Foto bij 9. Het hoofdstuk waarin één uur 's nachts hét tijdstip was voor pianomuziek

Disclaimer: mijn kennis van neurowetenschap komt vooral van het vak 'cognitieve neurowetenschap voor dummies' dat ik het afgelopen jaar aan de universiteit gevolgd heb, en een aantal dingen die ik in mijn eigen studie heb meegekregen. Oftewel: ik weet er wel iets van, waardoor ik af en toe wel kan proberen wat details te geven over Leonoor doet met haar studie, maar ik weet er niet zo veel van dat ik al te veel op details in ga in de story (maar het is natuurlijk ook maar fictief allemaal). Anyway, in dit hoofdstuk wordt de afkorting ERP gebruikt en die staat voor Event Related Potential en als niet weet wat dat is maar er wel geïnteresseerd in bent, zou ik het je kunnen uitleggen. Je moet je in elk geval voorstellen dat ERP een golfje is dat je meet als je een badmuts met elektroden op iemands hoofd zet, voor een bepaald event ten opzichte van een controleconditie, gemiddeld over verschillende trials. Zoiets. Het is verder niet heel relevant voor het hoofdstuk.
Veel plezier met lezen!

Deze story is niet geschikt voor alle leeftijden. Daarom is deze alleen te lezen als je bent ingelogd. Zo houden we Quizlet.nl leuk voor alle bezoekers.

Reageer (1)

  • tubbietoost

    oef.. om 1 uur 's nachts piano spelen,,, poor Leonoor... Maarja, leren op dat tijdstip is ook niets =]

    6 jaar geleden
    • BlueJays

      Nee, inderdaad, en ik kan het weten (zowel met tot één uur 's nachts met mijn studie bezig zijn als met huisgenoten die om één uur muziek (af)spelen) c:

      6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen