Dit verhaal gaat over een klein dorpje ergens op de grens tussen twee verschillende werelden, Infinitris. Buitenstaanders zullen er nooit van gehoord hebben en mensen die er wonen, wonen er voor altijd.
Een stadhuis, een supermarkt, een sportvereniging en een kleine school.
Het lijkt allemaal zo normaal.
Maar als de zon ondergaat, verdwijnt alles wat je denkt te kennen en komt het onbekende tevoorschijn vanuit alle mogelijke hoeken.
Nacht, het moment waarop het hele dorp omhuld is door pure duisternis.
Alles verandert in angst, woede, verdriet of een combinatie van die drie.
Niemand weet hoe lang dit al gaande is, maar het is zeker dat dit een lange tijd betreft. Dagboeken en schilderijen van een eeuw terug verhalen al over de vreemde gedaanteverandering van Infinitris en de vreemde wezens die uit de diepten van de onderwereld tevoorschijn kruipen.
Pas als de zon weer op komt keert alles terug naar het normale, of dat wat normaal wordt geacht.

Maar als de zon steeds langer op zich laat wachten en iedere nacht donkerder lijkt te worden, veranderen de dingen in Infinitris.
Mensen worden bang, maar niet alleen 's nachts. Ook overdag durven ze niet meer alleen over straat en er wordt van alles geprobeerd om de nacht uit te stellen.
Lantaarnpalen die de hele nacht fel blijven schijnen, lampen in huizen blijven aan, mensen gaan zaklampen en andere lichtbronnen bij zich dragen…
Maar geen enkele lamp kan de genezende kracht van de zon evenaren en de nacht blijft zich koppig steeds verder uitrekken.
Paniek, woede en onzekerheid worden de drie sleutelwoorden om de bewoners van Infinitris te beschrijven.

Hoofdstukken

Titel Nieuwste eerst Woorden Gelezen Aangepast
1.1 Witte Ochtend 285 194 1 decennium geleden
1.2 Witte Ochtend 532 212 1 decennium geleden
1.3 Witte Ochtend 405 169 1 decennium geleden

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen