Foto bij 70.

Nog een hoofdstukje omdat het zolang duurde!
Veel lees plezier!
X.

‘En?’ vroegen ze’ ‘Te laat’ zei ik. We werden er uitgestuurd, zodat Ron kon slapen. ‘Het is te laat om van plan te veranderen’ zei Harry zodra we buiten waren. ‘We hebben geen tijd om Charlie nog een brief te sturen. En dit is misschien onze enige kans om Norbert kwijt te raken’ ‘We moeten het er maar op wagen’ zei ik. ‘Ja, ik heb mijn invisibility cloak’ ‘En mijn ketting, als ik iemand aan raak wordt die gene ook onzichtbaar’ zei ik. ‘En dat weet Malfoy niet, toch?’ vroeg hij onzeker. ‘Nee ik heb hem er niet over verteld’
Muil zat buiten met zijn staart in het verband toen we het aan Hagrid wouden vertellen. Hij deed even het raam open om met ons te praten. ‘Ik laat jullie maar niet binnen’ hijgde hij. ‘Norbert is op een moeilijke leeftijd. Niet dat ik het niet aan kan hoor’ toen we hem vertelden over Charlies brief sprongen de tranen in zijn ogen. Al kon het ook zijn omdat Norbert hem beet. ‘Auw! Nee het gaat wel. Hij heb alleen mijn laars te pakken. Hij is nog zo speels. Tenslotte is het nog maar een baby’ de ramen klapperden. Waarschijnlijk had Norbert tegen de muur geslagen. ‘Hagrid ik eis dat je me binnen laat’ zei ik toen Harry en Hermione terug liepen. ‘Nou vooruit dat’ hij deed de deur voorzichtig open. Snel hing ik naar binnen. Ik hiel Norbert een uur bezig, zodat Hagrid een beetje rust had. Hagrid snikte. ‘Wat zijn jullie toch schatten’ zei hij. Na het uur ging ik ook terug naar het kasteel.
Het was inmiddels zaterdag avond. Ik en Draco hadden gewoon tegen elkaar gedaan maar hadden geen woord gezegd over de brief en Norbert. We zaten gewoon naast elkaar te praten, lachen en roddelen. Het was 11 uur en alleen ik en Draco en een paar oudste jaars waren nog op. ook nu zeiden we geen woord over de brief en Norbert. ‘Ik ga naar bed’ zei ik. Ik stond op en liep naar de slaapzaal. Het was inmiddels half 12. Op mijn kamer ruilde ik mijn strakke broek en trui voor een pik zwarte jogging broek en zwarte trui. Ik deed mijn mantel om en zwarte schoenen aan. Ik liep geruisloos terug en keek door een kier van de deur of Draco en de oudste jaars er nog zaten. Ik vloekte in me zelf, ze waren er nog.geruisloos deed ik de deur dicht en liep terug. Ik haalde mijn bezem onder mijn bed vandaan en liep de kamer uit. Op de gang liep ik verder naar de achterste slaapzalen. Alle meisjes kamers waren ondergronds belave 1. ik liep de trap op en deed de deur van die ene slaapzaal open. Er stonden 3 bedden en troep. Het was er redelijk stoffig. Het raam zat op slot. Ik pakte mijn wand. ‘Allohomora’ zei ik. “klik!” en het raam ging open. Ik zette het raam wagen wijd open. Ik stapte op mijn bezem en vloog de kille nacht in.

Reageer (3)

  • Marly2801

    slim!
    ik haat duits echt, en ik zit in tijdsnood, doordat ik ook die toets bij al mijn andere toetsen moet maken :(
    snel verder!(H)

    1 decennium geleden
  • Marly2801

    slim!
    ik haat duits echt, en ik zit in tijdsnood, doordat ik ook die toets bij al mijn andere toetsen moet maken :(
    snel verder!(H)

    1 decennium geleden
  • Sonyara

    :D netjes:P

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen