1 Waarom kun je een bakje salade uit de winkel langer bewaren dan als je salade zelf maakt?
Bewaarmiddelen. Er zitten allerlei chemische stoffen in die je niet hebt als je het zelf maakt.
2 Waarom hoeft een potje appelstroop, ook als het niet geopend is niet in de koelkast te staan?
Suiker. Suiker is een natuurlijk bewaarmiddel, als je er superveel van gebruikt, kan het de houdbaarheid beïnvloeden. Plus dat er sowieso bewaarmiddelen inzitten die ze erbij in doen. Maar het zal er vooral aan liggen dat er suiler in zit.
3 Waarom moet je halfzoete jam wel in de koelkast bewaren?
Dan bedoel je light confituur? Omdat er een heleboel chemische stoffen in zitten die de producent erin doet.
Als je echt bedoelt dat er minder suiker in zit, dan is het omdat er minder suiker in zit.
4 Waarom hoeft hagelslag niet in de koelkast te staan?
Chemische stoffen, bewaarmiddelen en het bevat enorm veel suiker.
Zo zijn er enorm veel huishoudelijke tips...
Zet nooit suiker op een te warme plaats omdat het dan lichtjes smelt zogezegd en dan heb je ineens aaneengeklitte suiker. Dus zet suiker op een droge, koele plaats.
Honing mag je gewoon op kamertemperatuur laten staan omdat het half vleoibaar hoort te zijn. Als je honing in de koelkast bewaart, wordt het hard.
Zelf gebakken koekjes moet je steeds in een blikken doos doen. Doe je het in een plastieken doos, dan worden de koekjes wak.
I'm just a musical prostitute, my dear. - Freddie Mercury