Wat voor lezer ben jij?

In deze quiz kun je zien wat voor lezer jij bent en als bonus (of reclame, is het maar net hoe je het bekijkt) kun je zien of mijn nieuwste story bij je past.
Enjoy!

Mogelijke uitkomsten

Relaxte lezer (0 x uitgekomen)

Jij houdt het meeste van boeken die makkelijk weglezen en waarschijnlijk lees je zelf ook niet zo heel erg veel. Je wilt het liefst in het verhaal verdwijnen en niet nadenken over zaken als de schrijfstijl, geloofwaardigheid of spelling. Een genre dat goed bij je past is chicklit.

Intelligente lezer (19 x uitgekomen)

Je bent een lezer die eigenlijk heel erg veel boeken en verhalen weet te waarderen. Je vindt het belangrijk dat een verhaal inhoud heeft en dat de spelling en grammatica correct zijn. Je kunt uren achter elkaar doorlezen in een goedgeschreven boek en enorm met de personages meeleven.

Geen lezer (12 x uitgekomen)

Je houdt totaal niet van lezen. Boeken zijn saai, langdradig, en het is veel leuker om met vrienden een film te kijken. Als je aan je leeslijst werkt, kijk je altijd de film en als je daar te lui voor bent, schrijf je je boekverslag op basis van een samenvatting.

Romantische lezer (9 x uitgekomen)

Je bent gék op liefdesverhalen. Alles waarin de passie tussen twee personen centraal staat verslind je, tenzij het slecht is geschreven en totaal ongeloofwaardig is. Het genre dat bij jou past is niet moeilijk te raden en waarschijnlijk weet je dat zelf ook allang. Soms vind je het leuk om een verhaal of boek te lezen met naast romantiek bijvoorbeeld een thrillerelement of voor de afwisseling eens een chicklit.

Bloeddorstige lezer (3 x uitgekomen)

Je houdt ontzettend van thriller en horror, van bloed en misdaad, en het liefst zie je een aantal personages doodgaan in het verhaal. De jacht van de politie fascineert je en je kunt tegen de gruwelijk plastische beschrijvingen die horror met zich meebrengt. Aan het einde van het verhaal moet per se een climax zitten, anders heb je het boek voor niets gelezen.

Dystopische lezer (8 x uitgekomen)

Jij bent geïnteresseerd in de maatschappij en vraagt je waarschijnlijk wel eens af hoe onze samenleving er in de toekomst uit zou zien. Je houdt van menselijke personages, die zie je liever dan de echte fantasy, en ook van het beklemmende sfeertje dat elk dystopisch boek met zich meebrengt. Ook houd je van cliffhangers en schrijvers die de spanning tot de allerlaatste pagina kunnen vasthouden.

Literaire lezer (1 x uitgekomen)

Je houdt het meest van boeken en verhalen met ingewikkelde zinnen, stijlfiguren en personages die het leven overdenken. Achter elke pagina probeer je de diepere betekenis te zoeken. Je bent gek op motieven en parallellen, en je kunt sommige zinnen keer op keer overlezen omdat je ze zo mooi vindt. Echte spanning zoek je niet, je vindt diepgang belangrijker.

Hippe lezer (1 x uitgekomen)

Je bent een lezer die vooral boeken en verhalen uitkiest omdat hij of zij van anderen hoort dat die goed zijn. Soms zijn ze dat, soms minder, maar je vindt het oordeel van een massa ook erg belangrijk. Als de meeste mensen zeggen dat een boek goed is, sluit jij je daar vaak bij aan. Heel erg kritisch ben je niet, je wilt gewoon van een boek genieten en je bent tevreden als dat lukt.

Fantastische lezer (0 x uitgekomen)

Je houdt heel erg van boeken met een fantasytintje. Magie, heksen, tovenaars, eenhoorns, (huis)elven, spreuken, hoe meer magische elementen, hoe beter. Je vindt het geen probleem dat fantasyboeken vaak erg dik zijn. Je inlevingsvermogen is erg goed, omdat je vaak leest over werelden en wezens die je in het echte leven niet kent.

Kritische lezer (12 x uitgekomen)

Je bent heel erg kritisch en vindt het belangrijk dat alle details in een verhaal kloppen. Tegen spelfouten kun je niet en je ziet de zwakheden in een plot of personage onmiddellijk. Je hebt geen problemen met het geven van je mening en leest daarom het liefst over personages die ook sterk en kritisch zijn. Wel ben je zo dat je elk verhaal een kans geeft. Waarschijnlijk ben je in het echte leven erg slim of schrijf je zelf ook.

Fanfiction lezer (3 x uitgekomen)

Je leest het liefst verhalen over favoriete band, acteur, actrice, of wie dan ook. Het maakt je weinig uit hoe ze zijn geschreven, zolang je maar kunt fantaseren dat jij in de armen van je idool ligt en tijdens het verhaal kunt wegzwijmelen. Het liefst heb je een rol in het verhaal. De kans dat je zelf ook fanfiction schrijft is groot, en je vindt het leuk om je liefde voor je idool met anderen te delen.

16+ lezer (2 x uitgekomen)

Je houdt het meest van erotische verhalen en interesseert je niet voor de schrijfstijl - uitzonderingen daargelaten. Het liefst lees je over dingen waarover je nog niet eens durft te fantaseren.

Statistieken

Statistieken

Reageer (14)

  • Umbra

    Kritische lezer, klopt

    1 decennium geleden
  • RedCloud

    Romantische lezer (H) so true!

    1 decennium geleden
  • aquafresh

    ja, inderdaad ik ben een kritische lezer

    1 decennium geleden
  • xxlilike

    Geen lezer

    Je houdt totaal niet van lezen. Boeken zijn saai, langdradig, en het is veel leuker om met vrienden een film te kijken. Als je aan je leeslijst werkt, kijk je altijd de film en als je daar te lui voor bent, schrijf je je boekverslag op basis van een samenvatting.



    Aangezien je niet van lezen houdt, denk ik niet dat je in mijn story geïnteresseerd bent.

    WEl ja, ik heb twee boeken van thg op een dag gelezen -.-

    1 decennium geleden
  • Corday

    Kritische lezer, dat klopt heel erg (:

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?