• In het Westelijk Havengebied in Amsterdam woedt een grote brand. Het betreft een bedrijf dat is gespecialiseerd in transport en opslag van gevaarlijke stoffen.

    (Novum) - In het Westelijk Havengebied in Amsterdam is rond het middaguur een grote brand uitgebroken. De brand woedt in twee loodsen met rubber en cacao van het bedrijf Diergaarde Chemical Storage. Het bedrijf is gespecialiseerd in het transport en de opslag van gevaarlijke stoffen. Volgens de brandweer zijn er geen slachtoffers gevallen.
    Verslaggevers ter plaatse spreken van metershoge vlammen. Ooggetuigen melden volgens RTV Noord-Holland dat zich verschillende explosies hebben voorgedaan. Er zouden verschillende steekvlammen te zien zijn geweest. De rookpluim is van kilometers afstand te zien.
    Volgens de brandweer staan twee loodsen in brand bij het bedrijf aan de Latexweg. De brand is waarschijnlijk ontstaan in een loods met rubber, en overgeslagen naar een loods met cacao. Het blussen van cacao is erg lastig. Eerdere ervaringen leren dat dat dagen kan duren. Bovendien kan blauwzuurgas vrijkomen.
    Volgens een medewerker van het bedrijf staat er echter maar één loods in brand. Daarin zouden algemene 'koopmansgoederen' zijn opgeslagen.
    De brandweer heeft de brand inmiddels opgeschaald. Dat betekent dat de brand niet alleen gevolgen heeft voor de plaats van het incident, maar uitstraalt naar de omgeving.
    Het RIVM is ingeschakeld om metingen te verrichten om te bepalen of er gevaarlijke concentraties schadelijke stoffen zijn vrijgekomen. Volgens een ooggetuige kwamen er deeltjes uit de lucht dwarrelen. De wind drijft de rook volgens de brandweer nu richting de Zaanstreek en Waterland. Mogelijk verandert de wind echter van richting.
    Omwonenden doen er volgens de brandweer en de gemeente Amsterdam verstandig aan om ramen en deuren gesloten te houden. Het scheepvaartverkeer op het Noordzeekanaal is niet stilgelegd.

    Bron.




    Mijn vader was op dat moment bij het bedrijf daar aan de overkant en heeft alles opgenomen met zijn mobiel.
    Inclusief de explosies, hij mocht daar eerst niet weg, i.v.m. giftige stoffen.
    Daarna werd hij weggestuurd omdat het gevaarlijk was.
    Om dit topic nuttig te houden.
    Zijn jullie weleens bij dit soort dingen in de buurt geweest?


    "Don't look back, you're not going that way."

    ik zie het nu op tv. maar ik heb het nog nooit dichtbij mee gemaakt


    “You want weapons? We’re in a library! Books! The best weapons in the world!” ~The Doctor