Wie ben jij van the Big Bang Theory?


Altijd al willen weten op wie
van the Big Bang Theory jij het
meest lijkt?
Test het nu!
Deze quiz is voor de quizwedstrijd van Verwelken.

Mogelijke uitkomsten

Sheldon Cooper (20 x uitgekomen)

Sheldon is sociaal niet erg onderlegd en werkt de anderen met zijn egocentrische visie op alledaagse zaken vaak op de zenuwen. Sheldon heeft een persoonlijkheidsstoornis waardoor hij geen sociale regels doorziet en een grote behoefte aan structuur heeft. Hij kan paniekerig reageren wanneer er van vaste patronen wordt afgeweken. Hij doet vooral onderzoek naar de snaartheorie en werkt als theoretisch fysicus bij Caltech. Sheldon werd geboren in Galveston (Texas) en komt uit een christelijke familie. Hij heeft een tweelingzus Missy en een broer George.

Haha sorry als je het niet snapt ^^

Leonard Hofstadter (17 x uitgekomen)

Leonard is een van de twee protagonisten van de show. Hij deelt appartement 4A met Sheldon en werkt bij Caltech op de afdeling experimentele natuurkunde, waar hij vooral onderzoek doet met lasers. Hij is afkomstig uit New Jersey. Leonard werd meteen verliefd op Penny, maar heeft soms ook iets met andere dames, zoals zijn collega Leslie Winkle en Priya, de zus van Raj. Tot zijn grote spijt komt Leonard uit een familie waarin academische prestaties en kennis centraal staan. Zijn moeder Beverly is psychiater en neurowetenschapper, zijn vader is antropoloog. Leonard heeft ook een zus en een broer, beiden ouder dan hij.

Howard Wolowitz (5 x uitgekomen)

Howard heeft als enige van de vier mannen geen PhD gehaald, maar wel een gewoon ingenieursdiploma. Hij is joods en spreekt verschillende talen. Leonard en hij zijn al langer goede vrienden en hij heeft een haat-liefde-verhouding met Sheldon. Hij denkt vaak dat hij succes heeft bij de vrouwen, maar krijgt meestal nul op het rekest. Howard woont nog bij zijn moeder en werkt bij Caltech onder andere voor een aantal ruimtevaartprojecten. Hij had een kortstondige romance met Leslie Winkle. Daarna kreeg hij een relatie met Bernadette, met wie hij zich later verloofde en uiteindelijk aan het eind van seizoen 5 is getrouwd.

Raj Koothrapalli (6 x uitgekomen)

Rajesh komt uit India en is selectief mutief: hij is niet in staat om tegen vrouwen te spreken. Hij klapt dicht als een vrouw te dicht bij hem in de buurt komt. Het lukt hem enkel om iets tegen ze te zeggen als hij gedronken heeft. Raj werkt als astrofysicus bij Caltech. Sinds zijn onderzoek vastliep, werkt hij samen met Sheldon. Hij komt uit een rijke familie en heeft contact met zijn ouders in India via de webcam. Hij heeft twee zussen, waaronder zijn kleine zusje Priya, en drie broers.

Penny (64 x uitgekomen)

Penny is de blonde overbuurvrouw van Leonard en Sheldon, afkomstig uit Omaha (Nebraska). Ze werkt als serveerster bij The Cheesecake Factory en is naar Los Angeles gekomen om het te maken in de showbusiness, wat haar niet zo goed lukt. Penny is overduidelijk minder intelligent dan haar slimme buurmannen, maar is daarentegen sociaal veel vaardiger en ze probeert de mannen soms wat sociale vaardigheden bij te brengen (met wisselend succes). Leonard is vanaf de eerste dag verliefd op haar en zij is ook geïnteresseerd in hem.

Bernadette Rostenkowski (38 x uitgekomen)

Bernadette kwam voor het eerst voor in het derde seizoen. Leonard en Howard hadden een pact met elkaar gesloten, dat als de ene een vriendin had de andere hem zou koppelen aan een van de vriendinnen van zijn vriendin. Penny stelde Howard voor aan Bernadette, een van haar collega's die bij The Cheesecake Factory werkte om haar studies microbiologie te kunnen betalen. Hun eerste ontmoeting verliep stroef, tot ze ontdekten dat ze allebei hun moeder niet kunnen luchten. De twee begonnen een relatie, maar Howard bedroog Bernadette virtueel. In het vierde seizoen keerde Bernadette terug als vriendin van Howard en werd zij ook een vast personage. Ze behaalde aan het eind van het vierde seizoen haar PhD en ging daarna aan de slag bij een farmaceutisch bedrijf. In Seizoen 5 zijn Howard en Bernadette getrouwd.

Amy Farrah Fowler (79 x uitgekomen)

Amy verscheen voor het eerst in de laatste aflevering van het derde seizoen. Howard en Raj hadden, bij wijze van experiment, een datingprofiel gemaakt voor Sheldon en neurobioloog Amy was de uitverkorene. Op de date bleek Amy een vrouwelijke versie van Sheldon te zijn, tot grote ergernis van Howard en Raj. Na hun date hielden Sheldon en Amy contact via de webcam, maar tijdens het vierde seizoen trekt Amy ook steeds meer op met de vrienden. Ze gaat ook vaak om met Penny en Bernadette, ze noemt Penny zelfs haar beste vriendin, hetgeen Penny ongemakkelijk aanhoort. Hoewel Amy en (vooral) Sheldon hun relatie steeds als verstandelijk omschreven, hebben ze sinds seizoen vijf officieel een relatie.

Priya Koothrappali (44 x uitgekomen)

Priya is een zus van Raj Koothrappali, ze komt voor het eerst in beeld in het vierde seizoen. Ze brengt een kort bezoekje aan haar broer, dat eindigt in een onenightstand met Leonard. Priya keert later voor langere tijd terug en ze krijgt een relatie met Leonard, die geheim moest blijven voor haar ouders. Het leek er eerst op dat ze een baan zou krijgen in de buurt van Leonard, maar aan het eind van het seizoen ging ze terug naar India. Ze probeerden nog een langeafstandsrelatie, maar gingen uiteindelijk uit elkaar in het vijfde seizoen.

Leslie Winkle (28 x uitgekomen)

Leslie is een rechtstreekse collega van Leonard die sporadisch opduikt in de reeks. Er hangt een seksuele spanning tussen de twee, die heel af en toe naar boven komt. Leslie kan Sheldon niet uitstaan en noemt hem steevast "dumbass" ("stomkop"). In het begin verscheen ze regelmatig in de serie, maar later in seizoen 2 verdween ze uit beeld omdat de schrijvers niet voor elke aflevering materiaal voor haar konden bedenken. Daarna komt ze heel af en toe nog wel eens in een aflevering voor.

Barry Kripke (31 x uitgekomen)

Barry is een collega bij Caltech, waar hij research doet in plasmafysica. Hij heeft een vorm van rotacisme, waardoor hij de letter r en l uitspreekt als een w. Barry is weinig sympathiek en hij is een vijand van Sheldon Cooper.

Statistieken

Statistieken

Reageer (16)

 • Marisha

  Amy Farrah Fowler
  Ik kijk de serie eigenlijk niet.

  7 jaar geleden
 • Gunderson

  Leslie xD
  Zij is geniaal

  8 jaar geleden
 • Myrthemig

  bernadette

  1 decennium geleden
 • tubbietoost

  Priya Koothrappali ^^
  nice quizz -> mocht je meer vragen maken please let me know..!!

  1 decennium geleden
 • VoodooKid

  zus van raj

  1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?