Foto bij {10} Capitol -  Jordan Moonshine

We komen aan in het Capitool, het is hier overal veel anders dan in ons eigen district 12. Hier lopen allemaal mensen rond die in rare kleuren geverfd zijn, met pruiken en felle kleurrijke kledij. Ze joelen en juichen als een gek naar ons. ik kijk ze gewoon allemaal boos aan. en besef dat dit mijn taktiek gaat worden in de spelen. heel vijandig en scherp doen. in tegenstelling tot Orlando, die het Capitool totaal geen aandacht geeft.
Ik steek even mijn middenvinger uit naar de Luisrijke mensen en mijn blik wordt als maar woedender. Ze worden nog gekker en sommigen worden fan van mij, sommigen haten me. Sommige gezichten zijn opzoek naar de jongenstribuut die bij mij in de Coupé, heel onopvallend zit te dromen.
Waarschijnlijk denkt hij dat hij terug bij zijn famillie is, de houthakfamillie. Ik begin mezelf geniaal te vinden door dat sjagrijnig gedoe tegen het Capitool.
Alsof ik al Een of andere stratigie heb bedacht. De trein rijdt verder, wat weg van het centrum van het Capitool waar al de zotte mensen rondlopen, dichter naar het station. Ik maak mijn Tactiek mooi af, door met een gewoon keukenmes naar 1 van de Capitoomensen te dreigen, sommigen barstten in het lachen uit, nu rijden we langs een grote woklenkrabber. Na een laatste brutaal lachje begint haymitch tegen ons te spreken.
'We komen nu naar het station, daarna gaan we naar het tributengebouw, een supergrote blok met trainingszalen, luxueuze kamers, de intervieuwzaal, schoonheidsbewerkingsalonnen...' en zo gezegd zo gedaan. voor ik naar mijn kamer mag moeten we eerst bewerkt worden in een schoonhijdsbewerkingsalon. wat moet er allemaal veranderd worden? vraag ik in mezelf af. Er zijn 3 mensen die me moeten (opknappen)
Een man met rost haar die Flavius heet onthaard mijn benen, dat doet pijn, dan zijn er nog twee vrouwen met rare piercingen, geverde huide enzo die de rest doen. Daarna mag ik door naar het verdiep van district 12. Samen met Haymitch, Effie en Orlando stap ik in de lift en druk op het knopje 12.
We schieten omhoog en nog geen 2 seconden later gaan de metalen liftdeuren al weer open. we stappen uit en ik ben helemaal verwonderd door De Luxe op het verdiep. Glanzende Fonkeldende pikzwarte tegels, met witte disignmeubelen. Een grote tafel met overar lekkers op.
'Tijd voor het Avondmaal' zegt Haymitch tevreden. We lopen naar een stoel en ik begin snel wat kippenboutjes in mijn mond te stoppen, drink van een zoet heerlijk fruitsapje dat 'appelsap genoemd wordt, neem wat van iets niet ken, het smaakt een beetje naar rijst, maar lekkerder en met heerlijke groentjes ertussen. ik vraag hoe het noemt en het schijnt Couscous te heten. Ik zie overal jonge mensen lopen die ons bedienen, maar niets zeggen.
Ik vraag aan Effie wie dat zijn. 'het zijn Avox, misdadigers van wie de tong afgesndeden is, eigenlijk verraders.' fluistert Effie.
Verraders van het Capitool zijn mijn vrienden, zeg ik in mezelf, terwijl ik geniet van het eten in het Capitool.

Reageer (1)

  • Heronwhale

    ik open quizlet en ik heb ineens een hele voorraad aan berichtjes! schrijf snel verder! het is echt een leuk verhaal(Y)

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen