Een beetje laat , maar hier een verslagje van het te gekke optreden vorige week van de Ragnarok Aaskereia’s tour 2008 in luxor live Arnhem op 26 Oktober.

Naar eerst een vermoeiende ochtend en middag in Nijmegen van het pingpongen , was het tijd om de Luxor eens onveilig te maken.

De Portugese band Gwydion mocht het spits afbijten , om 17.00 , het liep een kwartiertje uit omdat een slimmerik had gerookt binnen en daardoor het brandalarm afging , en de brandweer moest komen.
Maar goed Gwydion dus , een redelijk onbekende band , maar ze leverden toch wat sterk werk af , zeker met de nummers Vikings horde Parody en Turning on the Wheel , jammer alleen dat het geluid niet altijd optimaal deed.

Naar een klein kwartiertje , was het de beurt voor het Deense Svartsot om Arnhem helemaal gek te maken met hun Folk metal.
het lukte redelijk , tijdens de nummers Braegers Baeger ging de hele zaal wel plat , alleen bij de andere nummers was het niet meer dan rustig headbangen, hoewel er wel eens sterk duet tussenzat met Christopher Bowes van Alestorm, op zeer hoog niveau gespeeld.

Het was tijd voor het Schotse Alestorm , mijn favoriet voor die dag zelf , en volgens mij voor de rest van de zaal , want bij Alestorm was de enige band waar de zaal helemaal plat ging, niet omdat die andere bands zo slecht waren, maar omdat Alestorm zo sterk was, het “binnekomertje” over the seas werd enthousiast ontvangen, en ook de favorieten ; Nancy the Tavern Wench , Captain Morgan’s Revenge en Wenches and Mead, werden luidkeels meegebruld , ze deden tussendoor nog een leuke parodie op de klassieker van de “the Drunken Sailor” .
Een zeer goed en sterk optreden voor Alestorm dus

Voor alle Hollenthon fans, moet ik helaas mededelen dat we die niet hebben gezien behalve het laatste nummer, omdat we toen buiten zaten. Excuses voor het ongemak.

En als het laats, de “hoofdact” TYR uit de Faeröer Eilanden , de hele show draaide eigenlijk om Tyr , en eerlijk is eerlijk, ze maakten de verwachting wel waar, met een perfect geluid , en goede vocalen , overdonderden ze de zaal met hun begin nummer : Sinklars Visa.
maar ook de nummers ; Gatu Rimma , Regin Smoeur en The Wild Rover stelden niet teleur, ook zeer leuk was dat , Christopher Bowes van Alestorm, toen The Wild Rover begon, op het podium ging staan en samen met de kopman van Tyr het hele nummer meebrulde!
Een zeer geslaagde avond mag ik het toch wel noemen, de foto’s van de avond , zijn elders op deze hyves te vinden.

Maarten Vermeulen

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen