Wat ook heel gemakkelijk klaar te maken is, is Turkse Pita (geen idee of het echt zo heet, maar zo noem ik het :'D) Net zo gemakkelijk als pasta, vind ik toch
's Middags de kipfilet (1kg voor 4 personen) in blokjes snijden en marineren. Marineren doe ik altijd heel simpel, gewoon Ketjap Manis eroverheen kappen, wat nootmuskaat, paprikapoeder, cayennepoeder, knoflookpoeder en beetje sambal erbij. Natuurlijk wel zorgen dat al je kippenblokjes doordrenkt zijn ermee.
Dan gewoon in de koelkast zetten en in laten trekken. (Dit kan je ook doen natuurlijk 's avonds als je gaat koken, maar ik vind het lekkerder als de marinade goed ingetrokken is)
Dan wanneer je gaat koken om te eten, snij je een rode, een gele en een groene paprika in stukjes. Twee groene appels schillen en eveneens in kleine blokjes (ongeveer evengroot als de paprika's) snijden en erbij doen. Gooi het zooitje bij elkaar in een pan en bak het wat op. In de tussentijd kan je eveneens de gemarineerde kippenblokjes bakken tot ze goed zijn. (meestal zet ik dit al op voor de paprika's en appels aangezien de kipblokjes iets langer nodig hebben om gaar te worden)
Als de kip gaar is en de paprika's en stukkjes appel wat gebakken (dit moet zeker niet superlang, gewoon dat het warm is. 5 minuutjes is wel genoeg, ik doe het altijd op gevoel, zoals alles wat ik doe met koken, ook het kruiden enzo ) gooi je het samen in een pan. Et voila, het is zo goed als klaar.
Pita broodjes en knoflook erbij en eetsmakelijk
Hier vinden ze het echt wel geslaagd en ik ben iemand die dus niet echt dol is op koken, waardoor dit dus een ideaal gerecht is. Het is natuurlijk iets anders dan pasta, maar ook zeker niet moeilijk (:
[ bericht aangepast op 29 nov 2012 - 16:03 ]
“If you can smile when things go wrong, you have someone in mind to blame.”