Wil jij diversiteit bij de personages in een boek?



Foto bij poll

Mij maakt het niet uit.

Ja, ik wil het liefst zoveel mogelijk verschillen: verschillende geaardheid, verschillende afkomst, verschillend uiterlijk, verschillende interesses, verschillende kwaliteiten...

Nee, iedereen moet hetzelfde zijn: blank en mooi.

Een beetje diversiteit mag wel, maar niet overdreven veel.

Reageer (2)

  • OosterEiland

    Alleen veel diversiteit in karakter, kwaliteit en interesses van de personen, maar voor de rest hoeft er niet overdreven veel diversiteit in te zitten.

    8 jaar geleden
  • Aemond

    Ik vind dat mensen dit tegenwoordig ontzettend overdrijven. Als je geen donker iemand in je verhaal stopt ben je opeens een racist. Hierdoor krijg je opeens allemaal schrijvers die maar zoveel mogelijk verschillende mensen in hun verhaal proberen te proppen. Dat vind ik juist onrealistisch.
    Ik ben hier heel eerlijk in; in feite heb ik bijna alleen maar blanke mensen in mijn verhalen. Dat komt gewoon omdat ik het meest in aanraking kom met deze mensen. Dus ik vind het niet raar als een boek enkel blanken bevat. Want in het echte leven kom je ook niet zomaar in aanraking met elke cultuur.
    Wil niet zeggen dat deze 'blanken' dan allemaal op elkaar lijken lol. Ze hebben wel ieder een eigen leven (mening/interesses/etc) uiteraard.

    8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen