Welk geloof hoort bij jou?

Ben je benieuwd naar welk geloof bij jou past? En ben je ouder dan 12 jaar? Doe deze quiz dan eens als je wilt. Ik heb hem zelf gemaakt en ook zelf de uitleg geschreven bij de uitkomsten.
Probeer het eens en zie, dat de uitkomst heel erg in de buurt komt van je gedachten.
Als dit niet zo is, dan mag je dat gewoon eerlijk zeggen, hoor.

Ik zal je nog een tip willen geven. Beantwoordt de vragen eerlijk. Of althans, zo eerlijk mogelijk.

Mogelijke uitkomsten

Christelijk (1179 x uitgekomen)

Je gelooft in God en je gaat op zondag wel of niet naar de kerk, want dat is je eigen keuze. Je bidt elke dag tot God en dat geeft je een goed gevoel.
Ook lees je vaak de Bijbel.

Islamitisch (928 x uitgekomen)

Je gelooft in Allah en je leest de Koran.
Vijf keer per dag wordt er gebeden en de heren gaan dan naar een Moskee. De vrouwen dragen meestal een hoofddoek.

Boeddhistisch (101 x uitgekomen)

Boeddhisten geloven niet in een God, maar ze proberen te leven zoals hun grote voorbeeld Boeddha dat deed. Dus je zou kunnen zeggen dat het Boeddhisme een levenswijze is i.p.v. een religie.
Boeddhisten geloven in Reincarnatie.

Hindoeisme (330 x uitgekomen)

Als Hindoe ben je geboren of niet. Het Hindoeisme gelooft dat iedereen wel iets goddelijks in zich heeft. Ze geloven ook dat God overal in zit. Bloemen, wolken.. Overal. Ze hebben verschillende namen voor God en ze geloven ook in reincarnatie.

Je bent als Hindoe geboren of niet. Je kunt geen Hindoe worden!

Humanistisch (3058 x uitgekomen)

Humanisten geloven niet in God. Voor humanisten zijn mensen heel erg belangrijk. Ze vinden dat de mens zelf verantwoordelijk is voor alles en ze vinden dan ook dat die krachten uit de mens zelf moet komen.

Joods (1453 x uitgekomen)

Joodse mensen geloven dat er 1 God is. Ze denken dat Hij goed is en vinden dat ze dan zelf ook goed moeten leven. Ze vinden dat het de opdracht is om God en alle mensen lief te hebben.

Als je een Jood wilt worden, moet je of een Joodse moeder hebben of je bent dertien jaar bezig met het onderzoeken en leven als een Jood. Na die dertien jaar, wordt er een afspraak gemaakt om Joods te worden.

Atheist (1528 x uitgekomen)

Je gelooft nergens in. Je vindt het allemaal maar onzin en en je houdt je er verder ook niet mee bezig.

Statistieken

Statistieken

Reageer (21)

  • Jamiezx

    Theistic Luciferianist, dank u.

    6 jaar geleden
  • HeilenaLipperts

    Een atheïst. Maar ik begreep nooit waarom humanisme een mogelijke uitkomst is, ik zie deze keuze immers ook op school wanneer ik mijn geloof moet aanduiden. Ik bedoel, sommige gelovigen (zoals mijn bestie) vinden hun geloof best belangrijk, maar zouden echt geen vlieg kwaad doen in naam ervan. Ik denk dat de levensomstandigheden van de anderen (incl. haarzelf) wel wat belangrijker zijn dan het geloof. Dan zijn ze geen humanisten, maar gelovigen met een brein in hun hoofd.

    En niet zoals de andere religies hier (+boeddhisme en atheïsme) geeft humanisme geen antwoord op hoe deze wereld is ontstaan. Je kan zeggen dat het hen niet kan schelen wat de uitkomst is, maar dan zijn ze neutraal, niet per se humanistisch. Ik vind het concept echt maar niets, als je vecht om mensenrechten ben je een mens, geen held, geen engeltje gevallen uit de hemel, geen humanist, maar simpelweg een zeer gewoon mens dat een hart heeft en een mogelijke passie voor verandering. Het is geen geloof.

    Sheesh.

    8 jaar geleden
  • Borderlines

    Islamistisch, ja dat klopt (:
    leuke Quiz :)

    8 jaar geleden
  • Fennec

    humanistisch, I guess it's close.

    8 jaar geleden
  • omggggg

    Christelijk
    klopt echt

    8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Wat wil je nu doen?