‘Raina, Raina. Wakker worden, liefje.’ Zachtjes werd er over mijn arm gewreven terwijl er een warme stem in mijn oor fluisterde. Ik herkende de stem onmiddellijk als de stem van mijn grootmoeder. ‘Liefje, wakker worden.’
Ik opende mijn ogen en keek even mijn kamer rond. Aan mijn linkerkant zat mijn grootmoeder op mijn bedrand. ‘Goedemorgen, oma.’ Fluisterde ik zachtjes doordat ik ’s ochtends niet zoveel lawaai kon verdragen.
‘Morgen, kleine meid.’ Bij het horen van de bijnaam die ze mij gaf, trok ik mijn wenkbrauwen op. Kleine meid? Binnen drie weken ben ik al zeventien en dat is echt al niet klein niet meer. Dat is zo goed als volwassen. Binnenkort sta ik gewoon al op mijn eigen benen. Een eigen huis, een eigen leven, helemaal alleen en dan ben je echt geen kleine meid niet meer.
‘Noem Louh maar klein.’ Fluisterde ik.
Louh is mijn kleine zusje. Ze is dertien jaar en gaat dit jaar voor de eerste keer mee naar het internaat in Prineville. Ik ga dit jaar al naar het vijfde jaar op Prineville internaat en elke keer vind ik het leuker en leuker worden.
‘Jij bent voor mij nog steeds mijn kleine meid.’ Mijn oma glimlachte haar tanden bloot waardoor ik haar oude en versleten tanden kon zien. ‘Maar nu, hup hup, uit je bed. Binnen twee uur moeten we er zijn.’ Mijn oma klopte een paar keer op mijn benen en liep dan naar de deur. ‘Oh ja, en als je op de badkamer wilt zijn, doe snel want ik ga nu Louh wakker maken.’ Ze verdween uit het deurgat en even later hoorde ik ze de deur naast mijn kamer openmaken.
Ik zwaaide snel mijn benen over de bedrand en stond op. Even begon alles rondom mij te draaien maar de vervaagde al snel toen ik een paar keer met mijn ogen knipperde. Op een stoel in de hoek van de kamer had ik al kleren klaargelegd zodat ik niet nog moest gaan zoeken in mijn zakken. Snel pakte ik die van de stoel en stapte op een redelijk snel tempo naar de badkamer. Ik zuchtte opgelucht toen ik de deur in het slot draaide en ik zeker wist dat ik nu op mijn gemakje me klaar kon maken.


Willen jullie misschien reclame maken voor dit verhaal? En weer reageren en kudoën? Dan hou ik echt zoveel van jullie! <3

Reageer (4)

  • Nihall

    Naaaaiss qq

    1 decennium geleden
  • IMettieBiebz

    Verder!

    1 decennium geleden
  • xBaps

    verder!!!:D

    1 decennium geleden
  • Chikorita

    Snel verder =DD
    Ik wil echt weten wie die kerel is ;o

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen