Mijn bulgur moest op, dus heb ik eens iets wilds gedaan. Maar man, dat was echt een geweldige salade. Alle smaken balanceerde elkaar uit, omg. Daarom dacht ik, waarom plaats ik het recept niet hier. Dus, open de spoiler voor yummie dingen.
-kook de bulgur gaar volgens verpakking. Zo'n 40-50 gram per persoon is voldoende.
-snijdt komkommer, kleine tomaatjes en een zoete appel in stukjes.
-doe de gesneden stukjes in een kom.
-voeg druiven (zwart, wit of allebei) en studentenhaver toe.
-giet de bulgur af, gooi het bij de rest en mixen maar.
-als je dat lekker vindt, kan je er wat peper of zout op doen.
-neem een beetje grove mosterd en mix dit erdoor. Hoe pittiger je wilt, hoe meer mosterd. Ik had één (niet al te grote) eetlepel over 120 gram bulgur.
-wanneer alles gemixt is, voeg er feta aan toe.
Opmerkingen en variaties:
-het kan ook veganistisch als je de feta achterwege laat. (Mosterd is toch veganistisch, niet?)
-nog niet geprobeerd, maar voor een frisse salade zou je ipv mosterd de bulgur ook kunnen besprenkelen met limoen. Ook zijn mais en olijven lekker in dit soort salades, maar ik weet niet of dat met de smaak van deze salade gaat.
-je zou de bulgur ook kunnen uitwisselen voor quinoa of couscous bijvoorbeeld.
Gisteravond heb ik de bulgur warm gegeten, en tussen de middag heb ik de rest op gegeten, recht uit de ijskast, en dat was ook ontzettend lekker. Ik heb mezelf (en mijn vriend) dus aangenaam verrast. ^^
Als jullie een gelijkaardig recept hebben of als jullie dit geprobeerd, laat het weten! Smakelijk eten.
[ topic verplaatst door een moderator ]
You could be great, you know, its all here in your head, and Slytherin will help you on the way to greatness, no doubt