Welke schaats past het beste bij jouw?

De winter komt en de sloten bevriezen.
Het water wordt hard en veranderd in ijs.
Sneeuw vliegt om je oren heen.
Snel worden de schaatsen ingepakt en mensen komen bij elkaar.


Weet jij al welke schaatsen er in jouw tas zullen zitten, klaar om het ijs op te gaan?

Deze quiz is gemaakt voor de quizwedstrijd van Firenzee

Mogelijke uitkomsten

IJshockeyschaatsen (56 x uitgekomen)

Ijshockeyschaatsen zijn perfect voor jouw!
IJshockey schaatsen komen uit de IJshockey sport. Het zijn schaatsen met een kort ijzer, waarmee je snel kunt sprinten en snel kunt remmen. Het typische beeld van een ijshockeyschaats heeft hoge en stevige schoenen, met een gebogen ijzer.

Kunstschaatsen (34 x uitgekomen)

Kunstschaatsen zijn perfect voor jouw.
Met kunstschaatsen kan je sierlijk over het ijs glijden. Na oefening is het mogelijk snelle rondjes, sierlijke danspasjes en pirouettes te draaien. Makkelijk is het echte kunstrijden echter niet, maar op kunstschaatsen kan je ook heel goed gewoon schaatsen. Leuk en fris staan ze altijd. Kunstschaatsen worden meestal door vrouwen gedragen. Mannen doen dat ook wel, maar meestal alleen als ze echt in de kunstschaatswereld zitten. Vrouwen dragen meestal wit, mannen schaatsen vaker op de zwarte variant. Een prachtige schaats waar al veel mensen op hebben leren schaatsen.

Noren/Klapschaats (52 x uitgekomen)

Noren en klapschaatsen passen perfect bij jouw!
Noren zijn schaatsen met extra lang ijzer. Deze schaatsen worden vooral gebruikt bij het hardrijden op een 400-meterbaan. Ze zijn niet geschikt voor rondjes draaien en trucjes uitvoeren, want daar zijn de ijzers te lang en te recht voor. De standaardnoren zijn van zwart leer met vetersluiting, maar er zijn ook uitzonderingen.
De klapschaats is hier een vernieuwde versie van. De achterkant van de schaats zit los, waardoor je sneller kan schaatsen.

Glij-ijzers (45 x uitgekomen)

Glij-ijzers zijn perfect voor jouw!
Deze schaatsen zijn het meest bedoelt voor kinderen die net leren schaatsen. Het zijn twee ijzers in plaats van één, waardoor je steviger staat. Als je echt niet kan schaatsen, is dit de oplossing voor jouw. En als je dan toch echt niet wilt gaan schaatsen, kan je nog beter lekker thuis in de warmte zitten.

Statistieken

Statistieken

Reageer (3)

  • Founder

    Noren/Klapschaats, klinkt leuk (: .

    9 jaar geleden
  • niniwa1

    Kudo van mij x

    9 jaar geleden
  • niniwa1

    Glij-ijzers xD Goede quiz! x

    9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?