Mary ziet het niet meer zitten, haar zus is verhuisd, haar moeder is depressief, en ze kan de liefde maar niet vinden. Als ze besluit een reis te gaan maken, wilt ze ook langs de oude vriendin van haar moeder, Elizabeth (Bennet) Darcy, niet alleen om haar, maar om haar goddelijke tweeling.. Wie zal ze kiezen? of zal ze alleen sterven omdat ze alleen uit liefde wil trouwen?


-NOTE-
Pride and Prejudice gaat over vijf ongetrouwde zussen uit de Engelse middenstand rond de 18e en 19e eeuw. De hoofdpersoon is Elizabeth Bennet, de op één na oudste zuster en ook de intelligentste. Haar moeder probeert alle vijf de dochters te laten trouwen met welgestelde mannen.

Intussen nemen de zeer rijke Charles Bingley en zijn vriend Fitzwilliam Darcy hun intrek op het landgoed Netherfield, niet ver van Longbourn, het kleinere landgoed van de Bennets. Elizabeth's oudere zus (en tevens de mooiste van de vijf zusters) Jane wordt verliefd op de aardige Charles Bingley en Elizabeth ergert zich aan diens arrogante vriend Mr. Darcy. Als Elizabeth ten huwelijk wordt gevraagd door William Collins, kan Mrs. Bennet haar geluk niet op. Ze is dan ook verbijsterd wanneer Elizabeth hem afwijst, omdat haar "gevoelens het in alle opzichten verbieden het aanzoek aan te nemen". Haar vader echter trekt partij voor zijn lievelingsdochter 'Lizzy' en geeft haar gelijk. Uiteindelijk trouwt Collins met Charlotte Lucas, Elizabeth's 27-jarige vriendin.

Als Charles Bingley plotseling vertrekt en Jane wanhopig is, verdenkt Elizabeth Charles' zuster Caroline van inmenging in de zaken. Maar als ze op bezoek is bij haar vriendin Charlotte komt ze er achter dat Mr. Darcy er achter zat.

Mr. Darcy doet Elizabeth een aanzoek, geheel onverwachts. Elizabeth is echter niet van plan te trouwen met de man die het leven van haar zuster heeft geruïneerd en ook nog eens het leven van de arme Mr. Wickham, die ze via haar losbandige zusje Lydia heeft leren kennen. Ze wijst Darcy dan ook bits af en gooit hem verwijten voor de voeten. Mr. Darcy schrijft haar een brief waarin hij zijn relatie tot Mr. Wickham uitlegt en toelichting geeft op zijn aandeel in de scheiding van Jane en Charles.

Als Elizabeth met haar oom en tante rondreist en onder andere Darcy's landhuis Pemberley bezoekt in zijn afwezigheid, worden ze verrast door diens plotselinge thuiskomst. Darcy is nu erg voorkomend, en stelt onder andere een ontmoeting met zijn jonge zuster voor. Maar nog voor een en ander zich verder ten goede kan ontwikkelen, ontvangt ze bericht van haar zus Jane dat Lydia ervandoor is met Mr. Wickham, hetgeen een overgeeflijke sociale schande voor de gehele familie is. Elizabeth en haar oom en tante gaan meteen naar huis. Uiteindelijk wordt Lydia gevonden en trouwt ze met Mr. Wickham. Door loslippigheid van Lydia komt Elizabeth erachter dat het Darcy is die achter de schermen alles heeft geregeld.

Dan komt het hele gezelschap van Darcy en Bingley en diens zusters terug naar Netherfield. Bingley en Jane ontmoeten elkaar weer, en Bingley vraagt haar ten huwelijk - na hiervoor toestemming gevraagd te hebben aan Darcy. Elizabeth beseft ondertussen dat ze Darcy totaal verkeerd heeft beoordeeld. Bij een gezamenlijk uitstapje, en nadat ze hem bedankt heeft voor zijn ingrijpen, doet hij haar opnieuw een aanzoek. Dit keer stemt ze wel in.

Hoofdstukken

Titel Nieuwste eerst Woorden Gelezen Aangepast
- Prologue 55 243 1 decennium geleden
- 1. I Can't Believe You're Married... 828 285 1 decennium geleden
- 2. The White Mountain. 646 268 1 decennium geleden
- 3. See you soon. 884 242 1 decennium geleden
- 4. Mystery Guest 884 234 1 decennium geleden
- 5. Jealous 818 246 1 decennium geleden
- 6. The Rose Garden 783 279 1 decennium geleden

Reageer (3)

  • Serpent

    lost in austin is echt een super film.
    maar toch vind ik pride an prejudice toch mooier. het blijft mn lievelings film hahah.

    maar super verhaal! snel verder

    xx

    1 decennium geleden
  • Willibrord

    i(L) that movie

    1 decennium geleden
  • xKennedyx

    I LOVE PRIDE AND PREJUDICE<333333
    ^^ kheb de tv-serie ook gezien en ook 'lost in Austen' gaat ook over pride and prejudice. Maar genoeg gekletst, snel jou story lezen.


    PS. ik vroeg me altijd al af of er Pride & prejudice fanfictions waren ;D

    XX

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen