Demi Lovato

Demetria Devonne "Demi" Lovato (Dallas, Texas, 20 augustus 1992) is een Amerikaanse actrice en zangeres. Ze speelde in onder meer de Disney Channel-film Camp Rock het hoofdpersonage Mitchie Torres. Ze begon in de serie Barney and Friends en ontmoette daar haar vriendin Selena Gomez, mede-actrice in de film Princess Protection Program. Behalve acteren en zingen, schrijft ze nummers en speelt ze gitaar en piano. Ondertussen heeft de zangeres al drie succesvolle albums genaamd: Don't Forget, Here We Go en Unbroken.



Inhoud

1 Levensloop
2 Carrière 2007-2009: Camp Rock en Don't Forget
2009-2011: Sonny With A Chance, Here We Go Again en persoonlijke
problemen..
2011-heden: Unbroken, X Factor en 4de album

3 Filmografie
4 Televisie
5 Discografie Albums
Singles

6 Tours
7 Prijzen
8 Externe links


Levensloop

Lovato's moeder was cheerleader bij de Dallas Cowboys. Ze heeft twee zussen. Haar vader verhuisde naar New Mexico toen haar ouders scheidden in 1994. Lovato is van Italiaanse, Spaanse, Mexicaanse en Ierse afkomst. Ze doet mee aan een campagne tegen pesten. Lovato schreef een lied over haar vader, For the Love of a Daughter. Ze ging ook in oktober 2010 naar een kliniek tegen emotionele problemen. Ze kwam later terug met haar comeback lied Skyscraper. Ze schreef ook nog het liedje Give Your Heart a Break voor haar album Unbroken.

Carrière

2007-2009: Camp Rock en Don't Forget

Op zesjarige leeftijd begon Lovato te acteren in de serie Barney and Friends. Daarna had ze verschillende gastrollen in onder meer Prison Break. In januari 2007 was ze weer op Disney Channel te zien in de korte serie As the Bell Rings. In 2008 kwam haar eerste Disney Channel-film uit, Camp Rock. Daarin speelt ze samen met de Jonas Brothers de hoofdrol. Tevens was ze te zien in de film Princess Protection Program, samen met Selena Gomez. Sinds januari 2009 speelt ze de hoofdrol in Sonny With a Chance die wordt uitgezonden op Disney Channel. Demi Lovato is ook 'lid' van de Disney-familie, doordat haar platenlabel Hollywood Records is. Dat is ook het label van: Miley Cyrus, Vanessa Hudgens, Ashley Tisdale, Aly & AJ, Brenda Song, Alyson Stoner,Selena Gomez en de Jonas Brothers.

Lovato's eerste album genaamd Don't Forget kwam uit op 23 september 2008. Het album scoorde zeer hoog in de Amerikaanse hitlijsten. Het album telt drie singles genaamd: "Get Back" , "La La Land" en "Don't Forget". Door het nummer La La Land werd ze bekender in Europa en vooral in Nederland en België. In 2009 maakte ze samen met Selena Gomez, Miley Cyrus & Jonas Brothers het nummer Send It On. Dit was een single om de organisatie Disney Friends For Change te steunen.


Lovato bij een Jonas Brothers photoshoot bij de South Bank in 2008
In de zomer van 2008 stond ze in het voorprogramma van de Jonas Brothers. Ook deed ze mee aan de Disney Channel Games 2008.

2009-2011: Sonny With A Chance, Here We Go Again en persoonlijke problemen

"Kelly Clarkson is definitely a big influence for me. Christina Aguilera is a great vocalist and John Mayer is a amazing musician. And.. Paramore. They're awesome", zei Demi Lovato tijdens haar Walmart Soundcheck interview in 2009. Deze studiosessie werd opgenomen voor de luxe-editie van het tweede album, genaamd Here We Go Again. De eerste single van dat tweede album was ook Here We Go Again. Demi Lovato is er gegroeid en ze is op het tweede album nog beter haar eigen stijl gaan ontwikkelen. Het tweede album is ook wat meer soul dan het eerste. Everytime You Lie is dan ook een nummer dat een cross-over is van soul en pop/rock. De tweede single van het album heet Remember December. Nick Jonas hielp met het schrijven van het nummer Stop the world van haar album Here we go again. Maar Demi Lovato heeft ook veel nummers zelf geschreven, zoals Remember December, Solo en Everytime You Lie.

Sonny With A Chance ging in première op 8 februari 2009. Daarin speelt ze de rol van Sonny Munroe die een nieuw lid wordt van de komedie televisieserie "So Random!". De intro song wordt ook gezongen door Lovato en heet "So Far , So Great". Later werd een tweede seizoen gemaakt. De kijkcijfers bleven maar stijgen. Ondertussen was Demi Lovato ook bezig aan het schrijven voor een derde studioalbum. In september 2009 begonnen de opnames van Camp Rock: The Final Jam. De film ging in première in september 2010. In die tussentijd ging ze ook mee op tournee met de Jonas Brothers als special guest.

Toen Lovato op de 'sweet sixteen' van Miley Cyrus was, werd er een foto gemaakt waar je de krassen op haar pols kon zien die ze zelf had gemaakt, ze vertelde iedereen dat het door armbanden kwam. Ze was erg geschrokken van de foto, maar ze ging door met snijden op plekken waar niemand het kon zien. Wanneer Lovato op The Jonas Brothers World Tour was, raakte ze zo emotioneel overstuur dat ze haar achtergronddanseres (Alex Welch) heeft geslagen. Haar management en haar ouders gingen met Lovato praten en zeiden dat ze zo niet verder kon leven. Ze ging naar Timberline Knolls ,een behandelingscentrum voor vrouwen met gevaarlijke gewoonten en eetstoornissen. Daar kreeg ze te horen dat ze een bipolaire stoornis heeft.

In november 2010 werd Lovato opgenomen in een kliniek als gevolg van gezondheidsproblemen, waarschijnlijk boulimie en automutilatie, waar men vermoedens van had. De opnames van Sonny with a Chance waren hierdoor ook tijdelijk stilgelegd. De opnames werden hervat op 30 januari 2011. Er werd toen beslist dat Demi werd ontslagen uit Disney. Er zou nog een derde seizoen komen van Sonny With A Chance maar zonder Demi Lovato. De naam van de reeks werd ook veranderd in So Random.

2011-heden: Unbroken, X Factor en 4de album

Demi Lovato tijdens haar tournee A Special Night with Demi Lovato
Op 28 januari 2011 is Lovato gezien in Santa Monica. Ze heeft haar behandeling afgerond, ze is alweer in Los Angeles. Lovato heeft in een video op YouTube gemeld dat ze erg blij is dat ze uit haar behandeling is, en bedankt haar fans.[bron?] Nu is ze aan de betere hand.

In juni 2011 kwam haar nieuwe single Skyscraper uit. Het nummer werd zeer goed ontvangen en steeg op plaats 10 in de Amerikaanse hitlijsten. Ook bestaat er een Spaanse versie van het nummer "Rascacielo". In september 2011 kwam haar album "Unbroken" uit. Het album was meer R&B zei de zangeres zelf. In een interview liet ze weten dat ze inspiratie haalde uit zangeressen zoals Keri Hilson en Rihanna Tijdens de Video Music Awards 2011 was ze ook te gast. Ze werd geinterviewd door haar vriendin Selena Gomez. Tijdens dat kleine interview maakte ze bekend dat ze zou samenwerken met Iyaz , Jason Derulo , Dev , Timbaland en Missy Elliott. Er werd later besloten dat "Give Your Heart A Break" de tweede single werd. Dit nummer werd opnieuw goed ontvangen en steeg voorlopig tot plaats 52 in de Amerikaanse hitlijsten. Met dit nummer scoort Lovato ook zeer goed in Vlaanderen. Het nummer wordt massaal veel gedraaid in radiostations en ook op muziekzenders. Het is zelfs Lovato's eerste nummer dat binnen komt in de Ultratop 50.

Demi Lovato kwam ook terug in de spotlight omdat ze kritiek had op Disney Channel. In een aflevering van de nieuwe serie Shake It Up lachten ze met eetstoornissen. Demi vond het niet kunnen dat ze lachten om een ziekte waardoor ze een actrice hebben verloren. Disney nam de klacht serieus en beloofde aan Demi om enkele aanpassingen te maken aan de aflevering.

Demi is ook te horen op het eerste album van de groep Hot Chelle Rae namelijk op het nummer "Whatever". Volgens geruchten zal ze ook op het album "#willpower" van rapper Will.I.Am te horen zijn. Ze liet ook mededelen dat ze al reeds bezig is aan haar vierde album. De canadese zanger Justin Bieber liet weten dat hij dolgraag een duet zou willen opnemen met Demi Lovato. Op 14 mei 2012 werd bekendgemaakt dat Britney Spears en Demi Lovato twee nieuwe juryleden zullen zijn van het tweede seizoen van X Factor. Britney Spears eiste er op dat Demi ook een lid zou orden omdat de twee zangeressen volgens Spears veel gemeen hebben.

Filmografie


2008

Jaar ; 2008

Film Titel ; Camp Rock

Rol ; Mitchie Torres

Opmerking ; Disney Channel Original Movie


2009

Jaar ; 2009

Film Titel ; Princess Protection Program

Rol ; Rosalinda / Rosie

Opmerkingen ; Disney Channel Original Movie


2009

Jaar ; 2009

Film Titel ; Jonas Brothers: The 3D Concert Experience

Rol ; Zichzelf

Opmerkingen ; 3D-concertfilm



2010

Jaar ; 2010

FilmTitel ; Camp Rock 2: The Final Jam

Rol ; Mitchie Torres

Opmerkingen ; Disney Channel Original Movie


Televisie


Jaar ; 2002-2003

Titel ; Barney & Friends

Rol ; Angela

Opmerking ; Terugkerende rol



2006

Jaar ; 2006

Film Titel ; Prison Break

Rol ; Danielle Curtin

Opmerkingen ; Gastrol, aflevering "First Down"



2007-2009

Jaar ; 2007

Film Titel ; As The Bell Rings

Rol ; Charlotte Adams

Opmerkingen ; Gastrol, aflevering "Charlotte in the Halls"



2008

Jaar ; 2008

Film Titel ; Just Jordan

Rol ; Nicole

Opmerkingen ; Gastrol, aflevering "Slippery When Wet"


2008

Jaar ; 2008

Film Titel / spel ; Disney Channel Games

Rol ; Zichzelf

Opmerkingen ; Deelnemer, Blue Team (The Lightning)


2009-2011

Jaar ; 2009-2011

Film Titel/Serie ; Sonny With a Chance

Rol ; Sonny Munroe

Opmerkingen ; Disney Channel Original Series - hoofdrol



2010


Jaar ; 2010

Film Titel/Serie ; Grey's Anatomy

Rol ; Hayley

Opmerkingen ; Gastrol, aflevering "Shiny Happy People"


2012

Jaar ; 2012

Film Titel/Documontaire ; Demi Lovato: Stay Strong)

Rol ; Zichzelf

Opmerkingen ; MTV Special


2012

Jaar ; 2012

Film Titel/Progamma ; The X factor (U.S.)

Rol ; Zichzelf

Opmerkingen ; Jury


Discografie
Albums



Don't forget

Datum van
verschijnen ; 23-09-2008


Datum van ; -
binnenkomst

Hoogste
positie ; -

Aantal ; -
weken

Opmerkingen ; -


Here we go again


Datum van
verschijnen ; 21-07-2009


Datum van ; -
binnenkomst

Hoogste
positie ; -


Aantal ; -
weken

Opmerkingen ; -


Sonny with a chance


Datum van ; 07-10-2010
verschijnen

Datum van ; -
binnenkomst

Hoogste
positie ; -

Aantal ; -
weken

Opmerkingen ; soundtrack


Jonas L.A. / Sonny with a chance

Datum van ; 03-06-2011
verschijnen

Datum van ; -
binnenkomst

Hoogste
positie ; -

Aantal ; -
weken

Opmerkingen ; met Jonas Brothers / Soundtrack



Album(s) met eventuele hitnoteringen in
positie de Nederlandse Album Top 20/50/75
/100

Unbroken


Datum van ; 30-09-2011
verschijnen

Datum van ; 08-10-2011
binnenkomst

Hoogste
positie ; 63

Aantal ; 1
weken

-

Album(s) met hitnoteringen in
de Vlaamse Ultratop 50/100/200


Datum van
Here we go again ; 2009

Datum van ; 21-07-2009
verschijnen

Datum van
binnenkomst ; 15-10-2011

Hoogste
positie ; 88

Aantal ; 1
weken

Opmerkingen ; -


unbroken

Datum van
verschijnen ; 2011

Datum van
binnenkomst ; 25-02-2012

Hoogste
positie ; 25

Aantal ; 17
weken

Opmerkingen ; -


Singles

Single(s) met hitnoteringen in
in de Vlaamse Ultratop 50

Datum van
verschijnen ; Skyscraper


Datum van
binnenkomst ; 02-01-2012

Hoogste ; 07-01-2012
positie


Aantal ; 44
weken

Opmerkingen ;-


Give your heart a break

Datum van
verschijning ; 02-04-2012

Datum van
binnenkomst ; 19-05-2012

Hoogste positie ; 32

Aantal
weken ; 8*

Opmerkingen ; Nr. 24 in de Radio 2 Top 30

Tours

Lovato en haar band aan het optreden in haar 2009 Summer Tour
2008: Burning Up Tour (Jonas Brothers, als voorprogramma)
2009: Demi Lovato Summer Tour 2009
2009: Demi Lovato Fall Tour 2009
2010: Camp Rock 2 World Tour ft. Jonas Brothers en de rest van de camp
rock 2 cast.
2011: An Evening with Demi Lovato


Prijzen


2009

Young Artist Award

"Beste Optreden In Een TV Film – Hoofdrol Jonge Actrice"

Camp Rock - Genomineerd


Teen Choice Award

"Choice TV – Vrouwelijke Breakout ster"

So Random! - Gewonnen


"Choice Music – Tour (shared with David Archuleta)"

Summer Tour 2009 - Gewonnen


"Choice Other Stuff – Rode Loper Icoon: Female"

Zichzelf - Genomineerd


"Choice Summer – TV Ster-Vrouw"

Princess Protection Program - Genomineerd


Alma Award

Speciale Prestatie In Muziek

Zichzelf - Genomineerd



2010

People's Choice Award

Favoriete Breakout Muziek Artiest

Zichzelf - Genomineerd


Young Artist Award

"Beste Optreden in a TV Film, Miniseries, of Special – Hoofdrol Jonge Actrice"

Princess Protection Program - Genomineerd


Teen Choice Award

"Choice TV Komedie Actrice"

So Random! - Genomineerd


"Choice Breakout Artiest: Vrouw"

Zichzelf - Genomineerd



"Choice Pop Album"

Here We Go Again - Genomineerd



"Choice Liefdes Lied"

Catch Me - Genomineerd


"Choice Hook Up" (shared with We The Kings)

We'll Be a Dream - Genomineerd


2011

People's Choice Award

"Favorite TV Guest Star"

Grey's Anatomy - Gewonnen


Teen Choice Award ;

"Choice TV Actress: Comedy"

So Random! - Genomineerd


"Choice Twit"

Zichzelf - Genomineerd


"Choice Summer: Music Star - Female"

Zichzelf - genomineerd



"Choice Summer: Song"

Skyscraper - gewonnen



"Acuvue Inspire Award"

Zichzelf - gewonnen



links



http://buzzworthy.mtv.com/wp-content/uploads/2012/01/d0f9d378342c11e19896123138142014_7.jpg


http://www.youtube.com/watch?v=1zfzka5VwRc

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen