Bij deze een verslag van het Jupiter Metalfest op 6 Februari 2009 in de Willemeen in Arnhem.

Deze avond stonden er 5 bands op het podium van Willemeen, Stronghold,Graven Image,Context,Erebus en Carach Angren.

Het was aan Stronghold om het spits af te bijten in de nog niet volle zaal in Arnhem.
Het stelde eigenlijk niet zo veel voor, niemand ging echt los of had er zin in en naar 40x in een halfuur te zeggen dat het Stronghold was dat op het podium stond was het wel welletjes.

Goed , dat maar even snel vergeten.

Graven Image was de volgende op het lijstje, ze speelden een thuiswedstrijd voor het publiek in Arnhem , en dat hebben we geweten.
Waar Stronghold weinig potten kon breken, brak bij Graven Image de sfeer echt los, veel geheadbang en een nummertje met de drummer van Kampfar erbij mochten de mannen het een geslaagde avond noemen.

Context uit Limburg, een redelijk onbekende band, hoewel er toch een leuk sfeertje ontstond , het nummer Human Devolution was een groot succes, en ook de rest van de nummers kon met een voldoende naar huis.

Erebus mocht daarne de Buhne op, ook redelijk onbekend ,maar toch kregen ook hun de zaal tot een hoogtepunt, er ontstond zelfs de 1e pit van de avond, welliswaar door maar 2 man, maar toch, het is iets.

Carach Angren, eindelijk was het zover, de hoofdact van de avond, we hadden er allemaal al op gewacht.
Het 1e kwartier stond het geluid echter zwaar kut, waardoor je alleen maar de bas en de drums hoorden, ik stond op het punt om in huilen uit te barsten toen The Carriage Wheel Murder ingezet werd, met goed geluid!!!
Mijn avond kon niet meer stuk, ook waren de nummers : Haunting Echo's From the Seventeenth Century en Hexed Melting Flesh van top formaat, en werd mij avond toch nog gered.

Stronghold 50/100
Graven Image 70/100
Context 75/100
Erebus 80/100
Carach Angren 90/100

Maarten Vermeulen

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen