cocktail past bij jou?

Iedereen houdt van een lekkere cocktail.
Helaas komt de herfst er al weer aan, maar dat betekend niet
dat we niet meer kunnen genieten van een lekkere cocktail.

Mogelijke uitkomsten

Sex on the beach (328 x uitgekomen)

Deze cocktail is één van de meest bekende en populaire zomercocktails. De Sex on the Beach doet het vooral goed bij vrouwen.De smaak is heel toegankelijk voor iedereen en de naam alleen al spreekt veel mensen ook aan. Het klassieke cocktailrecept van de Sex on Beach staat op menig cocktailkaart beschreven met vodka, peach likeur, sinaasappelsap en cranberry juice.

Cosmopolitan (268 x uitgekomen)

Met een wereldberoemd boegbeeld als Carry Bradshaw (van Sex and the City) is de Cosmopolitan misschien wel de meest geliefde en bekende damescocktail. De verleidelijke kleur en de licht zuur-zoete smaak maakt dat deze Sex and the City cocktail bijzonder geliefd is bij veel vrouwen. Ideale dames cocktail om te maken voor een ladies night met je beste vriendinnen!

Mojito (182 x uitgekomen)

Over de herkomst van de Mojito bestaan verschillende verhalen. Vast staat dat het uit Cuba komt. Het meest wordt beweerd dat het van origine een medicijnen drankje is van munt en limoen. Anderen beweren dat het afgeleid is van de Mojosaus. Een derde mogelijkheid is dat de Mojito afstamt van het Spaanse woord Mojado (nat). In ieder geval was het geen piratenlied zoals gesuggereerd werd in onze poll. Los van de herkomst is het natuurlijk een heerlijk zomers drankje! Hieronder het recept voor de klassieke Mojito.

Tequila sunrise (214 x uitgekomen)

Tequila Sunrise betekent in het Engels zonsopgang van tequila. Het is een kleurige zomercocktail die iedereen wel eens op vakantie heeft gedronken. Je maakt de Tequila Sunrise van vruchtensap, grenadine en tequila. De naam is afkomstig van de kleur, omdat het drankje de geel-oranje kleuren van een zonsopgang (sunrise) heeft. De uitdaging van deze cocktail zit dus niet zozeer in de smaak, maar in de kleuropbouw.

Cinderella (147 x uitgekomen)

Een frisse zoete cocktail, zonder alcohol.
Gemixt met verschillende sappen, en siropen.

Statistieken

Statistieken

Reageer (13)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?