• afkomst? En zou je me dan willen helpen met deze opdracht? Aangezien het internet soms nogal onduidelijke antwoorden heeft en ik ook wel benieuwd ben naar persoonlijke verhalen :$

    Dit is de opdracht:

    Iedere cultuur heeft zijn eigen voedingsgewoonten. Op maximaal twee A-viertjes beschrijf je specifieke aandachtspunten met betrekking tot voeding voor mensen met Surinaamse, Joodse, Marokkaanse, Islamitische en Turkse voedingsgewoonten. Denk hierbij aan bijzondere gebruiken, tijdstip van de maaltijden, bereidingswijze, tafelmanieren etc.

    Ik zou het erg fijn vinden als je me hiermee wilt helpen :)

    [ topic verplaatst door een moderator ]

    Ik ben wel joods, maar mijn familie doet er verder niks mee dus echt heel goed helpen kan ik je niet.

    Wat ik wel weet is dat de dingen die wij mogen eten koosjer heet, de dingen die verboden zijn om te eten heet trefah. WIj mogen alleen dieren eten die herkauwen EN gespleten hoeven hebben (dus bijv een koe). wij mogen dus net als moslims geen varkensvlees eten. Als wij vlees bereiden mag er geen bloed bij zitten, is dit toch het geval dan word dit verwijdert door een kosjere slager. We moeten er altijd zeker van zijn dat er geen bloed meer op het vlees zit, het moet dus 'rijn' zijn. Daarom word het vlees vaak thuis nog in water gelegd om zeker te zijn dat er geen bloed meer op zit. Verder mogen melkproducten niet in contact komen met vlees. Joden hebben daarom vaak in huis twee keukens. (bijvoorbeeld een bijkeuken en een gewone keuken) als er ook maar één druppeltje melk in aanraking komt met vlees, word dit vlees weggegooid of weer schoongemaakt, het is dus best wel een klusje.

    Ik hoop dat je hier iets aan hebt, en voor extra vragen mag je me altijd een PB sturen of iets anders en ik zal kijken of ik je kan helpen':) succes!


    Enjoy the little things of life, one day you look back and realize they were the big thing

    Ik ben zelf hier niets van, maar weet wel iets over de Turkse gebruiken. Weet niet of je hier wat aan hebt.


    The monsters running wild inside of me. I'm faded

    tomismyheroxx schreef:
    Ik ben wel joods, maar mijn familie doet er verder niks mee dus echt heel goed helpen kan ik je niet.

    Wat ik wel weet is dat de dingen die wij mogen eten koosjer heet, de dingen die verboden zijn om te eten heet trefah. WIj mogen alleen dieren eten die herkauwen EN gespleten hoeven hebben (dus bijv een koe). wij mogen dus net als moslims geen varkensvlees eten. Als wij vlees bereiden mag er geen bloed bij zitten, is dit toch het geval dan word dit verwijdert door een kosjere slager. We moeten er altijd zeker van zijn dat er geen bloed meer op het vlees zit, het moet dus 'rijn' zijn. Daarom word het vlees vaak thuis nog in water gelegd om zeker te zijn dat er geen bloed meer op zit. Verder mogen melkproducten niet in contact komen met vlees. Joden hebben daarom vaak in huis twee keukens. (bijvoorbeeld een bijkeuken en een gewone keuken) als er ook maar één druppeltje melk in aanraking komt met vlees, word dit vlees weggegooid of weer schoongemaakt, het is dus best wel een klusje.

    Ik hoop dat je hier iets aan hebt, en voor extra vragen mag je me altijd een PB sturen of iets anders en ik zal kijken of ik je kan helpen':) succes!

    Ik heb er in school ook een documentaire over gezien vorig jaar, en brood enzo wordt dus vaak ook door een "koosjere" bakker gemaakt in andere omstandigheden dan een normale bakker. (:


    None but ourselves can free our minds.

    Ik ben Islamistisch/Egyptisch dus ik wil je wel helpen. Maar dan moet ik even nadenken ^^

    [ bericht aangepast op 17 sep 2014 - 18:05 ]


    wat was dit ookalweer

    sc4rsandst0ries schreef:
    (...)
    Ik heb er in school ook een documentaire over gezien vorig jaar, en brood enzo wordt dus vaak ook door een "koosjere" bakker gemaakt in andere omstandigheden dan een normale bakker. (:


    Ja dat klopt inderdaad! Wat leuk dat je er een documentaire over gezien hebt, zal vast interessant zijn geweest! (Al zeg ik het zelf haha)


    Enjoy the little things of life, one day you look back and realize they were the big thing

    Thaluke schreef:
    Ik ben zelf hier niets van, maar weet wel iets over de Turkse gebruiken. Weet niet of je hier wat aan hebt.


    No growth of the heart is ever a waste

    -

    [ bericht aangepast op 24 okt 2015 - 12:31 ]


    “Libraries were full of ideas—perhaps the most dangerous and powerful of all weapons.” - Throne of Glass

    Dankjewel iedereen voor het reageren :)