Foto bij De 100e Hongerspelen - 37

Het was tijd voor de individuele trainingen, en iedereen werd één voor één weggeroepen. Nadat de zeven eerste tributen weggeroepen waren, waren bijna alle beroeps weg. Enkel Odette was er nog. Heel de groep aan de tafel waar ook Ian, Vania en Xandrijn zaten, wierp haar kwade blikken toe.
“Nu durf je niet meer hé, nu je alleen bent”, spotte Selm. Odette keek hem hooghartig aan, maar wendde zich daarna tot Xandrijn, Vania en Ian.
“Ik, euh, ik wou nog even zeggen dat euh, dat het me spijt, van dat meisje”, mompelde ze. Net toen ze dat gezegd had werd ze weggeroepen, en ze haastte zich de eetzaal uit.
“Oké, dat was vaag”, merkte Ian op. Het was totaal in tegenstelling tot haar normale gedrag.
“Ze is een beroeps, niet te vertrouwen dus”, vond Dristan, een bejaarde man uit zeven.

***


Het duurde lang, maar uiteindelijk werd ook Xandrijn weggeroepen. Ian en Vania bleven nog alleen over.
“Ik ben zenuwachtig”, zuchtte Vania.
“Het komt wel in orde, doe gewoon waar je goed in bent”, suste Ian. “Denk gewoon even niet aan die stomme spelmakers of aan de punten.”
“Oké”, ging Vania met een zucht akkoord. “Euh, Ian, wat denk jij eigenlijk van die Adriënne?”
“Ik weet het niet, ik ken haar amper”, zei hij schouderophalend. “Hoe dan ook, ze kan ons nu toch niet helpen.”

“Ian Mellark”, werd er geroepen, en Ian liep de trainingszaal in. Hij liep recht naar het onderdeel van het boogschieten, nam een boog en schoot pijlen naar alle mogelijke doelwitten in de zaal. Al snel merkte hij dat niemand keek. Nou ja, bijna niemand, Adriënne keek wel, maar dat was waarschijnlijk vanwege zijn moeder. Zijn ouders hadden gelijk, niemand was geïnteresseerd in tributen uit 12. Even keek hij rond in de zaal, en besloot toen een lamp vlakbij de spelmakers stuk te schieten. Tot zijn verbazing schoten de spelmakers in de lach, nadat ze van hun schrik bekomen waren.
“Een ware zoon van zijn moeder”, hoorde hij iemand zeggen. Een andere spelmaker nam een appel en gooide die naar Ian. Ian doorboorde hem zonder moeite met een pijl, al had hij het niet zien aankomen.
“Nou ja, hij is toch net iets beleefder, deze keer viel niemand in een schaal punch”, zei een andere spelmaker.
“Heren, even de aandacht erbij graag”, zei de hoofdspelmaakster verstoord. Ze nam een enveloppe van de tafel en gooide die naar Ian. “Geef deze aan je mentoren. Je kan gaan.”

Reageer (6)

  • Eef95

    Die appel is echt geniaal :p Ik wist niet dat de spelmakers zo'n gevoel voor humor hadden.

    Ik vraag me af wat er in de enveloppe zit!

    1 decennium geleden
  • Meiiore

    <3, ontzettend goeie story!

    1 decennium geleden
  • MayCuteAngel

    Wow, oké, jou story is zo ongelofelijk goed!
    Ik heb hem eerder al gelezen en een rol ingevuld, maar ik ben toen vergeten een abo te nemen :X
    Ik heb deze story nu heel lang niet gelezen, maar vond hem net weer! Daar en ik zo damn blij om, ik bedoel, dit is een van de beste story's ever! Je schrijft echt zo goed, en de verhaallijn is echt supergoed bedacht. Ik vind dat je dus een hele lange reactie verdiend, dusse, hier gaat'ie... Ik vind het wel jammer dat je mijn bedachte rol nog niet hebt gebruikt *Hint Hint*
    Is maar een tipje hoor... Ik hoop dat ik nu niet vergeet een abo te nemen xD
    Dat was echt niet zo slim van me, want daardoor kon ik nu heel lang niet meer hier kijken en was ik de story bijna vergeten. En dat is niet leuk bij zo'n goeie story. Oke, ik val echt heel erg in herhaling geloof ik. Het is echt moeilijk om zo een lange reactie te bedenken, moet je ook eens proberen. Bij een van mijn storys misschien? :O
    Ik kijk nu echt zo'n heel vreemde film. Nouja, mijn zusje kijkt hem en ik kijk tussendoor ff naar het tv-scherm. Hij is Zweeds, Saltkråkan. Eigenlijk best wel grappig, voor kinderen van 10 ofzo xD
    Echt zo een geniaal kind van 3/4 heeft een van de hoofdrollen, so cute dat kind, er zijn twee "smokkelaars" die nu zeggen tegen dat kind dat ze drie sigaretten tegelijk in hun mond stoppen om alle sigaretten te verklaren xD. Wow, dat kind is zo geniaal, je moet eens de vertaling van die film kijken (dance)
    Ik denk dat ik maar eens ga stoppen met deze reactie :)

    xxxAGirlWhoLovesYoureStory!

    1 decennium geleden
  • Artgirlrb

    cool!! :)

    1 decennium geleden
  • NEWgirlS

    nice nu vania's beurt xD
    snel verder

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen